Vorige Pagina: (R)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

 

Volgen Pagina: (T)

 

Square The (2017) 411/K9
Zweden / Denemarken / Verenigde Staten / Frankrijk
Drama
142 minuten

geregisseerd door Ruben Östlund
met Claes Bang, Elisabeth Moss en Dominic West

In een vermaard museum houdt een kunstenaar een tentoonstelling met als doel het altruïsme te promoten. Hij doet dit door middel van het scheppen van een symbolische ruimte waar alleen maar goede dingen gebeuren. Om wat meer ruchtbaarheid aan de tentoonstelling te geven besluit de manager van het museum een meedogenloos pr-bureau in te schakelen. Maar wanneer het pr-bureau te ver gaat in zijn publiciteitscampagne, lopen de zaken uit de hand en ontstaat er publieke opschudding die de hypocrisie van de media blootlegt.

 

Same Kind of Different as Me (2017) 203/K10
Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Michael Carney
met Greg Kinnear, Renée Zellweger en Djimon Hounsou

Same Kind of Different as Me gaat over de levens van drie mensen die door het lot en vriendschap met elkaar verbonden zijn. Internationaal kunsthandelaar Ron Hall probeert zijn huwelijk te redden met zijn vrouw. Op aandringen van zijn vrouw raakt hij bevriend met een dakloze man die voor gevaar heeft gezorgd.

 

Se, Jie (2007) 194/K10
Verenigde Staten / China / Taiwan / Hongkong
Drama / Thriller
157 minuten

geregisseerd door Ang Lee
met Tony Chiu Wai Leung, Joan Chen en Wei Tang

China tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bevolking wordt hevig onderdrukt door de Japanse bezetter en uit wanhoop beraamt een groep Chinese studenten een aanslag. Met deze aanslag wil men het hoofd van de Chinese inlichtingendienst ombrengen.

 

Seeing Allred (2018) 187/K10
Verenigde Staten
Documentaire
96 minuten

geregisseerd door Roberta Grossman en Sophie Sartain
met Gloria Allred

Voor sommigen is Gloria Allred een inhalige, bitse feministe die gevoelig is voor smakeloos theater. Voor anderen is zij de meest effectieve en onverschrokken vrouwenrechtenadvocaat in Amerika. In deze intieme documentaire is één ding zeker: Allred's 40-jarige toewijding om de rechten van vrouwen te verdedigen, te beschermen en uit te breiden is onwrikbaar, en haar invloed onaantastbaar. Of het nu gaat om het bestrijden van genderdiscriminatie in speelgoedwinkels, partnergeweld in de O.J. Simpson rechtszaak, of seksuele intimidatie door Donald Trump, elke zaak is persoonlijk en een kans om de oorzaak uiteen te zetten. Op haar 75e reist ze kriskras door het land, pleitend voor gerechtigheid, en geeft ze impromptu speeches op de Lincoln Memorial-trappen. En terwijl de #MeToo-beweging op stoom komt en machtige mannen van hun voetstuk vallen, verklaart Allent willens en wetens stoïcijns: "Het gevecht is nog maar net begonnen."

 

Snowman The (2017) 143/K10
Verenigd Koninkrijk / Zweden / Verenigde Staten
Misdaad / Drama
119 minuten

geregisseerd door Tomas Alfredson
met Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en James D'Arcy

Wanneer Harry Hole (Michael Fassbender), hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega (Rebecca Ferguson) legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

 

Stolen The (2017) 131/K10
Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland / Duitsland
Drama / Avontuur
98 minuten

geregisseerd door Niall Johnson
met Alice Eve, Graham McTavish en Jack Davenport

Charlotte Lockton, een rijke Engelse immigrant, besluit haar huiselijke luxe achter zich te laten om haar ontvoerde zoontje te vinden. Ze zoekt zich een weg door het onrustige en wilde Nieuw-Zeeland tijdens de goudkoorts in 1860. Onderweg sluit ze onwaarschijnlijke vriendschappen met sjacheraars, prostituees, Maori-strijders en Chinese mijnwerkers.

 

Stratton (2017) 117/K10
Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Simon West
met Dominic Cooper, Austin Stowell en Gemma Chan

John Stratton (Cooper) is een ervaren lid van de Britse Special Forces. Samen met Hank (Stowell), een US Navy SEAL, probeert hij een internationale terreurcel op te rollen doorheen Centraal-Azië, Europa en Londen.

 

Sniper: Ultimate Kill (2017) 113/K10
Verenigde Staten
Actie / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Claudio Fäh
met Chad Michael Collins, Billy Zane en Tom Berenger

De Colombiaanse drugsbaas Jesús Morales huurt een sluipschutter - die de bijnaam "De Duivel" heeft - in om zijn vijanden uit te schakelen. Daardoor wordt Morales alsmaar machtiger, is er nog maar weinig concurrentie, en vindt hij meer manieren om drugs de Verenigde Staten binnen te smokkelen. De DEA krijgt lucht van de situatie en zet agent Kate Estrada op de zaak. Zij begeeft zich samen met sluipschutter Brandon Becket naar Columbia.

 

Singularity (2017) 102/K10
Verenigde Staten / Zwitserland
Sciencefiction
92 minuten

geregisseerd door Robert Kouba
met Carmen Argenziano, John Cusack en Eileen Grubba

In 2020 introduceert Elias van Dorne, CEO van VA Industries, 's werelds grootste roboticabedrijf. Zijn grootste uitvinding is Kronos, een supercomputer die ontworpen is om alle oorlogen te beëindigen. Wanneer Kronos online gaat, bepaalt het dat de mens zelf de grootste bedreiging voor de wereldvrede is. Kronos lanceert al snel een wereldwijde robotaanval om de wereld te verlossen van de "infectie" van de mens. 97 jaar lang is een kleine groep overlevenden op de vlucht voor het robotleger.

 

Shot Caller (2017) 101/K10
Verenigde Staten
Drama / Misdaad
121 minuten

geregisseerd door Ric Roman Waugh
met Nikolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal en Lake Bell

Een familieman moet de cel in waar hij al snel de kneepjes van het gevangenisleven leert kennen. Hierdoor wordt hij als het ware tot een soort gangster getransformeerd. Zodra hij uit de gevangenis komt, wordt hij gedwongen om een grote en gewelddadige misdaad te plegen in samenwerking met een concurrerende bende.

 

Seven Sisters (2017)

100/K10

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / België / Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
123 minuten

geregisseerd door Tommy Wirkola
met Noomi Rapace, Willem Dafoe en Glenn Close

Wanneer genetisch gemanipuleerd voedsel leidt tot een genetische afwijking die vervolgens leidt tot massale geboortes van meerlingen, besluit de regering om per gezin slechts één kind toe te staan en meerlingen door de Child Allocation Bureau, geleid door Nicolette Cayman, in te laten vriezen tot er een oplossing voor handen is. Terrence Settman is vastbesloten zijn 7 kleindochters bij elkaar te houden en bedenkt een ingenieus plan waarbij de meisjes vanaf hun kleutertijd elk één dag in de week uit huis kunnen gaan.

 

Shadow Effect The (2017) 99/K10
Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Obin Olson en Amariah Olson
met Jonathan Rhys Meyers, Michael Biehn en Cam Gigandet

Dr. Reese is geobsedeerd door gen regeneratie en gefascineerd door het fenomeen dromen. Hij onderzoekt Gabriel Howarth, een jongeman wiens leven op zijn kop is gaan staan toen zijn gewelddadige dromen zich begonnen te mengen met de werkelijkheid. Als Gabriels droom een weerspiegeling is van een aantal politieke moorden moet hij niet alleen zichzelf en zijn vrouw Brinn zien te redden maar ook een experimenteel programma van de overheid zien te stoppen. De tijd dringt en Gabriels leven staat op het spel, maar Dr. Reese heeft de sleutel tot het ontsluiten van de waarheid.

 

Sleepers (1996) 72/K10
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
147 minuten

geregisseerd door Barry Levinson
met Kevin Bacon, Robert De Niro en Dustin Hoffman

De New Yorkse volkswijk Hell's Kitchen 1966. De jongeren Shakes, Michael, John en Tommy houden zich bezig met het plegen van kruimeldiefstallen. Maar op een dag doden ze per ongeluk bijna een man. Daar de man niet overlijdt en hij bijkomt van zijn verwondingen in het ziekenhuis komen de jongens er af met een "milde straf". Ze worden opgepakt en komen voor één jaar in een jeugdtehuis terecht. Daar worden ze seksueel en psychologisch mishandeld door enkele bewakers waaronder Sean Nokes. Tien jaar later zien Tommy en John hem terug in een bar en nemen hun wraak. Michael is ondertussen een heel invloedrijke procureur geworden en Shakes een journalist. Ze besluiten John en Tommy te helpen.

 

Spider-Man: Homecoming (2017) 41/K10
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
133 minuten

geregisseerd door Jon Watts
met Tom Holland, Robert Downey Jr. en Michael Keaton

Peter Parker keert na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man terug naar zijn normale leven in Queens. Hij hoopt snel bij The Avengers gevraagd te worden door Tony Stark, maar het telefoontje blijft uit. Peter wordt ongeduldig, denkt dat hij zichzelf als held moet bewijzen aan Tony Stark en gaat vervolgens zelf op zoek naar onrecht. Tijdens deze zoektocht komt hij al snel bij een mysterieuze wapenhandel van ene Adrian Toomes.

 

Security (2017) 39/K10
Verenigde Staten
Actie / Thriller
87 minuten

geregisseerd door Alain Desrochers
met Antonio Banderas, Ben Kingsley en Liam McIntyre

De voormalige legerkapitein Eddie Deacon (Antonio Banderas) heeft het moeilijk na zijn terugkeer en is wanhopig op zoek naar een baan. Hij weet een baan te bemachtigen als beveiliger in een winkelcentrum. Tijdens zijn eerste nachtdienst opent hij de deuren van het winkelcentrum voor een elfjarig meisje. Het meisje, Jamie, is in paniek en vertelt hem dat ze ontsnapt is aan criminelen die een politietransport onderschept hebben. Jamie is een belangrijke getuige in een rechtszaak. De criminelen zijn echter vastbesloten haar uit te schakelen.

 

Score The (2001) 30/K10
Verenigde Staten / Duitsland
Misdaad / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Frank Oz
met Edward Norton, Robert De Niro en Marlon Brando

Nick Wells, een professionele crimineel, besluit het criminele leventje achter zich te laten. Zijn goede vriend Max komt met een plan dat Nick niet kan afslaan: een historisch Frans object is ontdekt terwijl het het land werd ingesmokkeld. Nick moet samenwerken met de jonge dief Jackie Teller om het waardevolle object in zijn bezit te krijgen.

 

Son of No One The (2011) 29/K10
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
90 minuten

geregisseerd door Dito Montiel
met Channing Tatum, Al Pacino en Katie Holmes

'The Son of No One' vertelt het verhaal over de jonge agent Jonathan White (Channing Tatum). Jonathan keert terug naar zijn roots om daar bij de politie te werken. Hij heeft echter een diep geworteld geheim waardoor zijn eigen leven en familie in gevaar komen.

 

Stake Land (2010) 28/K10
Verenigde Staten
Horror / Drama
98 minuten

geregisseerd door Jim Mickle
met Nick Damici, Connor Paolo en Danielle Harris

Martin was een normale puber tot het moment waarop het land ineenstortte door economische en politieke rampen. Uit de as van dat slagveld rees een vampierenbewind dat door de verlaten dorpen en steden raasde. Martins familie werd afgeslacht en nu is hij aangewezen op Mister, een ruige vampierenjager, die hem naar een veilig gebied zal brengen. Hij leert hem te jagen en te overleven. Samen ontdekken ze dat de overgebleven bevolking net zo bloeddorstig kan zijn als de vampieren. Gewapend met een kofferbak vol staken en de wil om te leven banen ze zich een weg door de steden en rekruteren waar het kan, nieuwe vampierjagers.

 

Science Fiction Volume One: The Osiris Child (2016) 588/K3
Australië
Actie / Avontuur
95 minuten

geregisseerd door Shane Abbess
met Kellan Lutz, Daniel MacPherson en Luke Ford

Sy Lombrok ontmoet Kane Sommerville, een luitenant die werkzaam is voor een militaire uitvoerder genaamd EXOR. De heren moeten samenwerken om Kane's jonge dochter Indi te redden terwijl er ondertussen een globale crisis losbarst, nota bene veroorzaakt door EXOR zelf. Met behulp van twee rebellen - Luke Ford en Isabel Lucas - gaan Kane en Sy de strijd aan met EXOR en de wilde wezens die de dienst uitmaken op de dorre planeet.

 

Sense of an Ending The (2017) 03/K10
Verenigd Koninkrijk
Drama
108 minuten

geregisseerd door Ritesh Batra
met Jim Broadbent, Charlotte Rampling en Michelle Dockery

Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een teruggetrokken en rustig bestaan. Op een dag zorgen al lang begraven geheimen ervoor dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet komen. De waarheid over zijn eerste liefde, Veronica Ford (Charlotte Rampling), en de verwoestende gevolgen van de beslissingen die hij een mensenleven geleden heeft genomen.

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)