Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Serenity (2005) K2/437
Verenigde Staten
Science-Fiction / Avontuur
119 minuten

geregisseerd door Joss Whedon
met Adam Baldwin, Gina Torres en Nathan Fillion

Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepatisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.

 

Set It Off (1996) K2/438
Verenigde Staten
Actie
123 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met Jada Pinkett Smith, Queen Latifah en Vivica A. Fox

Vier zwarte vrouwen zitten zonder geld, en besluiten banken te gaan overvallen. In het begin zijn ze succesvol, maar een politie-agent is ze op het spoor. Langzaam beginnen ze zich tegen elkaar te keren.

 

Seven Girlfriends (1999) K2/439
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
99 minuten

geregisseerd door Paul Lazarus
met Timothy Daly, Laura Leighton en Olivia d'Abo

Jesse is een charmante en romantische man van in de dertig, die niet wil denken aan trouwen. Hij is ook niet in staat om een succesvolle relatie in stand te houden. Als hij en Hannah, zijn vriendin, uit elkaar gaan, probeert hij wanhopig te onderzoeken wat hij verkeerd doet, en probeert hij vroegere fouten ongedaan te maken. Hij bezoekt al zijn vroegere vriendinnen waar hij een serieuze relatie mee heeft gehad, om hen te vragen wat hij fout heeft gedaan.

 

Seven Mummies (2006) K2/440
Verenigde Staten
Horror / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Nick Quested
met Danny Trejo, Matt Schulze en Billy Wirth

Zes ontsnapte misdadigers en hun vrouwelijke gijzelaar proberen wanhopig de Mexicaanse grens te bereiken, waar ze een verloren schat van ongekende waarde vinden. De schat, bestaande uit het verloren goud van de Tumacacori, zorgt er ook voor dat hun leven in gevaar loopt.

 

Shaggy Dog, The (2006) K2/448
Verenigde Staten
Komedie / Fantasy
98 minuten

geregisseerd door Brian Robbins
met Tim Allen, Robert Downey Jr. en Kristin Davis

Advocaat Dave Douglas (Tim Allen) heeft weinig tijd voor zijn vrouw en kinderen. Zijn laatste zaak heeft betrekking op een gevaarlijk dierenlaboratorium. Wanneer Dave per ongeluk een geheim genetisch-gemuteerd serum binnenkrijgt, verandert zijn lichaam in dat van de hond des huizes. Zo krijgt hij letterlijk een andere kijk op zichzelf, maar ook op zijn gezin. Hij spitst zijn oren en hoort zo over dromen en geheimen die hij nooit heeft geweten. Het liefst wil Dave zo snel mogelijk een beter vader worden, maar eerst moet hij de gevaarlijke uitvinder van het serum zien tegen te houden.

 
Shawshank Redemption, The (1994) K2/455
Verenigde Staten
Drama
142 minuten

geregisseerd door Frank Darabont
met Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

Andy Dufresne betrapt zijn vrouw met een ander en wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord, maar krijgt wel twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

 

Shadowboxer (2005) K2/446
Verenigde Staten
Drama / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Lee Daniels
met Helen Mirren, Cuba Gooding Jr. en Vanessa Ferlito

Rose en haar stiefzoon Mikey zijn huurmoordenaars. Niet alleen delen ze hun beroep, maar tevens hebben ze een romantische relatie. Dan blijkt dat Rose een terminale vorm van kanker heeft en samen met haar stiefzoon besluit ze om samen nog een laatste opdracht aan te nemen.

 

Shaft (2000) K2/447
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Misdaad
100 minuten

geregisseerd door John Singleton
met Samuel L. Jackson, Toni Collette en Christian Bale

Private detective Shaft gaat op zoek naar de getuige van een moord, en komt hierbij in aanraking met drugsdealers, huurmoordenaars en corrupte politieagenten. Remake van de films en serie uit de jaren 70.

 

Shanghai Knights (2003) K1/167
Verenigde Staten
Actie / Komedie
114 minuten

geregisseerd door David Dobkin
met Jackie Chan, Owen Wilson en Aaron Johnson

Na het Wilde Westen getemd te hebben moeten Chon Wang en Roy O'Bannon iets rechtzetten in Londen. Wanneer een Chineze rebel Chon's vader vermoordt en naar Engeland vlucht zijn Chon en Roy op wraak uit. Chon's zuster Lin ontdekt een wereldwijde samenzwering om de koninklijke familie te vermoorden, maar niemand gelooft haar.

 

Shanghai Noon (2000) K1/168
Verenigde Staten
Actie / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Tom Dey
met Jackie Chan, Owen Wilson en Lucy Liu

Peking, 1881. Om aan een gedwongen huwelijk te ontsnappen is prinses Pei Pei met een escorte naar Amerika gevlucht. Ze is maar nauwelijks op Amerikaanse bodem of de jonge vrouw beseft dat ze in een val is gelokt. Haar begeleiders blijken immers gangsters te zijn die haar enkel tegen een mooie geldsom willen loslaten. Chon Wang, meester in de martial arts, belooft aan de Chinese keizer dat hij de prinses zal redden.

 

Sharkman (2001) K2/453

Verenigde Staten
Horror
90 minuten

geregisseerd door Brian Meece
met Matt Lacy, Karolyn Arnold en Bob Oschack

Op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan worden geheime experimenten gedaan door de exentrieke Dr. King. Whitney Feder en zijn farmaceutisch bedrijf zijn zeer geÔnteresseerd in het onderzoek van King omdat hij werkt met stamcellen die mogelijk een groot aantal ziektes kunnen genezen. Hij vertrekt naar het eiland waar Dr. King hem uitleg geeft over zijn werk en hoe hij met stamcellen van haaien ziektes bestrijdt, maar Feder merkt dat King meer bezig is met het kruisen van mensen en haaien.

Dan presenteert King zijn meesterwerk ... 

 

She (2001) K2/456
Canada / Groot BrittanniŽ / Bulgarije / ItaliŽ
Avontuur / Actie
86 minuten

geregisseerd door Timothy Bond
met Iskra Angelova, Marie Bšumer en Martina Colombari

Leo reist door de legendarische stad Kor, waar hij ontdekt wie zijn voorvaderen zijn. Hij is de enige nakomeling van een Egyptische priester die is vermoord omdat hij een heftige romance had met de prinses. De huidige prinses, Ayesha - ook bekend als She - blijkt dezelfde prinses te zijn van jaren geleden, levend en wel en nog net zo mooi als toen ze jong was. She gelooft dat Leo de reÔncarnatie van de vermoorde priester is en wil hem daarom vernietigen. Heen en weer geslingerd tussen haar onbeschrijfelijke schoonheid en haar donkere karakter, beseft Leo dat hij zal moeten ontsnappen aan haar hekserij - of zal moeten sterven. Zijn vlucht maakt She furieus. Haar boosheid komt tot een climax als het geheim van haar onsterfelijkheid zich langzaam ontvouwt.

 

She Hate Me (2004) K2/457
Verenigde Staten
Komedie / Drama
138 minuten

geregisseerd door Spike Lee
met Anthony Mackie, Kerry Washington en Ellen Barkin

John Armstrong wordt 'klokkenluider', wanneer hij zijn farmaceutische werkgever aangeeft bij de beurswaakhond wegens financiele malversaties. Helaas wordt hij zelf aangezien voor schuldige, waardoor hij zijn baan verliest, voor moet komen en bovendien geen inkomen meer heeft. Wanneer hij per toeval veel geld kan verdienen met het bezwangeren van lesbische dames, neemt zijn leven een geheel nieuwe wending.

 

She's All That (1999) K5/68
Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Robert Iscove
met Freddie Prinze Jr., Rachael Leigh Cook en Matthew Lillard

Wanneer de populaire Zach Stiller gedumpt wordt door zijn vriendin voor een slijmerige tv-ster, gaat hij een weddenschap aan met een vriend: hij zegt het voor elkaar te zullen krijgen om de bebrilde nerd Laney Boggs mee te nemen naar het eindbal, en haar tot "prom queen" om te kunnen toveren. Zach wordt echter verliefd op Laney.

 

She's the Man (2006) K2/460
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Andy Fickman
met Amanda Bynes, Channing Tatum en Vinnie Jones

Tiener Viola krijgt te horen dat haar meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert.

 

Shouf Shouf Habibi! (2004) K2/464
Nederland
Komedie / Drama
89 minuten

geregisseerd door Albert Ter Heerdt
met Mimoun OaÔssa, Najib Amhali en Touriya Haoud

De 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan, probeert zijn plek te vinden in de Nederlandse samenleving. Ap staat voor een dilemma: moet hij kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko halen. Ap zweeft van het ene uiterste naar het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter, van administratief medewerker tot bankovervaller.

 

Shriek If You Know What I Did Last Friday the 13th (2000) K2/466
Verenigde Staten
Horror / Komedie
86 minuten

geregisseerd door John Blanchard
met Tiffani Thiessen, Julie Benz en Tom Arnold

Een groep populaire highschool studenten wordt gestalked door een gemaskerde moordenaar. De journaliste Hagitha Utslay brengt verslag uit van de gebeurtenissen. 

 

Silent Partner (2005) K2/471
Rusland / Verenigde Staten
Actie / Thriller
91 minuten

geregisseerd door James D. Deck
met Tara Reid, Nick Moran en Gregg Henry

CIA-analist Gordon Patrick krijgt de opdracht onderzoek te doen naar de raadselachtige omstandigheden waaronder een invloedrijke Russische politicus om het leven is gekomen. Tijdens zijn onderzoek ontstaat er een vriendschap met Dana, een vrouw met een geheim verleden. Met haar raakt hij steeds verder verstrikt in hachelijke verwikkelingen. Ze krijgen onder meer te maken met de georganiseerde misdaad, politieke moorden en de schimmige wereld van de campagnefinanciering.

 

Single White Female (1992) K2/341
Verenigde Staten
Thriller
109 minuten

geregisseerd door Barbet Schroeder
met Bridget Fonda, Jennifer Jason Leigh en Steven Weber

Op een dag betrapt Allison Jones haar vriend Sam met een andere vrouw. Nadat ze hem het huis heeft uitgezet, plaatst ze een advertentie voor een nieuwe flatgenoot. Wanneer Hedy Carlson zich daarvoor aanbiedt, komt ze als geroepen. Beide vrouwen kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Ze vullen elkaar, op bijna elk vlak, perfect aan. Maar dan begint Hedy Allie na te doen in alles wat ze doet en laat. Oorspronkelijk ziet Allie hier geen kwaad in, maar dan komt haar ex-vriendje Sam weer in haar leven.

 

Single White Female 2: The Psycho (2005) K2/342
Verenigde Staten
Thriller
91 minuten

geregisseerd door Keith Samples
met Kristen Miller, Allison Lange en Todd Babcock

Wanneer Holly Paker naar haar nieuwe apartement verhuist, denkt ze de perfecte flatgenoot gevonden te hebben. Tess Kositch is op het eerste zicht een lieve en verlegen vrouw maar eigenlijk wilt ze Holly verlossen van haar lijden en de beste manier daarvoor is Holly te vermoorden..

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)