Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Shadow Puppets (2007) K2/444
Verenigde Staten
Horror
102 minuten

geregisseerd door Michael Winnick
met Tony Todd, Jolene Blalock en Marc Winnick

Ze ontwaakt in een cel. Ze weet niet wie ze is, waar ze is of hoe ze hier is geraakt. Ze ontmoet lotgenoten. Zij kunnen zich eveneens niet herinneren wie of waar ze zijn. Maar ze zijn het allemaal eens dat ze een uitgang moeten vinden. Want ze horen beangstigende geluiden, afkomstig van schaduwen die erop uit zijn om het leven uit hen te zuigen.

 

Shaka Zulu: The Citadel (2001) K3/308
Verenigde Staten
Drama
179 minuten

geregisseerd door Joshua Sinclair
met David Hasselhoff, Karen Allen en Henry Cele

In 1827 gaat Katherine Farewell aan boord van het slavenschip de Defiance en vaart richting Afrika, op zoek naar haar vader Francis Farewell. Eenmaal op boord wordt Katherine verliefd op Mungo, de kapitein van het schip. Met compassie probeert ze hem tegen de slavernij te keren. Intussen is Katherine's vader in Zulu-land samen met Shaka, de koning van de Zulus. De twee mannen zijn hechte vrienden geworden en samen vechten ze tegen de aartsrivaal van Shaka, Ngoro van de Massani. Als Shaka gevangen wordt genomen, wordt hij als slaaf verkocht en aan boord van de Defiance gebracht. Shaka weet zich echter te bevrijden, hij neemt Katherine mee, ontsnapt in een reddingsboot en keert terug naar de Citadel waar hij te horen krijgt dat zijn koningin gestorven is. Gedreven door zijn afschuwelijke ervaringen op het slavenschip zet hij de aanval in op de witte nederzettingen van de Kaapkolonie.

 

Shaka Zulu (1986) K4/130/131/132
Verenigde Staten / Italië / Australië / Zuid-Afrika / West-Duitsland
Drama / Avontuur
300 minuten (miniserie, 3 delen)

geregisseerd door William C. Faure
met Henry Cele, Edward Fox en Robert Powell

Shaka Zulu is het waargebeurde verhaal over het 19e eeuwse donker Afrika. De film volgt het leven van de machtige Zulu- leider Shaka. Zijn leven staat in het teken van een oude profetie en hij is degene die zijn volk tot een eenheid weet te smeden. Hij klimt op van verschoppeling tot absulute heerser over een continent van trotse krijgers. Shaka wordt gedreven door z'n sterke karakter een een onverwoestbaar geloof in zijn opdracht.

 

Sisterhood of the Traveling Pants, The (2005) K2/476
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
119 minuten

geregisseerd door Ken Kwapis
met Amber Tamblyn, Blake Lively en Alexis Bledel

Vier beste vriendinnen worden van elkaar gescheiden en op hun laatste winkeldag samen vinden ze een spijkerbroek die ieder van hen perfect zit. Ze besluiten om deze "magische" broek te gebruiken als een soort bindmiddel voor de maanden dat ze elkaar niet zien, door elke week een ander de broek te laten dragen. Ondanks dat ze ver van elkaar verwijderd zijn, ervaren ze een zomer die ze nooit meer zullen vergeten.

 

Sisterhood of the Traveling Pants 2, The (2008) K2/475
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
117 minuten

geregisseerd door Sanaa Hamri
met Blake Lively, Alexis Bledel en Amber Tamblyn

Na in de eerste film al van elkaar gescheiden te zijn, gaan de dames dit keer op zoek naar een manier om weer bij elkaar te komen. Hoewel ieder van hen daar naar verlangt, blijkt het inpassen in hun drukke privélevens nog niet zo eenvoudig.

 
Shadow Walkers, The (2007) K2/445
Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Mark Steven Grove
met Jason Coviello, Jennifer Summers en Clay Adams

Een groep laboranten en militairen ontwaakt in een ondergronds laboratorium zonder dat ze weten wie ze zijn. Ze komen er al snel achter, dat ze opgesloten zitten met slechts één manier om er levend uit te komen. Ze moeten dieper onder de grond naar een tunnel die naar de oppervlakte leidt. In het donker strompelen ze rond en ontdekken dat er meer in het duister is dan ze lief is...

 

Soul's Midnight (2006) K2/501
Verenigde Staten
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Harry Basil
met Armand Assante, Elizabeth Ann Bennett en Robert Floyd

In de 12e eeuw vernietigt Saint George, ’s werelds eerste echte vampier “The Dragon”. Het beest staat voor het ultieme kwaad in zijn meest afgrijselijkste vorm. Als de tijd verstrijkt raakt deze legende uiteindelijk in de vergetelheid. Charles, een afstammeling van Saint George, en zijn hoogzwangere vrouw Alicia zijn op reis en overnachten in een Hotel. De excentrieke eigenaar Simon nodigt ze uit te blijven voor het “Saint George Festival”. Hun verblijf verandert in een nachtmerrie als blijkt dat hun ongeboren kind over het juiste bloed beschikt om de ooit verdwenen en de op wraak beluste Dragon te doen herrijzen.

 

Siege, The (1998) K2/469
Verenigde Staten
Actie / Thriller
116 minuten

geregisseerd door Edward Zwick
met Denzel Washington, Annette Bening en Bruce Willis

In The Siege wordt de Verenigde Staten geteisterd door een aantal opeenvolgende terroristische aanslagen waarbij vele doden vallen. FBI agent Hubbard (Denzel Washington) gaat op zoek naar de daders wanneer zijn pad wordt gekruist door CIA agente Elise Kraft (Annette Bening). Zij lijkt infomatie te hebben die ze voor Hubbard achterhoud. Wanneer bij de aanhoudende aanslagen honderden doden vallen wordt het leger onder leiding van generaal Deveraux (Bruce Willis) ingeschakeld, wat de situatie alleen maar erger maakt.

 

Species 1 (1995) K2/507
Verenigde Staten
Science-Fiction
104 minuten

geregisseerd door Roger Donaldson
met Michael Madsen, Natascha Henstridge en Ben Kingsley

Een eicel wordt genetisch gemanipuleerd met buitenaards DNA. Heel vlug groeit er uit de eicel een verleidelijke, intelligente vrouw. Maar als blijkt dat het experiment uit de hand loopt, moet het worden stopgezet. Ze ontsnapt echter uit het laboratorium. Kost wat kost wil ze zo vlug mogelijk paren en zich voortplanten om de mensheid uit te roeien. Een team experts gaat dan op jacht om deze aartsgevaarlijke vrouw te vernietigen.

 

Species II (1998)  K2/508
Verenigde Staten
Science-Fiction / Horror
93 minuten

geregisseerd door Peter Medak
met Michael Madsen, Natasha Henstridge en James Cromwell

Astronauten Dennis Gamble (Mykelti Williamson) en Patrick Ross (Justin Lazard) maken deel uit van de eerste bemande missie naar Mars. Ross raakt daar geďnfecteerd met een buitenaards wezen en begint langzaam te muteren. Wanneer ze terugkeren op Aarde moeten de overgebleven teamleden uit de eerste film samenwerken met de nu vriendelijke, genetisch gemanipuleerde Sil (Henstridge) om hem te pakken te krijgen.

 

Species 3 (2004) K2/509
Verenigde Staten
Science-Fiction / Horror
111 minuten

geregisseerd door Brad Turner
met Sunny Mabrey, Natasha Henstridge en Troy Blendell

Sara (Sunny Mabrey), de dochter van Sil, is net als haar moeder de perfecte levensvorm. Maar om haar soort te laten overleven moet Sara zo vlug mogelijk paren. Een team experts gaat op jacht om de gevaarlijke vrouw te vernietigen voordat ze zich kan voortplanten.

 

Shooter (2007) K2/463
Verenigde Staten
Actie / Drama
124 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Danny Glover, Mark Wahlberg en Michael Peńa

Een in ballingschap levende scherpschutter komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

 

Séance (2007) K2/429
Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Mark L. Smith
met Adrian Paul, A.J. Lamas en Mike Kimmel

De studente Lauren denkt dat in haar kamer de geest van een klein meisje rondwaart. Lichten flikkeren en objecten bewegen zonder dat er een levende ziel aan te pas komt. Kamergenoten Melina en Alison en vriend Diego denken dat Lauren het zich inbeeldt. Huisgenoot Grant gelooft haar. Hij ontdekt dat het studentenhuis ooit een appartementencomplex was. In Laurens kamer woonde toen de kleine Cara, die veertig jaar geleden in een liftschacht viel. Met Thanksgiving, als het huis verlaten is, besluiten de vijf studenten een seance te houden om de geest van het meisje op te roepen. Wat Lauren en de anderen niet weten, is dat je geen geesten kunt oproepen die er al zijn. Wie ze onbedoeld wel terughalen, is seriemoordenaar Spence. Híj vermoordde Cara en werd dertig jaar geleden geëxecuteerd. De vijf zitten als ratten in de val; Spence móet terug naar waar hij vandaan komt, voordat hij weer genadeloos toeslaat...

 

Seraphim Falls (2006) K2/436
Verenigde Staten
Drama / Western
115 minuten

geregisseerd door David Von Ancken
met Pierce Brosnan, Liam Neeson en Anjelica Huston

Het is vijf jaar na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Kolonel Morsman Carver is op een verbeten jacht naar Gideon, een man die hem tijdens de oorlog heeft verraden. De strijd tussen de twee brengt hen op een reis dwars door de Amerikaanse wildernis, ver weg van geciviliseerde gebieden.

 

Stay (2006) K2/530

Verenigde Staten
Drama / Komedie
87 minuten

geregisseerd door Bob Goldthwait
met Melinda Page Hamilton, Bryce Johnson en Geoffrey Pierson

Amy wordt achtervolgd daar haar ex-vriend, net nu ze bezig is met de plannen voor haar huwelijk.

Haar verloofde stelt voor dat ze eerlijk met elkaar moeten zijn en elkaar alles moeten vertellen over hun liefdesleven. Wanneer Amy dan de waarheid spreekt, aangemoedigd door haar moeder en collega, en haar geheim(en)

verklapt loopt alles mis. 

 

Störtebeker (2006) K2/540
Duitsland
Avontuur
180 minuten

geregisseerd door Miguel Alexandre
met Ken Duken, Claire Keim en Gottfried John

Als kind moet Klaus Störtebeker toezien hoe zijn ouders wreed om het leven worden gebracht. Hij vindt onderdak en bescherming bij een klooster, maar de kloostermuren kunnen hem de verschrikkingen niet laten vergeten, en zijn drang naar gerechtigheid niet stillen. Al snel wordt hij door de Abt uit het klooster gezet. Klaus gaat hierna op weg naar Hamburg om bij zijn broer Jan te gaan. Deze keus blijkt het leven van Klaus voor altijd te domineren.

 

Sex and the Teenage Mind (2002) K2/443
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Don Gold
met Jay Michael Ferguson, Allison Lange en Michael Bower

Virgil heeft de meest "foute" fantasieën over de mooiste meid van de klas Kellie. Helaas weet Kellie amper dat Virgel bestaat. Door een onverwachte omstandigheid weet Virgel toch de aandacht van Kellie te krijgen en wordt hij tot zijn verrassing uitgenodigd bij haar thuis langs te komen. Virgil weet echter weinig van vrouwen en laat staan wat er eventueel in bed moet gebeuren. Gelukkig heeft hij zijn "goede" vriend Dwayne die wel enig idee heeft wat je moet doen als je een avond met een meisje alleen thuis bent.

 

Supernova (2005) K2/549
Verenigde Staten
Avontuur / Science-Fiction
165 minuten (miniserie)

geregisseerd door John Harrison
met Luke Perry, Emma Samms en Tia Carrere

Nobelprijs-winnaar in de wetenschap Dr. Austin Shepard, verdwijnt op geheimzinnige wijze terwijl hij bezig was de ruimte te observeren in zijn ruimtestation. Journaliste Laurie Stephenson gaat op zoek naar antwoorden samen met haar collega Christopher Richardson. Het blijkt dat Shepard zeer gevoelige informatie op het spoor is gekomen over de toestand van de zon, die zal exploderen en in een supernova zal veranderen...

 

Sweetest Thing, The (2002) K2/553
Verenigde Staten
Romantiek / Komedie
89 minuten

geregisseerd door Roger Kumble
met Cameron Diaz, Christina Applegate en Selma Blair

Christina Walters, een sexy feestbeest, ontmoet tijdens een avondje stappen Peter, die echter na een kort praatje weer snel uit haar leven verdwijnt. Samen met haar beste vriendin Courtney gaat ze op weg naar de bruiloft waar Peter aanwezig zal zijn.

 

Sound of Thunder, A (2005) K2/502
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië
Science-Fiction / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Peter Hyams
met Ben Kingsley, Edward Burns en Catherine McCormack

New York. Hi-tech superconcern waar Ben Kingsley de scepter zwaait en dat vooral gespecialiseerd is in het conserveren van dieren die dreigen uit te sterven. Zeer veel geld verdienen ze met een virtuele safari, waarbij tegen betaling, mensen via een hi-tech computer terug naar de pre-historie afgeschoten worden, alwaar ze op levensgrote in het wild levende levensechte dieren, waaronder dinosaurussen, jagen. Een en ander gebeurt onder stricte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze oplopen en waar vandaan ze jagen. Wanneer een van de deelnemers aan deze safari toch van de baan afstapt en een flard van een vlinder aan zijn schoenzool blijft plakken, zet hij zonder het te weten een kettingreactie in gang die zijn weerga niet kent en de mensheid in zijn bestaan op alle fronten dreigt te vernietigen. Een team deskundigen moet terug zien te keren naar de pre-historische periode. Alleen door het restant van de vlinder terug te plaatsen in die tijd, kan de totale vernietiging van de mensheid worden voorkomen.

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)