Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Scorpion King, The (2002) K2/426
Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur / Actie
92 minuten

geregisseerd door Chuck Russell
met The Rock, Kelly Hu en Michael Clarke Duncan

5000 jaar in het verleden: de slechte heerser over de beruchte stad Gomorrah is vastberaden om alle nomaden uit te roeien. De overgebleven stammen, normaal tegenstanders, moeten nu samen zien te werken. Ze huren een ervaren moordenaar in, Mathayus, om het vijandige kamp te infiltreren, en de slechte heerser uit te schakelen.

 

Scorpion King 2 Rise of a Warrior, The (2008) K2/425
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
109 minuten

geregisseerd door Russell Mulcahy
met Michael Copon, Randy Couture en Karen Shenaz David

De jonge Mathayus is getuige hoe koning Sargon zijn vader doodt. Hij besluit om wraak te nemen, maar daarvoor moet hij zich eerst transformeren tot een gevreesde vechter.

 

Step Up (2006) K2/533
Verenigde Staten
Drama / Muziek
98 minuten

geregisseerd door Anne Fletcher
met Channing Tatum, Mario en Jenna Dewan

Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Maar wil hij eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.

 

Step Up 2 the Streets (2008) K2/435
Verenigde Staten
Drama / Muziek
98 minuten

geregisseerd door Jon Chu
met Briana Evigan, Robert Hoffman en Telisha Shaw

De straatdanseres Andie komt op een nette school voor kunst terecht. Op school moet Andie zich anders leren te gedragen, maar probeert niet te vergeten waar ze vandaan komt. Als ze samen gaat dansen met de populaire Chase om de ondergrondse danswedstrijd, genaamd The Streets, te winnen, krijgt ze de kans om de twee werelden waarin ze leeft te overbruggen en haar grote droom waar te maken.

 

Spiderwick Chronicles, The (2008) K2/
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
107 minuten

geregisseerd door Mark Waters
met Freddie Highmore, David Strathairn en Mary-Louise Parker

Samen met hun zus en moeder verhuist de tweeling Jared en Simon Grace naar het bouwvallige landgoed Spiderwick. Aldaar doet de tweeling mysterieuze ontdekkingen waarin het dagboek van ene Arthur Spiderwick een grote rol speelt

 
Superhero Movie (2008) K2/547
Verenigde Staten
Komedie / Actie
85 minuten

geregisseerd door Craig Mazin
met Drake Bell, Sara Paxton en Christopher McDonald

Nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libel, ontwikkelt high school loser Rick Riker superkrachten. Hij besluit zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en wordt een gemaskerde misdaadbestrijder genaamd 'The Dragonfly'. Hij komt echter snel tegenover de slechterik Lou Landers te staan. Na een mislukt experiment, heeft deze de kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creŽren. Zal het 'The Dragonfly' lukken deze slechterik te verslaan en de wereld te redden?

 

Street Kings (2008) K2/543
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
109 minuten

geregisseerd door David Ayer
met Keanu Reeves, Chris Evans en Forest Whitaker

Tom Ludlow is een politieagent die het niet zo nauw neemt met de wet en altijd volgens zijn eigen regeltjes opereert. Totdat hij op een dag wakker wordt geschud en beseft dat hij de tactieken die hem zo effectief maakten links zal moeten laten liggen.

 

Silent Hill (2006) K2/470
Canada / Frankrijk
Horror / Thriller
127 minuten

geregisseerd door Christophe Gans
met Radha Mitchell, Sean Bean en Jodelle Ferland

Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-dood ervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en verongelukt. Wanneer Rose bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.

 

Senior Skip Day (2008) K2/433
Verenigde Staten
Komedie
92 minuten

geregisseerd door Nick Weiss
met Larry Miller, Tara Reid en Lea Thompson

Een aantal scholieren heeft het plan opgevat om op een bepaalde dag allemaal te gaan spijbelen. Maar door een loslippige scholier komt de schooldirecteur achter het plan. Nu moeten de leerlingen uitwijken naar een plaats waar de directeur hen nooit zal verwachten. Daarom besluiten zij om in zijn woning in te breken en zijn huis te gebruiken voor hun party.

 

Sharpshooter (2007) K2/454
Verenigde Staten
Actie
92 minuten

geregisseerd door Armand Mastroianni
met James Remar, Mario Van Peebles en Bruce Boxleitner

Een huurmoordenaar die voor de CIA werkt, besluit voor hij stopt een laatste opdracht aan te nemen om tot de conclusie te komen dat hij zelf het doelwit is van zijn CIA baas. Er is maar een oplossing: doden of gedood worden...

 

She's the One (1996) K2/461
Verenigde Staten
Romantiek / Komedie
96 minuten

geregisseerd door Edward Burns
met Edward Burns, Jennifer Aniston en Cameron Diaz

Mickey en Francis zijn broers. Mickey, de oudste, leeft als een soort hippie, en Francis, de jongste, is werkzaam op Wall Street. Francis heeft een affaire met de ex-verloofde van Mickey. Ondertussen trouwt Mickey met een vrouw die hij slechts 24 uur kent.

 

Southland Tales (2006) K2/503
Verenigde Staten
Komedie / Science-Fiction
144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)

geregisseerd door Richard Kelly
met Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson

In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.

 

Shallow Ground (2004) K2/451
Verenigde Staten
Horror / Thriller
97 minuten

geregisseerd door Sheldon Wilson
met Timothy V. Murphy, Stan Kirsch en Patricia McCormack

Een afgelegen politiestation op het Amerikaanse platteland sluit zijn deuren. Op de laatste dag, terwijl dossiers en materiaal al ingepakt zijn, strompelt een naakte jongen naar binnen. Hij is van kop tot teen bedekt met bloed en weigert te spreken. Zijn gezicht komt iedereen bekend voor, maar niemand is zeker van waar ze hem kennen. Terwijl de jongen voor zich uit staart, druipt het bloed uit zijn lichaam en zoekt het zich een weg over de vloer, alsof gedreven door een duister en geheim doel. De politie neemt zijn vingerafdrukken en zoekt doorheen hun dossiers. Wat ze vinden is te onmogelijk om waar te zijn. Helaas voor hen en voor heel wat anderen, kan de waarheid vreemder zijn dan de meest vergezochte fictie. Het verleden vergeet niets en een bloederige dag des oordeels is aangebroken.

 

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) K2/551
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Muziek / Misdaad
117 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman

Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden en tegenstanders van Barker die nu Sweeney Todd genoemd wordt.

 

Sands of Oblivion (2007) K2/410
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door David Flores
met Morena Baccarin, Adam Baldwin en George Kennedy

De woestijn van Guadeloupe in CaliforniŽ, 1923. Regisseur Cecile B. DeMille ziet de opnames van zijn klassiekers The Ten Commandments verstoord worden door mysterieuze paranormale gebeurtenissen. Na de opnames laat hij alle Egyptische beelden onder het zand verdwijnen, ervan overtuigd dat ze een vloek bevatten. Meer dan tachtig jaar later komt een groep archeologen ter plaatse. Na het opgraven van enkele van de beelden lijkt de Egyptische vloek alsnog toe te slaan.

 

Snow Buddies (2008) K2/490

Nederlands & Engels gesproken

Verenigde Staten
Familie / Avontuur
84 minuten

geregisseerd door Robert Vince
met de stemmen van James Belushi, Kris Kristofferson en Josh Flitter

Vijf schattige pratende puppy's trotseren de vrieskou om mee te doen aan een spannende hondensleerace door Alaska. De Buddies: de grote jongen Budderball, de rappende B-Dawg, de dappere RoseBud, de sympathieke Buddha, het vieze hondje MudBud, en Shasta, hun nieuwe vriendje uit Alaska, moeten alles op alles zetten om de race te winnen.  
 

 

Stop-Loss (2008) K2/538
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
113 minuten

geregisseerd door Kimberly Peirce
met Ryan Phillippe, Channing Tatum en Joseph Gordon-Levitt

De twee soldaten Brandon en Jared keren terug naar Texas na een vreselijke oorlog in Irak. Wegens onrust in Irak moeten de twee echter weer terugkeren om te helpen, maar Brandon weigert om terug te gaan. 

 

Surf School (2006) K2/550
Verenigde Staten
Komedie
87 minuten

geregisseerd door Joel Silverman
met Harland Williams, Ryan Carnes en Corey Sevier

Het is het laatste jaar voor veel studenten op Laguna High. Er komt een reisje naar Costa Rica aan en dat is vooral bedoeld voor de surfers. Jordan en zijn vrienden gaan er een week eerder heen om te leren surfen van de beste surfer van de wereld.

 

Soccer Mom (2008) K2/493
Verenigde Staten
Familie / Komedie
91 minuten

geregisseerd door Gregory McClatchy
met Emily Osment, Missi Pyle en Cassie Scerbo

Een voetbalmoeder is erg begaan met het voetbaltalent van haar dochter. Om haar te verbeteren, vermomt ze zich als Italiaanse voetbalster die haar team coacht. Ze krijgt echter moeite om de schijn lang op te houden.

 

Sex and the City (2008) K2/442
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
148 minuten

geregisseerd door Michael Patrick King
met Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall

Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis) zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)