Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Spider-Man (2002) K2/513
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
121 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

 

Spider-Man 2 (2004) K2/514
Verenigde Staten
Actie / Fantasy
127 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, part-time fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

 

Spider-Man 3 (2007) K2/515
Verenigde Staten
Actie / Fantasy
140 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Een buitenaardse symbiote van de maan geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak; totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

 

Snake King, The (2005) K2/484
Verenigde Staten / Canada
Science-Fiction / Horror
96 minuten (DVD versie) / 120 minuten (USA (inclusief reclame))

geregisseerd door Allan A. Goldstein
met Stephen Baldwin, Jayne Heitmeyer en Gary Hudson

Ergens diep in het regenwoud van de Amazone vinden archeologen tot hun verbazing een perfect geconserveerd lichaam van een krijger. Groot is de opwinding als bij het dateren van de mummie blijkt dat de krijger 300 jaar oud was toen hij stierf. Ontraadseling van het geheim van dit extreem lange leven zou de wereld op z'n kop kunnen zetten. Gentech, een van de grootste farmaceutische bedrijven van de wereld, verschijnt op het toneel. John Simon, de baas van Gentech, denkt dat er in het oerwoud een nog onontdekte stam leeft die het geheim van een dramatisch verlengd leven kent. Hij moet en zal dit geheim ontdekken en geeft Dr. Susan Elter en geneticus Rick Gordon de opdracht om samen met een team van toponderzoekers het oerwoud in te trekken.

 

Spy Kids 2: Island of Lost Dreams (2002) K2/519
Verenigde Staten
Avontuur / Familie
99 minuten

geregisseerd door Robert Rodriguez
met Antonio Banderas, Carla Gugino en Steve Buscemi

Carmen en Juni zijn terug voor een nieuw avontuur: hun nieuwste missie brengt hen naar een mysterieus eiland waar ze een inventieve wetenschapper en zijn denkbeeldige wezens ontmoeten. Ondertussen moeten ze het opnemen tegen hun rivalen Gary en Gerti.

 
Spy Kids 3-D: Game Over (2003) K2/518
Verenigde Staten
Avontuur / Familie
84 minuten

geregisseerd door Robert Rodriguez
met Antonio Banderas, Alexa Vega en Daryl Sabara

Carmen wordt per ongeluk opgesloten in een virtueel computerspel, ontworpen door de geheimzinnige Toymaker. Juni moet alles uit de kast halen om zijn zusje te redden, en de wereld te behoeden van de Toymaker.

 

Son of the Dragon (2006) K2/496/497
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
180 minuten (miniserie, 2 DVD)

geregisseerd door David Wu
met David Carradine, Rupert Graves en Desiree Siahaan

Devil Boy, ooit te vondeling gelegd in de haven van Shanghai, is uitgegroeid tot een avontuurlijke jonge dief. Hij steelt om de straatkinderen die hij als zijn familie beschouwt van voedsel te kunnen voorzien. Nu heeft hij met zijn trouwe metgezel Bird een slim plan bedacht om de juwelen van het koninklijk paleis te stelen. Hiervoor moet hij naar de hand dingen van Li Wei, de dochter van de gouverneur, waar hij meteen als een blok voor valt. Het toeval wil dat Li Wei net op zoek is naar een geschikte huwelijkskandidaat. Maar er is flink wat concurrentie van de prins uit het noorden, die politiek gezien de juiste keuze lijkt voor de gouverneur. Li Wei is echter zeer gecharmeerd van Devil Boy en weet haar vader over te halen om haar huwelijkskandidaten aan een reeks moeilijke testen te onderwerpen.

 

Stargate Atlantis: Rising (2004) K2/527
Canada
Science-Fiction
120 minuten

geregisseerd door Martin Wood
met Joe Flanigan, Torri Higginson en Rachel Luttrell

Het SG-1 team meent dat het de laatste overblijfselen van de Lost City of the Ancients heeft gevonden, de makers van de Stargates. Stargate Command stuurt daarop onder leiding van wetenschapster Dr. Elizabeth Weir een nieuwe expeditie naar het verafgelegen Pegasus Universum. Dat team ontdekt daar op de zeebodem een hoog ontwikkelde maar verlaten stad, een groep rondtrekkende nomaden maar ook een dodelijke vijand die zich voedt met de energie van mensen!

 

State Property (2002) K2/528
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
88 minuten

geregisseerd door Abdul Malik Abbott
met Beanie Sigel, Jay-Z en Damon Dash

De zwarte Amerikaan Beans is het beu om geen geld te verdienen. Hij besluit dan maar de illegale toer op te gaan. Maar hij komt niet alleen in aanraking met de politie, maar ook met een rivaliserende bende.

 

State Property 2 (2005) K2/529
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
94 minuten

geregisseerd door Damon Dash
met Beanie Sigel, N.O.R.E. en Damon Dash

De zwarte Amerikaan Beans heeft nog steeds het monopolie in handen van de drugs-wereld in Philadelphia. Als een nieuwe bende probeert mee te snoepen is Beans genoodzaakt hier een einde aan te maken.

 

Stay Alive (2006) K2/531
Verenigde Staten
Horror / Thriller
78 minuten

geregisseerd door William Brent Bell
met Frankie Muniz, Jon Foster en Samaire Armstrong

Loomis hangt op een avond verhangen aan het plafond, het vreemde is dat hij in het spel Stay Alive op precies dezelfde manier is gestorven. De vrienden van Loomis weten het spel Stay Alive te bemachtigen maar wanneer er precies hetzelfde gebeurt met een van de vrienden van Loomis komen zij erachter dat het spel is gemaakt voor een reden. Zo komen zij in aanraking met het legendarische verhaal over de vreemde vrouw 'The Blood Countess' en komen zij allemaal aan de beurt om te sterven.

 

Speed Racer (2008) K2/511
Verenigde Staten
Actie / Familie
135 minuten

geregisseerd door Andy Wachowski en Larry Wachowski
met Emile Hirsch, Christina Ricci en Susan Sarandon

Speed Racer (Emile Hirsch) is een jongeman uit een familie die wordt gedomineerd door racen. Hij wil meedoen aan 'The Crucible', een race die door het hele land gaat en waarbij Speed Racer zijn broer omkwam. Alles loopt op wieltjes, totdat Speed Racer wordt benaderd door 'Royalton Industries', een bedrijf dat niet het beste met hem voorheeft.

 

Stormbreaker (2006) K2/539
Duitsland / Verenigde Staten / Groot Brittannië
Actie / Avontuur
93 minuten

geregisseerd door Geoffrey Sax
met Alex Pettyfer, Ewan McGregor en Mickey Rourke

Gebaseerd op de Alex Rider-boeken van Anthony Horowitz. In Stormbreaker wordt de 14-jarige wees Alex Rider opgevoed door zijn oom. Deze oom blijkt echter ook een agent te zijn bij de Britse veiligheidsdienst MI6 en zodoende wordt Alex al op jonge leeftijd getraind als superspion. Nadat zijn oom komt te overlijden wordt Alex zelf ingehuurd door een speciale afdeling van MI6 en belast met een zeer belangrijke missie.

 

Storybook (1995) K2/542
Verenigde Staten
Avontuur / Familie
88 minuten

geregisseerd door Lorenzo Doumani
met Sean Fitzgerald, Swoosie Kurtz en William McNamara

Als Brandon op zolder een betoverd boek opent, wordt hij ineens meegevoerd door een krachtige wind. Hij komt terecht in een magische wereld die wordt beheerst door koningin Evilia. De koningin heeft de prins van Verhalenland ontvoert en het is aan Brandon om hem te helpen ontsnappen en Verhalenland te bevrijden van de boze heks. Gelukkig krijgt hij hulp van Woody de houthakker, Buidel de kangaroe en Oehoe de uil.

 

Sudden Death (1995) K3/312
Verenigde Staten
Actie
110 minuten

geregisseerd door Peter Hyams
met Jean-Claude Van Damme, Powers Boothe en Whittni Wright

Een paar terroristen kidnappen de vice-president en dreigen met het opblazen van het stadion waar op dat moment een ijshockey-finale bezig is. Beveiligingagent Darren komt achter het plan en besluit de plannen van de terroristen te dwarsbomen.

 

Sugar & Spice (2001) K2/545
Verenigde Staten
Komedie / Misdaad
80 minuten

geregisseerd door Francine McDougall
met Mena Survari, Marley Shelton en James Marsden

Een populaire cheerleader wordt zwanger van de ster-quarterback van het footballteam. Ze besluit met enkele vriendinnen een overval te plegen om de financiële toekomst van de baby veilig te stellen.

 

Superman Returns (2006) K2/548
Australië / Verenigde Staten
Actie / Fantasy
154 minuten

geregisseerd door Bryan Singer
met Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

 

Sweet Insanity (2006) K2/552
Verenigde Staten
Thriller
90 minuten

geregisseerd door Daniel Hess
met Rebekah Hoyle, Mackenzie Firgens en David Fine

Stacey gaat gewoon naar school en ontmoet daar Christina die nieuw is op school. Stacey's ouders zijn voor een weekend weg dus geeft ze een feestje in haar huis. Alles lijkt leuk, totdat er een moordenaar in het huis is die één voor één de feestgangers vermoordt.

 

Squid and the Whale, The (2005) K2/520
Verenigde Staten
Komedie / Drama
80 minuten

geregisseerd door Noah Baumbach
met Jeff Daniels, Laura Linney en William Baldwin

Brooklyn, 1986. Bernard, ooit een succesrijke romanschrijver, en zijn vrouw Joan, een veelbelovende schrijfster, besluiten een punt achter hun huwelijk te zetten. Hun twee zonen Walt, 16, en Frank, 12, moeten alleen uit hun verwarrende en tegenstrijdige gevoelens zien te komen. De weg naar volwassenheid wordt voor Walt een gevoelige, grappige en ontroerende ervaring terwijl die voor Frank noodgedwongen te vroeg komt...

 

Swordfish (2001) K2/554
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
99 minuten

geregisseerd door Dominic Sena
met John Travolta, Hugh Jackman en Halle Berry

Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen. 

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)