Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

Surrogates (2009) K4/359
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
88 minuten

geregisseerd door Jonathan Mostow
met Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een gesoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.

 

Saving God (2008) K4/342
Canada
Drama / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Duane Crichton
met Ving Rhames, Dean McDermott en Dwain Murphy

De veroordeelde misdadiger Armstrong keert terug naar zijn oude buurt. Hij heeft zijn leven gebeterd en kijkt ernaar uit om de kerk van zijn vader over te nemen. De buurt is overspoelt door drugs en bendes. Door Armstrong's stoere uiterlijk en zijn vaste geloof probeert hij Norris, een jongen die zich bezig houdt met drugs en geweld, te redden. Ook moet hij zien af te rekenen met zijn criminele verleden.

 

Snow Queen, The (2005) K4/319
Verenigd Koninkrijk
Familie / Fantasy
60 minuten

geregisseerd door Julian Gibbs
met Sydney White, Pax Baldwin en de stem van Patrick Stewart

Gerda en haar moeder ontfermen zich over het straatarme zwervertje Kay. Het is het begin van een magisch avontuur. Op een koude winteravond wordt Kay namelijk betoverd door de Sneeuwkoningin. Zij lokt hem naar haar paleis in het ijzige noorden. Gerda gaat op pad om haar vriend te redden. Vertrouwen, liefde en moed zijn haar gidsen op een gevaarlijke zoektocht door allerlei vreemde landen. Zal het meisje in de roodfluwelen mantel opgewassen zijn tegen de enorme macht van de Sneeuwkoningin?

 

Spread (2009) K4/317
Verenigde Staten
Komedie
97 minuten

geregisseerd door David Mackenzie
met Ashton Kutcher, Anne Heche en Margarita Levieva

Los Angeles. Nikki is een echte vrouwenverslinder. Hij geeft een hoop feestjes, waar hij altijd populair is bij de vrouwen. Alles loopt op rolletjes, totdat hij de bloedmooie Heather (Levieva) ontmoet. Zij speelt namelijk dezelfde spelletjes die hij speelt en zo lijken de rollen opeens omgedraaid.

 

Storm, The (2009) K4/315/316
Verenigde Staten
Drama / Science-Fiction
240 minuten

geregisseerd door Bradford May
met Treat Williams, James Van Der Beek en Luke Perry

Miljardair Robert Terrell heeft een levenslange obsessie en schreef geschiedenis met 'meteorologische technologie' voor zijn Atmosferisch Onderzoeksinstituut. Maar tijdens een testparcours wordt er een ontploffing van energie gelanceerd in de ionosfeer met onverwachte resultaten tot gevolg. De experimenten brengen de planeet vernietigende orkanen, winden die constant van heet naar koud overschakelen, overweldigende regenval die hele gebieden isoleren en gebouwen die in runes herschapen worden na explosieve bliksemstormen. Maar dit is nog maar het begin. Alleen n wetenschapper, Dr. Kirk Hafner, zet stappen om te eisen dat deze experimenten beendigd worden. Maar Terrell is onverschrokken en gaat verder met het pushen van zijn team. Hij wordt hierbij ondersteund door Generaal Braxton, die het als een belangrijk militair wapen ziet.

 

Santa Clause, The (1994) K4/320
Verenigde Staten
Komedie / Familie
97 minuten

geregisseerd door John Pasquin
met Tim Allen, Judge Reinhold en Eric Lloyd

Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrire maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

 

Steam Experiment, The (2009) K4/312
Verenigde Staten
Drama / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Philippe Martinez
met Val Kilmer, Armand Assante en Eric Roberts

Jimmy, een voormalig professor, besluit om een extreem experiment te houden om zo te waarschuwen voor de effecten van de opwarming van de aarde. Hij houdt zes mensen gevangen in een Turks badhuis. Hij zal steeds langzaam de temperatuur verhogen totdat een essay dat hij geschreven heeft de voorpagina haalt van de kranten.

 
Stranger at the Door (2004) K4/304
Canada / Verenigde Staten
Drama / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Douglas Jackson
met Linda Purl, Perry King en Andrew Kraulis

Katherine heeft bij de geboorte haar zoon Jamie ter adoptie afgestaan. Nu 25 jaar later zit ze thuis en staat hij onverwachts voor de deur. Het gezin is weer compleet. Jamie lijkt in de familie te passen, maar tocht klopt er iets niet en het wantrouwen begint te stijgen...Is dit wel echt haar zoon of is het een levensgevaarlijke crimineel? Waarom sterft de man van Katherine onverwachts? Wat zal er met haar gebeuren? Oplichting, spanning, moord, geweld....Kan iemand dit overleven?

 

Shadow Dancer, The (2005) K4/261
Itali / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Drama / Romantiek
100 minuten

geregisseerd door Brad Mirman
met Joshua Jackson, Harvey Keitel en Claire Forlani

Weldon Parish is n van de grote Amerikaanse schrijvers, maar hij heeft zich teruggetrokken op het Italiaanse platteland. Daar geniet hij van de rust, de wijn, paarden en het gezelschap van zijn drie mooie dochters. Iedere journalist of uitgever die hem tracht op te zoeken verdrijft hij onmiddellijk. Jeremy Taylor werkt sinds kort voor een New Yorkse uitgever en krijgt de opdracht Parish op te zoeken en te spreken. Eenmaal bij hem aangekomen doet Parish er alles aan om de jongeman weg te krijgen, maar deze heeft diens spelletjes al snel door en besluit te blijven, ook omdat hij onmiddelijk valt voor n van de mooie dochters.

 

Scooby Doo! The Mystery Begins (2009) K4/259
Verenigde Staten / Canada
Komedie / Familie
90 minuten

geregisseerd door Brian Levant
met Robbie Amell, Nick Palatas en de stem van Frank Welker

De tieners Fred, Velma, Daphne en Shaggy worden beschuldigd van een grap en geschorst van Coolsville High. En hoewel ze elkaar niet kennen en hun karakters ver uiteenlopen, besluiten de vier tieners hun naam te zuiveren en samen te werken om het mysterie op te lossen. En hierbij werkt het viertal samen met de pratende detective-hond Scooby Doo.

 

Second Coming (2009) K4/240

Verenigde Staten / Honduras
Actie / Horror

87 minuten

geregisseerd door Jose Zambrano Cassella
met Marnee McClellan, Juliet Reeves en Greg Thompson

Een tweeling heeft een speciale psychische band met elkaar. Wanneer een van hen wordt vermoord begint ze signalen te versturen naar haar tweelingzus zodat zij het lichaam en de moordenaar kan vinden

 

 

Stan Helsing (2009) K4/223
Verenigde Staten / Canada
Komedie / Horror
90 minuten

geregisseerd door Bo Zenga
met Steve Howey, Desi Lydic en Diora Baird

Op de avond van Halloween zijn videotheekmedewerker Stan en z'n maatjes nog gewoon aan het werk. Er moeten video's afgeleverd worden in een verlaten Californisch stadje. In het stadje aangekomen, ontdekt Stan dat het er niet pluis is. Het stadje wordt gedemoniseerd door horrorfiguren Fweddy, Mason, Needlehead, Lucky, Michael Criers and Pleatherface. Stan en zijn vrienden zullen hierbij als reddende engel moeten optreden.

 

Sweepers (1999) K4/174
Verenigde Staten
Actie
96 minuten

geregisseerd door Keoni Waxman
met Dolph Lundgren, Bruce Payne en Claire Stansfield

Christian leidt een team dat landmijnen opruimt. Wanneer nabij het huis van een Amerikaanse senator een A-6 landmijn wordt gevonden, gaat bomexpert Michelle samen met Christian naar Angola om zo'n A-6 te vinden.

 

Storm Seekers (2008) K4/172
Verenigde Staten / Canada
Actie
90 minuten

geregisseerd door George Mendeluk
met Darryl Hannah, Christine Chatelain en Dylan Neal

Sinds meteorologist Leah Kaplan getuige was van de dood van haar ouders tijdens een hevige tornado, zet Leah alles op alles om een nieuwe tragedie te voorkomen. Tijdens een controle-vlucht rond de tornado Leslie wordt ze bijgestaan door de journalist Ryan Stewart. Wanneer haar vliegtuig in het midden van de storm terechtkomt volgt ze haar moed en instinct, om de bemanningsleden en de bevolking te redden.

 

Shortcut, The (2009) K4/171
Verenigde Staten
Thriller
100 minuten

geregisseerd door Nicholaus Goossen
met Dave Franco, Shannon Marie Woodward en Andrew Seeley

Een kort weggetje door het bos waarmee de doorgaande route af te snijden is, scheelt een hoop tijd voor menig schoolgaand kind. Maar niemand uit de naburige stadswijk durfde het ooit te nemen. Het pad leidde onder meer langs een spookachtig huis waarvan de bewoner bezoekers kenbaar maakte vooral niet naderbij te komen. Een oude dorpslegende vertelt dat de man ooit betrokken is geweest bij vermissingen van kinderen lange tijd geleden. Nu sommige van de kinderen opgegroeid zijn tot tieners, neemt hun nieuwsgierigheid zodanige proporties aan dat ze besluiten eens uit te zoeken hoe het zit met het betreffende optrekje van wie de bewoner nog steeds schijnt te leven.

 

Steppin The Movie (2009) K4/170
Verenigde Staten
Komedie / Muziek
138 minuten

geregisseerd door Michael Taliferro
met Wesley Jonathan, Chrystee Pharris en Monica Allgeier

De leerlingen van een campus komen tot leven als het lokale radiostation aankondigt dat het stapdansseizoen weer begint. Er zijn twee concurrerende groepen; 'The Greeks' en 'The Steppers'. Omdat er een grote geldprijs te winnen is, doen de groepen er alles aan om te winnen.

 

Schnitzelparadijs, Het (2005) K3/356
Nederland
Komedie / Romantiek
82 minuten

geregisseerd door Martin Koolhoven
met Mounir Valentyn, Bracha van Doesburgh en Mimoun Oassa

Het Schnitzelparadijs verhaalt over de komische en romantische avonturen van Nordip Doenia, een jonge Marokkaan die goed kan leren en daardoor de belofte van zijn gemeenschap is. Nordip wil echter helemaal niet aan deze verwachtingen voldoen en neemt daarom een baantje als afwashulp in een Van Der Valk-achtig motel: De Blauwe Gier. Daar wordt hij smoorverliefd op Agnes, het nichtje van de eigenares. Agnes staat onder even grote druk van haar ouders als Nordip. Het is de bedoeling dat Agnes ooit De Blauwe Gier gaat overnemen, maar diep in haar hart wil ze niet. De liefde tussen Nordip en Agnes is gedoemd te mislukken, tenzij Nordip er in slaagt Agnes ervan te overtuigen tegen de wens van haar ouders in te gaan.

 

 

Sissi (1955) K4/321
Oostenrijk
Drama / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Ernst Marischka
met Romy Schneider, Karlheinz Bhm en Magda Schneider

Keizer Franz Joseph, die enige tijd nadat hij de Oostenrijkse troon bestegen heeft een passende gemalin zal moeten zoeken, wordt verliefd op de jeugdige Elisabeth van Beieren, een vrolijk ongekunsteld meisje, dat door iedereen Sissi wordt genoemd. Franz Joseph weet de aanvankelijke gereserveerdheid van het hof tegen zijn wel heel jonge bruid om te zetten in enthousiasme en Sissi verlaat haar geliefde geboortehuis en haar familie om de man te huwen met wie ze lief en leed zal delen.

 

Sissi - Die Junge Kaiserin (1956) K4/322
Oostenrijk / West-Duitsland
Drama / Romantiek
118 minuten

geregisseerd door Ernst Marischka
met Romy Schneider, Karlheinz Bhm en Vilma Degischer

Dit vervolg op Sissi gaat over haar eerste huwelijksjaren met Franz Joseph van Oostenrijk. Het valt de jonge keizerin moeilijk zich geheel te richten naar de strenge hofetiquette, vooral verpersoonlijkt door aartshertogin Sophie, haar schoonmoeder. Na de geboorte van Sissi's dochtertje spitsen de reeds ontstane conflicten zich toe: Sophie wil namelijk het kind opvoeden.

 

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin (1957) K4/322
Oostenrijk / West-Duitsland
Drama / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Ernst Marischka
met Romy Schneider, Karlheinz Bhm en Vilma Degischer

Sissi geniet zo van haar vrijheid in Hongarije dat ze haar tijd daar als een lange vakantie beschouwt, totdat graaf Andrassy haar de liefde verklaart. Geschrokken besluit ze de volgende ochtend direct terug te keren naar Wenen en haar echtgenoot, die blij is haar eindelijk weer te zien. Hun geluk is echter van korte duur, want Sissi wordt al snel ernstig ziek en de dokter raadt haar aan een warmer klimaat op te zoeken, opnieuw ver weg van haar echtgenoot

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)