Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Stomp the Yard (2007) K2/537
Verenigde Staten
Drama / Muziek
115 minuten

geregisseerd door Sylvain White
met Daisy Jade, Laz Alonso en Tara Ansley

Een verwarde negentienjarige straatdanser uit Los Angeles kan na de dood van zijn jongere broer een straf in de jeugdgevangenis vermijden door zich in te schrijven in de Truth University in Atlanta, Georgia. Maar al zijn inspanningen om een degelijke opvoeding te krijgen en het meisje waar hij van houdt van zijn liefde te overtuigen, worden gehinderd door twee studentenverenigingen, die hem allebei als lid willen hebben vanwege zijn 'street-style' dansbewegingen, waarmee ze de nationale stepshow-competitie hopen te winnen.

 

Sin City (2005) K2/473
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

geregisseerd door Robert Rodriguez en Frank Miller
met Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, The Hard Goodbye, volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, The Big Fat Kill, draait om Dwight en de meiden van Old Towne. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, That Yellow Bastard, volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

 

Sleepover (2004) K2/481
Verenigde Staten
Komedie
89 minuten

geregisseerd door Joe Nussbaum
met Alexa Vega, Mika Boorem en Jeff Garlin

In de zomer voordat ze aan hun eerste jaar op de high school beginnen, organiseert Julie (Alexa Vega) een pyamafuif met haar beste vriendinnen Hannah, Yancy en Farrah. Ze proberen hun reputatie als trutjes volledig kwijt te raken en sluiten een weddenschap met de populaire meiden om te bewijzen dat ze geen trutten zijn. Ze 'lenen' de auto van Julie's vader, gaan naar clubs en krijgen zelfs hun eerste kus.

 

Slither (2006) K2/482
Verenigde Staten
Komedie / Horror
96 minuten

geregisseerd door James Gunn
met Nathan Fillion, Gregg Henry en Michael Rooker

Het verhaal draait rond een vreemde plaag die een kleine stad besmet. Een lokale bewoner verandert hierdoor in een moordende machine. Zijn vrouw werkt met een oude vlam samen om de situatie te bestrijden.

 

Snakes on a Plane (2006) K2/485
Verenigde Staten
Thriller / Actie
105 minuten

geregisseerd door David R. Ellis
met Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips

Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.

 
Sniper (1993) K2/486
Verenigde Staten / Peru
Actie / Oorlog
98 minuten

geregisseerd door Luis Llosa
met Tom Berenger, Billy Zane en J.T. Walsh

Thomas Beckett is een Amerikaanse soldaat die werkt in de Panama jungle. Zijn werk is om rebellen te zoeken en die uit te schakelen met behulp van zijn scherpschutters-vaardigheden. Beckett staat er bekend om bij dat soort missies zijn partners te verliezen. Deze keer wordt hij bijgestaan door Richard Miller, die meer het officierstype is. Samen hebben ze het plan om een belangrijke rebellenleider uit te schakelen.

 

Sniper 2 (2002) K2/487
Verenigde Staten
Actie
86 minuten

geregisseerd door Craig R. Baxley
met Tom Berenger, Bokeem Woodbine en Erika Marozsán

Op zijn waarschijnlijk laatste missie wordt Thomas Beckett naar een arm, door oorlog geteisterd land in Oost-Europa gestuurd om de leider te vermoorden. Als de missie is geslaagd, moeten Beckett en zijn spotter nog levend weg zien te komen. Hiervoor moeten ze door verwoeste steden en verlaten landschappen vluchten terwijl ze achtervolgd worden door huurmoordenaars.

 

Sniper 3 (2004) K2/488
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door P.J. Pesce
met Tom Berenger, Denis Arndt en John Doman

Scherpschutter Thomas Beckett wordt ingehuurd door de NSA om een geheime missie uit te voeren, waarbij hij een vermoedelijke terrorist moet elimineren. De terrorist blijkt een vriend van Beckett te zijn, en de missie blijkt ook een ander doel te hebben dan hij aanvankelijk dacht...

 

Snitch in New York (2002) K2/489
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Juney Smith
met Erika Flores, Maurice Carlton en Kyle Jason

In New Yorks beruchtste politiedistrict hebben zes criminelen het voor het zeggen. Deze levensgevaarlijke misdadigers zijn gespecialiseerd in drugshandel, wapensmokkel, huurmoord, prostitutie en georganiseerde overvallen. Onder druk gezet door hun New Yorkse bazen, gaat het elitecorps rechercheurs erop uit om deze ongrijpbare gangsters te arresteren. Ze gebruiken daarvoor hun voornaamste wapen... Een verklikker.

 

Snow Dogs (2002) K2/491
Verenigde Staten
Komedie
99 minuten

geregisseerd door Brian Levant
met Cuba Gooding Jr., James Coburn en M. Emmet Walsh

Wanneer de tandarts Ted Brooks uit Miami er achter komt dat hij genoemd wordt in een testament reist hij naar Alaska om zijn deel op te halen. Wanneer hij er arriveert blijkt echter dat hij een team sleehonden gekregen heeft. De bergman Thunder Jack wil de honden graag zelf hebben, en hij dringt er bij Ted aan om terug te keren naar een warmer klimaat. Hij besluit echter om te leren om te racen met de honden.

 

Snow White (2001) K2/492
Canada / Verenigde Staten
Drama / Fantasy
93 minuten

geregisseerd door Caroline Thompson
met Miranda Richardson, Kristin Kreuk en Karin Konoval

Sneeuwwitje wordt geboren als dochter van John en Josephine, een liefdevol boerenkoppel. Door een vervloeking sterft Sneeuwwitje's moeder in het kraambed. Achtergelaten met zijn zieke dochtertje wacht John een strenge winter. Onverwacht komt er redding wanneer één van Johns bittere tranen het bevroren graf van de tovenaar Groenoog doet ontdooien.

 

Something New (2006) K2/495
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
99 minuten

geregisseerd door Sanaa Hamri
met Sanaa Lathan, Simon Baker en Alfre Woodard

Kenya is een echte carrierevrouw die haar hele leven al voor zich ziet. Ze heeft een checklist om ook zo haar perfecte man te vinden, maar als ze op een dag kennis maakt met Brian komt ze er achter dat ze langzaam maar zeker op hem verliefd wordt. Brian lijkt echter totaal niet op de man van haar checklist...

 

Son of the Mask (2005) K2/498
Verenigde Staten / Duitsland
Komedie / Actie
94 minuten

geregisseerd door Lawrence Guterman
met Jamie Kennedy, Alan Cumming en Traylor Howard

Tim Avery wordt vader van een baby met bijzondere krachten. De baby heeft de krachten van het "Masker van Loki", een mythologisch object dat de gebruiker transformeert in een getikte vormveranderende alter-ego. Wanneer Loki het masker terug wil, beginnen de problemen!

 

Soul Food (1997) K2/499
Verenigde Staten
Familie / Drama
114 minuten

geregisseerd door George Tillman Jr.
met Vanessa L. Williams, Vivica A. Fox en Nia Long

Op zondag is het traditie dat de hele familie bijeen is voor een diner bij oma, maar de rivaliteit tussen haar dochters en het geruzie met hun echtgenoten zorgt voor een breuk in deze familietraditie. De kleinzoon is van mening dat het diner om meer gaat dan eten alleen, dat de traditie voeding is voor de geest en enkel het houden van de traditie de familie weer bijeen kan brengen.

 

Soul Plane (2004) K2/500
Verenigde Staten
Komedie / Actie
91 minuten

geregisseerd door Jessy Terrero
met Kevin Hart, Tom Arnold en Snoop Dogg

Na een vernederend akkefietje tijdens een vlucht, klaagt Nashawn Wade de luchtvaartmaatschappij aan, en ontvangt een enorme schadevergoeding. Hij wil er iets nuttigs mee doen en besluit de luchtvaartmaatschappij van zijn dromen op te richten. Dit houdt in: sexy stewardesses, funky muziek en een dansclub aan boord.

 

Spartacus (1960) K2/505
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
184 minuten / 198 minuten (gerestaureerde versie)

geregisseerd door Stanley Kubrick
met Kirk Douglas, Laurence Olivier en Jean Simmons

76 voor Christus. Spartacus wordt als slaaf verkocht aan Lentulus Batiatus. Hij is de rijke eigenaar van een school voor gladiatoren in Capua. Volgens de traditie krijgt Spartacus een gezellin toegewezen. Het gaat om Virinia. Dit meisje komt uit Brittanië. Op weg naar Rome wil generaal Marcus Licinius Crassus zijn reisgezellen verstrooien met een gevecht tussen gladiatoren. Spartacus wordt 'gekozen' en krijgt de Afrikaanse reus Draba als tegenstander. Maar Draba raakt plotseling buiten zichzelf en stormt plotseling op de toeschouwers af. Crassus moet hem doden. Enige tijd later ziet Spartacus de kans om een gladiatorenrevolte op te zetten. Hij vormt nu een regelrechte bedreiging voor de Romeinse overheid...

 

Spartacus (2004) K2/504
Verenigde Staten
Drama / Actie
174 minuten (miniserie)

geregisseerd door Robert Dornhelm
met Goran Visnjic, Alan Bates en Angus Macfadyen

In 72 v.C., toen het genadeloze gezag van het Romeinse Rijk ver reikte, leverde elk veroverd land nieuwe slaven op die hun Romeinse meesters dienden te gehoorzamen. Spartacus, die als jongetje getuige was van de moord op zijn vader en als slaaf werdverkocht, zou uiteindelijk een slavenopstand leiden tegen de machtige generaals en politici van Rome.

 

Spawn (1997) K2/506
Verenigde Staten
Actie / Horror
90 minuten

geregisseerd door Mark A.Z. Dippé
met Michael Jai White, John Leguizamo en Martin Sheen

Een huurmoordenaar wordt bedrogen en vermoord door zijn baas Jason Wynn. Wanneer de man een deal maakt met de Duivel keer hij als Spawn terug naar de Aarde. Hij wordt door een hulpje van de Duivel opgedragen om Wynn te vermoorden. Spawn wordt gedwongen om te kiezen tussen goed en kwaad.

 

Speed (1994) K2/510
Verenigde Staten
Actie / Thriller
116 minuten

geregisseerd door Jan de Bont
met Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.

 

Speed 2: Cruise Control (1997)  K2/512
Verenigde Staten
Actie / Thriller
121 minuten

geregisseerd door Jan de Bont
met Sandra Bullock, Jason Patric en Willem Dafoe

Annie Porter denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben die een veilig beroep uitoefent. Alex is immers een bezadigde politieman. Wanneer ze toevallig ontdekt dat hij als lid van een elite-eenheid regelmatig de waaghals uithangt, smeekt Alex om vergiffenis. Hij trakteert Annie op een romantische, zorgeloze vakantie aan boord van een luxeschip. Zes dagen romantiek, rust en ontspanning in een paradijselijke omgeving. Het klinkt bijna te mooi op waar te zijn. En dat is het ook. Eenmaal op zee besluit één van de passagiers, computergenie Giger, om het schip te saboteren. Het is aan Alex om Giger's plannen te dwarsbomen, en het schip veilig aan wal te loodsen...  

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)