Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 
Spirit Riders (2015) 213/K8
Verenigde Staten
Familie
92 minuten

geregisseerd door Brian T. Jaynes
met Alexandria DeBerry, C. Thomas Howell en Olivia Osteen

Kacie is een opstandige 17-jarige die worstelt met schuld en boosheid na de dood van haar jongere broer. Als ze gearresteerd wordt, besluiten haar ouders haar naar Spirit Riders te sturen, een kamp voor jongeren met problemen. Kacie zit hier bepaald niet op te wachten en voelt zich ongelukkig en boos. Dat verandert als ze in aanraking komt met Blaze, een gepensioneerd renpaard dat maar niet kan wennen aan het saaie leven op de ranch en in de stal. Onder leiding van Rex, de no-nonsense eigenaar van de ranch, helpt Kacie Blaze om weer in het gareel te komen. Ook zelf leert ze het nodige en lukt het haar eindelijk om zichzelf te vergeven en het verleden achter zich te laten.

 

Silent Storm The (2014) 212/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Corinna McFarlane
met Damian Lewis, Andrea Riseborough en Kate Dickie

Op een ruig en afgelegen Schots eiland doet de lokale gerespecteerde dominee Balor er alles aan om zijn verdwijnende gemeenschap bij elkaar te houden. Zijn knappe, raadselachtige vrouw Aislin geeft meer om de harmonie van de natuur dan om haar man of de dorpelingen. Ze wordt dan ook behandeld als een buitenstaander. Op een avond, tijdens een ruzie, staat er plots een 17-jarige crimineel aan hun deur die naar hen is gezonden als laatste kans op rehabilitatie. Aislin is meteen aangetrokken door deze verschoppeling. Al snel bloeit er een passionele relatie op die Aislin de kans geeft op een leven buiten de lijntjes.

 

Street (2015) 178K8
Verenigde Staten
Actie
85 minuten

geregisseerd door Bradford May
met Beau Casper Smart, Mark Ryan en Kate Miner

Remo Street is een jonge vechter uit een wereld waar niets gemakkelijk gaat. Wanneer hij de kans krijgt met een coach van wereldklasse te trainen, zal hij een keuze moeten maken. De lange, moeizame weg naar eer en glorie nemen of bezwijken voor een toekomst als kooivechter voor de Russische maffia.

 

Sniper: Ghost Shooter (2016) 152/K8
Verenigde Staten
Actie / Oorlog
95 minuten

geregisseerd door Don Michael Paul
met Chad Michael Collins, Billy Zane en Dennis Haysbert

De Amerikaanse sergeant en zijn team strijden tegen extremisten in het Midden-Oosten als de kolonel met een nieuwe missie komt in de Zwarte Zee. Als ze proberen om een gaspijpleiding in West-Europa te beschermen tegen terroristen, worden Amerikaanse scherpschutters meerdere malen doodgeschoten door een onbekende scherpschutter. Een uiterst bekwame sluitschutter wordt geselecteerd om de vijanden een voor een uit te schakelen.

 

Suburra (2015) 133/K8
Italië / Frankrijk
Misdaad
135 minuten

geregisseerd door Stefano Sollima
met Claudio Amendola, Pierfrancesco Favino en Elio Germano

Een gangster, die 'Samoerai' genoemd wordt, wil een klein Italiaans stadje deels ombouwen tot het nieuwe Atlantic City en krijgt daarbij de bescherming van een corrupte politicus en een machtige kardinaal. Maar hoewel de plaatselijke maffiabazen overeen gekomen waren om samen te werken bij dit project, dreigt een bendeoorlog roet in het eten te gooien.

 

Secret River The (2015) 101/K8
Australië
Drama
160 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door Daina Reid
met Oliver Jackson-Cohen, Sarah Snook en Lachy Hulme

Aan het begin van de 19e eeuw wordt William Thornhill voor een klein vergrijp veroordeeld en naar Australië getransporteerd, vergezeld door zijn vrouw en kinderen. Hij wordt verbannen naar een strafkolonie in New South Wales om daar zijn levenslange straf uit te dienen. Na vier jaar krijgt hij gratie. Hij belooft zijn vrouw om na vijf jaar terug te keren naar Londen, nadat hij zijn fortuin heeft gemaakt als schipper van goederen van kolonisten aan de Hawkesbury-rivier. Samen met zijn gezin vestigt hij zich ook op een stuk land aan deze rivier. De uitbreidingsdrang van de nieuwe kolonisten wordt niet geaccepteerd door de daar wonende Aboriginals, wat leidt tot een wrede confrontatie tussen de twee bevolkingsgroepen.

 

Stand Up Guy A (2016) 95/K8
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Mike Young
met Danny A. Abeckaser, Michael Rapaport en Ethan Suplee

Sammy is een crimineel die heel graag wil verdwijnen uit het misdaadmilieu. Dit probeert hij via het 'Witness Protection Program'. Een getuigenbeschermingsprogramma dat de mogelijkheid biedt een andere identiteit aan te nemen. Sammy duikt echter niet weg in de anonimiteit. Hij gaat namelijk aan stand-upcomedy doen. En hij blijkt zeer populair te zijn.

 

Selma (2014) 59/K8
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama
128 minuten

geregisseerd door Ava DuVernay
met David Oyelowo, Tom Wilkinson en Carmen Ejogo

Selma vertelt het verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor alle mensen. Een gevaarlijke en angstaanjagende campagne met een epische protestmars in Selma (Alabama), die uiteindelijk leidde tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965.
 

 

Spotlight (2015) 51/K8
Verenigde Staten / Canada
Drama
128 minuten

geregisseerd door Tom McCarthy
met Mark Ruffalo, Michael Keaton en Rachel McAdams

Het waargebeurde verhaal van het “spotlight” team van de krant The Boston Globe. De oudste continu werkende onderzoekseenheid van een krant in de Verenigde Staten onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Voor hun berichtgeving omtrent deze zaak ontving The Boston Globe in 2003 de Pulitzer prijs.

 

Secret in Their Eyes (2015) 50/K8
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Zuid-Korea
Misdaad / Drama
111 minuten

geregisseerd door Billy Ray
met Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman en Julia Roberts

Een hecht team van FBI onderzoekers, Ray (Chiwetel Ejiofor) en Jess (Julia Roberts), raakt verscheurd wanneer ze ontdekken dat de tienerdochter van Jess op brute en onverklaarbare wijze is vermoord. Dertien jaar later, na iedere dag obsessief op zoek te zijn naar de ongrijpbare moordenaar, heeft Ray eindelijk een nieuw spoor ontdekt waarvan hij zeker is dat hij de zaak kan oplossen. Niemand is echter voorbereid op hetgeen dat vervolgens zal gaan gebeuren.

 

Skammerens Datter (2015) 31/K8
Denemarken
Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Kenneth Kainz
met Peter Plaugborg, Jakob Oftebro en Søren Malling

Dina heeft ongewild het bovennatuurlijke vermogen van haar moeder geërfd. Ze kunnen recht in de ziel van anderen kijken, waardoor ze zich schamen voor zichzelf. Als de enige erfgenaam van de troon ten onrechte wordt beschuldigd van de gruwelijke moord op zijn familie, wordt Dina's moeder onder valse voorwendselen naar Dunark gelokt om hem te laten bekennen. Wanneer ze weigert haar gaven te gebruiken voor de verkeerde doeleinden wordt ze gevangen genomen. Het is nu aan Dina om de waarheid achter de moorden te achterhalen.

 

Seclusion (2016) 23/K8
Verenigde Staten
Horror / Mystery
92 minuten

geregisseerd door Joe Bandelli
met Matthew Wise, Clea Alsip en Duane Nakia Cooper

Een groep vrienden reist naar een afgelegen locatie voor een intieme bruiloft. Helaas verandert het romantische uitje al snel in een ware nachtmerrie. Terwijl de bruiloftgasten één voor één worden vermoord, vragen de overlevenden zich wanhopig af wie het op hen gemunt heeft - en wie het volgende slachtoffer zal zijn...

 

Scream at the Devil (2015) 419/K7
Verenigde Staten
Mystery / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Joseph P. Stachura
met Shari Shattuck, Eric Etebari en Jane Park Smith

De schizofrene Mirium Jones vervreemdt van haar man door toedoen van zijn affaire met een jongere vrouw. Mirium moet er tussenuit en vertrekt naar het land van haar dromen om tot zichzelf te komen. Wanneer ze een eeuwenoude basilica bezoekt maakt ze een deal met de duivel en keert ze terug naar huis. Mirium en haar man verhuizen naar een afgelegen plek in de hoop opnieuw te kunnen beginnen. Eenmaal aangekomen begint Mirium al snel last te krijgen van visioenen en wanneer haar man plotseling verdwijnt, begint ze zich af te vragen of ze gek aan het worden is of dat de duivel zijn deel van de deal komt claimen.

 

Sniper: Special Ops (2016) 12/K8
Verenigde Staten
Actie
84 minuten

geregisseerd door Fred Olen Ray
met Steven Seagal, Rob van Dam en Tim Abell

Een Special Ops-troepenmacht, onder leiding van Sniper Jake Chandler (Steven Seagal), wordt verzonden naar een Afghaans dorp om een Amerikaans Congreslid te bevrijden die vastgehouden wordt door de Taliban. De reddingsoperatie is een succes, maar Jake, gescheiden met zijn team na een vuurgevecht met de vijand, blijft achter om een gewonde soldaat te helpen. Sergeant Vic Mosby (Tim Abell) probeert wanhopig zijn superieur Major Jackson (Dale Dye) te overtuigen om terug te gaan en de soldaten te redden, maar wordt op een missie gestuurd om een vrachtwagenlading munitie terug te vinden die cruciaal is voor de militaire basis. In directe overtreding van zijn orders beslist Vic met zijn team terug naar het dorp te gaan om de gestrande soldaten te redden...

 

Stealing Cars (2015) 11/K8
Verenigde Staten
Drama
94 minuten

geregisseerd door Bradley Kaplan
met Emory Cohen, William H. Macy en John Leguizamo

Billy Wyatt (Emory Cohen) is een intelligente jongen wiens criminele gedrag er voor zorgt dat hij in de jeugdgevangenis Bernville belandt. Hier heeft hij te kampen met zware criminelen en minder sympathiek personeel. Zijn opstandigheid zorgt ervoor dat hij sympathie krijgt van een aantal medegevangenen, maar hij maakt geen vrienden onder het personeel. Het is duidelijk dat het systeem faalt voor jongens als Billy, en de pogingen van de instelling om hem onder controle te krijgen hebben een tegengesteld effect.

 

Suffragette (2015) 08/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama
106 minuten

geregisseerd door Sarah Gavron
met Carey Mulligan, Helena Bonham Carter en Brendan Gleeson

'Suffragette' volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Maud (Mulligan) is een jonge werkende vrouw in de feministische beweging aan het begin van de twintigste eeuw. Wanneer ze merkt dat vreedzaam protest niets verandert, radicaliseert ze en wendt ze zich tot geweld als middel om haar doel te bereiken.

 

State Within The (2006) 05/06/K8
Verenigd Koninkrijk
Thriller
354 minuten (miniserie, 6 delen)

geregisseerd door Michael Offer en Daniel Percival
met Sharon Gless, Jason Isaacs en Eva Birthistle

Na een enorme explosie staat de vriendschappelijke relatie tussen Engeland en Amerika zwaar onder druk. Britse huurlingen trekken een spoor van vernieling door de wereld. De Engelse ambassadeur in Amerika, Mark Brydon, raakt betrokken bij deze zaken.

 

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) 411/K7
Verenigde Staten
Sciencefiction / Actie
135 minuten

geregisseerd door J.J. Abrams
met John Boyega, Daisy Ridley en Harrison Ford

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op woestijnplaneet Jakku en ontmoet hier Rey. Zij heeft een droid die belangrijke geheime informatie bevat over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt

 

Spooks: The Greater Good (2015) 402/K7
Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Bharat Nalluri
met Kit Harington, Peter Firth en Jennifer Ehle

Wanneer de charismatische terrorist Adam Qasim tijdens een routine overdracht ontsnapt uit de gevangenis van veiligheidsdienst MI5 krijgt het hoofd van beveiliging, de legendarische Harry Pearce, de schuld. Nu MI5 op zijn knieën ligt door het debacle lijkt de ten schande gemaakte nieuweling Will Holloway de enige persoon die het mysterie op kan lossen en een terroristische aanslag op Londen kan voorkomen.

 

Standoff (2016) 340/K7
Verenigde Staten
Thriller
80 minuten

geregisseerd door Adam Alleca
met Thomas Jane, Laurence Fishburne en Ella Ballentine

Veteraan Carter Greene woont alleen in een boerderij waar hij rouwt om de dood van zijn jonge zoon en het daaruit vloeiende mislukken van zijn huwelijk. Bird is een wees die teveel heeft meegemaakt voor een meisje van haar leeftijd. Op de sterfdag van haar ouders is ze getuige van een brute moord door een professionele huurmoordenaar. Doodsbang vlucht ze de bossen in.

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)