Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) K4/102
Canada / India / Verenigde Staten / Japan
Actie / Avontuur
97 minuten

geregisseerd door Andrzej Bartkowiak
met Kristin Kreuk, Michael Clarke Duncan en Chris Klein

Chun-Li (Kristin Kreuk) is een mooie Chinese agente die dankzij haar snelle benen haar tegenstanders in elke missie weet uit te schakelen. Als ze een missie krijgt om de meester-moordenaar Gen te vinden begint ze een lange reis naar gerechtigheid. Voordat ze ooit bij Gen uitkomt ondervindt ze vele struikelblokken die het haar in deze missie erg moeilijk weten te maken.

 

 

Street Warrior (2008) K4/96
Verenigde Staten
Actie
88 minuten

geregisseerd door David Jackson
met Max Martini, Nick Chinlund en Jane Park Smith

Oorlogsveteraan Jack Campbell keert terug naar zijn geboortestad en komt erachter dat die nu onder controle is van een hebzuchtige zakenman. Het lokkertje waar iedereen voor komt wordt 'The Gauntlet' genoemd, de meeste criminele vechtclub van het land, waar Jacks broer al is omgekomen. Jack besluit een wraakplan op te zetten en deze begint hier.

 

Secret of Moonacre, The (2008) K4/78
Hongarije / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Fantasy / Avontuur
103 minuten

geregisseerd door Gabor Csupo
met Ioan Gruffudd, Dakota Blue Richards en Natascha McElhone

De pracht van het landgoed Moonacre wordt overschaduwd door herinneringen aan de Maanprinses en het mysterieuze witte paardje. Tot haar verrassing ontdekt Maria Merryweather, een vreemdelinge in het Kasteel van Moonacre, dat wat er al die jaren geleden met de Maanprinses gebeurd is, ook met haar te maken heeft. Ze is vastbesloten vrede en geluk terug te brengen in de vallei. En Maria krijgt meestal haar zin.

 

Spion van Oranje (2009) K4/70
Nederland
Komedie / Actie
90 minuten

geregisseerd door Tim Oliehoek
met Paul de Leeuw, Najib Amhali en Nelly Frijda

Als Nederland wordt bedreigd door een gestoorde terrorist lijkt de homoseksuele couturier Francois van Vliet onze enige redding. Francois is tot zijn schrik de identieke tweelingbroer van de terrorist en wordt gerekruteerd als geheim agent. Onhandig als hij is moet Francois de plaats van zijn tweelingbroer innemen en de terroristische plannen stoppen. Het is echter nog maar de vraag of Francois zelf niet meer schade aanricht dan zijn broer.

 

Sun Cheung Sau (2008) K4/68

Hongkong
Actie / Thriller

124 minuten

geregisseerd door Dante Lam
met Richie Ren, Edison Chen en Xiaoming Huang

Ming is de topschutter van de politie. Op een dag komt zijn voormalige teamgenoot en scherpschutter Ching uit de gevangenis. Ching is uit op wraak omdat hij vindt dat Ming en de politie de oorzaak zijn dat hij in de gevangenis is terecht gekomen. Wanneer een mysterieuze derde sniper een gevangene bevrijdt worden Ming en zijn team uitgezonden om uit te zoeken wie de verdachte is. Ching is boos op Ming, omdat hij geloof dat Ming bewijs heeft achtergehouden. Ching probeert Ming in de val te lokken door zijn dochter te gijzelen. Het resultaat is een showdown tussen drie super scherpschutters in Hong Kong.

 

 
Still Waiting... (2009) K4/52
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Jeff Balis
met John Michael Higgins, Andy Milonakis en Luis Guzmán

Twee jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film zijn er veel nieuwe gezichten bijgekomen in het restaurant Shenaniganz, maar ook zijn oude bekenden weggegaan. Terwijl de nieuwelingen in worden gewerkt, moeten ze tegelijkertijd ook omgaan met de extra druk die gebracht wordt door de Ta-Ta's Wing, de competitie van Shenaniganz.

 

Slaughter (2009) K4/20
Verenigde Staten
Horror
96 minuten

geregisseerd door Stewart Hopewell
met Antonia Bernath, Lucy Holt en Craig Robert Young

Een jonge vrouw denkt dat ze haar leven vol geweld en misbruik achter zich laat door te verhuizen naar de familieboerderij in Atlanta. Ze komt er echter al snel achter dat er op deze plaats alleen nog maar ergere dingen plaatsvinden..

 

Spirit, The (2008) K4/18
Verenigde Staten
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Frank Miller
met Gabriel Macht, Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson

Denny Colt (Macht) is een man die zijn eigen dood in scène zet zodat hij als een schim de misdaad kan bestrijden in Central City. Hij moet het opnemen tegen The Octopus, die wordt bijgestaan door femme fatale Silken Floss (Johansson). The Octopus heeft namelijk het plan heel de stad te vernietigen.

 

Screamers: The Hunting (2009) K4/9
Verenigde Staten / Canada
Science-Fiction / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Sheldon Wilson
met Lance Henriksen, Gina Holden en Greg Bryk

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat de Screamers (robotachtige moordmachines) de menselijke bevolking op de planeet Sirius 6B hebben uitgeroeid. Maar dan wordt er een signaal gezonden vanaf de planeet. De reddingsbrigade reist af naar de planeet. Zullen er nog een aantal overlevenden zijn? Of zullen de Screamers geëvolueerd zijn in een mensachtig soort wezen en zo weer een poging wagen de gehele mensheid uit te roeien?

 

Slumdog Millionaire (2008) K4/7
Verenigd Koninkrijk
Drama / Misdaad
120 minuten

geregisseerd door Danny Boyle en Loveleen Tandan
met Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

 

Stiletto (2008) K3/95
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
99 minuten

geregisseerd door Nick Vallelonga
met Tom Berenger, Michael Biehn en Stana Katic

Een mysterieuze Russische vrouw volgt als professionele huurmoordenaar leden van een meedogenloze criminele organisatie om hen één voor één te vermoorden. Een van de doelwitten, een rijke gepensioneerde mafiabaas genaamd Virgil, waarmee zij een verleden deelde, overleefd een van haar moordpogingen. Haar verraad breekt zijn hart. Furieus en paranoide omdat blijkbaar niemand te vertrouwen is, huurt Virgil de detective Beck in om haar op te sporen, voordat de politie dat doet.

 

Secret Life of Bees, The (2008) K3/309
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
110 minuten

geregisseerd door Gina Prince-Bythewood
met Queen Latifah, Dakota Fanning en Jennifer Hudson

In het South-Carolina van 1964, lopen Lily Owens en haar enige vriendin Rosaleen Daise weg van huis om te ontsnappen aan de ruwe opvoeding en de moeilijke relatie met haar vader. Lily vlucht ook omdat zij op zoek wil gaan naar de geheimen en mysteries van haar overleden moeder. Onderweg ontmoeten zij drie zusters die imkers zijn en die het koppel met een warm hart ontvangen in hun huis. Daar zullen zij het geheim van de moeder van Lily waarschijnlijk kunnen onthullen.

 

Sydney White (2007) K3/313
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Joe Nussbaum
met Amanda Bynes, Matt Long en Sara Paxton

Een moderne versie van Sneeuwwitje. De film speelt zich af tussen studenten in hun eerste jaar op college. Rachel is de leidster van de Kappa Phi sociëteit en de nr. 1 op de 'hottie' ranglijst van de universiteitswebsite. Haar status wordt echter bedreigd door nieuwelinge Sydney White, een vriendelijke brunette die bovendien bij Rachels vriendje Blaine in de smaak valt

 

Scheepsjongens van Bontekoe, De (2007) K1/640
Nederland
Avontuur
135 minuten

geregisseerd door Steven de Jong
met Pim Wessels, Martijn Hendrickx en Billy Zomerdijk

Hajo wil naar zee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Zijn moeder, die haar man op zee heeft verloren, doet er alles aan om hem aan wal te houden, maar de roep van de zee is te sterk en Hajo’s aanwezigheid op het land brengt niets dan ellende. Padde, het onhandige vriendje van Hajo, kan geen afscheid van hem nemen. Hij springt vlak voor het vertrek aan boord en er wordt besloten dat hij meereist tot Harlingen, waar ze buskruit in moeten laden. Daar zal Padde met een tjalk mee terug naar Hoorn varen. Padde valt echter in slaap en wordt pas wakker als ze al op zee zijn. Aan boord sluiten Hajo en Padde vriendschap met Rolf, een jongen die al kan lezen en schrijven. Op hun tocht naar Oost beleven ze samen met schipper Bontekoe veel spannende avonturen.

 

Showdown at Area 51 (2007) K3/310
Verenigde Staten
Science-Fiction
99 minuten

geregisseerd door C. Roma
met Gigi Edgley, Jason Londen en Coby Bell

Twee aliens crashen op aarde. Al snel stuurt men een team om de zaak te onderzoeken. Maar wat blijkt: de twee aliens hebben nog een appeltje met elkaar te schillen en zijn van plan om dat op de aarde te doen.

 

Story of Ruth, The (1960) K2/541
Verenigde Staten
Drama
132 minuten

geregisseerd door Henry Koster
met Elana Eden, Peggy Wood en Stuart Whitman

In het land van Moab wordt Ruth als kind door haar vader verkocht aan een Moabitische sekte die jonge meisjes offeren aan de god Chemosh. Als door een wonder ontsnapt ze aan het offerblok en groeit op tot de beeldschone priesteres Ruth, die de kleine Tebah gereed maakt voor haar dag van het 'eeuwige geluk'. Door toeval leert ze de Joodse goudsmid Mahlon kennen die haar vertelt over een andere God. Een God van barmhartigheid, liefde en mededogen. Ze raakt zo in de ban van zijn verhalen dat ze steeds meer begint te twijfelen aan haar god en het aanstaande offerfeest van Tebah.

 

Shadowheart (2009) K4/149
Verenigde Staten
Western / Drama
115 minuten

geregisseerd door Dean Alioto
met Angus Macfadyen, Justin Ament en Daniel Baldwin

James Conners (Justin Ament) komt na een lange periode van afwezigheid weer terug in de stadje Legend in New Mexico om de dood van zijn vader door de meedogenloze Will Tunney (Angus Macfadyen) te wreken. Langs deze weg wint hij zijn verloren liefde Mary Cooper wel weer terug, maar moet hij uiteindelijk kiezen tussen wraak en redding.

 

Star Trek (2009) K4/138
Verenigde Staten / Duitsland
Science-Fiction / Actie
126 minuten

geregisseerd door J.J. Abrams
met Chris Pine, Zachary Quinto en Eric Bana

James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...

 

State of Play (2009) K4/137
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Misdaad / Drama
132 minuten

geregisseerd door Kevin Macdonald
met Russell Crowe, Ben Affleck en Rachel McAdams

Als een medewerkster van congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) dood wordt gevonden volgt een lang onderzoek. De vrouw blijkt immers tevens de maîtresse te zijn geweest van de politicus. Onderzoeksjournalist Cal McCaffrey (Russel Crowe) en zijn vrouwelijke collega Della Frye (Rachel McAdams) storten zich op de zaak. Er lijkt zich echter een probleem voor te doen. De vriendschap tussen Collins en McCaffrey lijkt een steeds groter struikelblok te worden tijdens dit onderzoek.

 

Streets of Blood (2009) K4/124

Verenigde Staten
Actie / Drama

93 minuten

geregisseerd door Charles Winkler
met Val Kilmer, Sharon Stone en 50 Cent

De partner van een politieagent is tijdens de orkaan Katrina gestorven. Maar de agent ontdekt later dat zijn partner misschien vermoord kan zijn. Een onderzoek volgt, die de ambtenaar en zijn nieuwe partner in de diepten van de misdadige onderwereld brengen.

 

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)