Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )

 

Take the Lead (2006) K2/576
Verenigde Staten
Drama / Muziek
108 minuten

geregisseerd door Liz Friedlander
met Antonio Banderas, Rob Brown en Alfre Woodard

De professionele ballroom danser Pierre Dulaine (Antonion Banderas) besluit als vrijwilliger les te gaan geven op een school in New York. Dansles welteverstaan. En dat aan een lastig groepje leerlingen dat na moet blijven. De scholieren staan in eerste instantie erg sceptisch tegenover Dulaine, zeker als ze merken wat hij ze komt leren, maar door zijn enorme toewijding weet hij ze langzaam maar zeker voor zich te winnen. Ze gaan zelfs een stap verder en combineren Dulaine's klassieke dansstijl met hun eigen hiphop-muziek, waaruit een energieke mengvorm ontstaat. Dulaine spoort zijn leerlingen aan om mee te doen aan een prestigieuze danscompetitie. In ruil daarvoor leert hij ze waardevolle en inspirerende lessen over trots, respect en eer.

 

Tamara (2005) K2/557
Verenigde Staten
Horror / Fantasy
99 minuten

geregisseerd door Jeremy Haft
met Matthew Marsden, Chad Faust en Jenna Dewan

Tamara is een ongelukkig meisje. Ze heeft weinig vrienden en is regelmatig slachtoffer van pesterijen. Troost vindt ze in haar hobby: hekserij en zwarte magie. Wanneer enkele medeleerlingen op school een gemene grap met haar uithalen, komt Tamara ongelukkig ten val en breekt haar nek. De leerlingen verstoppen het lijk en beloven elkaar nooit over het ongeluk te praten. Maar Tamara keert terug, in de gedaante van een supersexy meid. Zo lokt ze haar kwelgeesten één voor één in de val en neemt ze bloederig wraak...

 

Taxi (2004) K2/558
Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Komedie
97 minuten

geregisseerd door Tim Story
met Jimmy Fallon, Queen Latifah en Jennifer Esposito

Belle, een bezorgster ter fiets besluit haar snelheidstalent aan te wenden om taxi-chauffeuse te worden. Ze wordt al snel bekend doordat ze met 135 mph de stad door scheurt. Een zekere politieman, die niet over deze rijstijl beschikt, weet Belle over te halen om voor hem te komen werken. Samen gaan ze op zoek naar een bende bloedmooie, vrouwelijke bankovervallers.

 

Taxi 3 (2003) K2/559
Frankrijk
Actie / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Gérard Krawczyk
met Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en Bernard Farcy

Een Chinese bende bankrovers teistert Marseille. Ze weten telkens te ontkomen door zich te verkleden als kerstmannen. Agent Emilien roept opnieuw de hulp in van taxichauffeur Daniel. Terwijl ze hun persoonlijke bekommernissen met elkaar bespreken, de twee staan allebei op het punt om vader te worden, leidt het spoor hen naar het skigebied Tignes.

 

Tears of the Sun (2003) K2/561
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
121 minuten / 142 minuten (director's cut)

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Bruce Willis, Monica Bellucci en Cole Hauser

Special Navy Commander Waters (Bruce Willis) heeft met zijn team een uiterst riskante missie te volbrengen in de jungle van Nigeria. Het lot van de Amerikaanse dokter Lena Kendricks, werkzaam bij Artsen Zonder Grenzen, aldaar ligt in hun handen wanneer het land verstrikt raakt in een bloederige burgeroorlog. De mooie Dr. Kendricks weigert echter de vluchtelingen achter te laten en is alleen bereid het gebied te verlaten wanneer Waters en zijn mannen "haar mensen" naar een veilige plaats dichtbij de grens brengen. Ondanks de orders om zich niet te mengen in het conflict, besluit hij toch het leven van hem en zijn team te riskeren om de vluchtelingen in veiligheid te brengen. Dit leidt tot een lange en gevaarlijke tocht door de dichte jungle.

 
Terminator 3: Rise of the Machines (2003) K2/564
Verenigde Staten / Duitsland / Groot Brittannië
Actie / Science-Fiction
109 minuten

geregisseerd door Jonathan Mostow
met Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Ruim tien jaar nadat John Conner erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

 

Ten Commandments, The (1956) K3/01
Verenigde Staten
Drama
220 minuten

geregisseerd door Cecil B. DeMille
met Charlton Heston, Yul Brynner en Anne Baxter

Mozes leidt de slaven weg van de tirannie van de Egyptische farao naar de woestijn, waar hij de wetten van God krijgt. Mozes was ooit de architect van de farao, en hij trekt de aandacht van de koningin, totdat hij begint te rebelleren en in banningschap wordt geplaatst.

 

Ten Commandments, The (2006) K2/562/563
Verenigde Staten
Drama
167 minuten (miniserie)

geregisseerd door Robert Dornhelm
met Dougray Scott, Naveen Andrews en Omar Sharif

Mozes leidt de slaven weg van de tirannie van de Egyptische farao naar de woestijn, waar hij de wetten van God krijgt. Mozes was ooit de architect van de farao, en hij trekt de aandacht van de koningin, totdat hij begint te rebelleren en in banningschap wordt geplaatst.

 

Texas Chainsaw Massacre, The (2003) K2/566
Verenigde Staten
Horror
98 minuten

geregisseerd door Marcus Nispel
met Jessica Biel, Jonathan Tucker en Eric Balfour

Een groepje jongeren zijn op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

 

Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, The (2006) K2/565
Verenigde Staten
Horror / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Jonathan Liebesman
met Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski

Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee vrienden Eric en Dean met hun vriendinnen Alexis en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...

 

Time Machine, The (2002) K2/575
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
96 minuten

geregisseerd door Simon Wells
met Guy Pearce, Jeremy Irons en Samantha Mumba

De wetenschapper Alexander Hartdegen is vastberaden om te bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Een persoonlijk drama zorgt ervoor dat hij het verleden wil veranderen. Wanneer hij zijn theorie uittest met een eigengemaakte machine komt hij 800.000 jaar in de toekomst terecht. Hier ontdekt hij dat de mensheid in twee groepen is opgedeeld: jagers en opgejaagden.

 

Transporter, The (2002) K3/320
Frankrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
92 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier en Corey Yuen
met Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze

Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.  

 

Transporteur II, Le (2005) K2/587
Frankrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
87 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier
met Jason Statham, Alessandro Gassman en Amber Valletta

Frank Martin is gepensioneerd en woont in Miami. Hij verdient zijn geld nu als chauffeur voor de rijke familie Billings en al snel raakt Frank bevriend met hun kind Jack. Wanneer de jongen ontvoerd wordt besluit Frank het heft in eigen handen te nemen om de jongen terug te halen en de FBI er buiten te houden.

 

Transporter 3 (2008) K2/588
Frankrijk
Actie
100 minuten

geregisseerd door Olivier Megaton
met Jason Statham, Robert Knepper en Justin Rodgers Hall

Frank Martin, de chauffeur die zonder te vragen pakketjes bezorgt, wordt wederom gevraagd te bemiddelen. De dochter van een politicus uit de Oekraïne is ontvoerd en het is aan Frank om haar te bevrijden.

 

Their Eyes Were Watching God (2005) K2/568
Verenigde Staten
Drama
107 minuten

geregisseerd door Darnell Martin
met Halle Berry, Ruben Santiago-Hudson en Michael Ealy

Verhaal dat zich afspeelt in de jaren '20, over een jonge vrouw, Janie Starks, met een voor die tijd vrije mening en dito gedrag. Haar zoektocht naar liefde, sensuele opwinding en spirituele bevrediging leidt haar naar vele liefdes en gebroken huwelijken en de hoon van de mensen uit haar kleine dorp.

 

Timeline (2003) K
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
116 minuten

geregisseerd door Richard Donner
met Paul Walker, Frances O'Connor en Gerard Butler

Vier archeologie-studenten werken op een middeleeuwse lokatie in Frankrijk. Wanneer hun professor mysterieus verdwijnt, worden ze door een vreemd bedrijf terug naar de V.S. gehaald. De directeur van dit bedrijf vertelt over een uitvinding waarmee mensen naar andere dimensies en tijdsvakken kunnen reizen. Het blijkt dat de professor vast is komen te zitten op de archeologische plek, maar dan meer dan 600 jaar eerder.

 

Training Day (2001) K3/319
Verenigde Staten / Australië
Misdaad / Drama
120 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Denzel Washington, Ethan Hawke en Scott Glenn

Jake Hoyt begint aan zijn eerste dag bij de narcotica-brigade. Alonzo Harris, de leider van het team, blijkt niet alles volgens het boekje te doen. Op een onorthodoxe manier probeert hij Jake klaar te stomen voor de klus, maar is de manier waarop hij dit doet wel veroorloofd?

 

Tristan & Isolde (2006) K2/591
Groot Brittannië / Tsjechië / Duitsland
Drama / Romantiek
125 minuten

geregisseerd door Kevin Reynolds
met James Franco, Sophia Myles en Rufus Sewell

Tristan & Isolde vertelt het Middeleeuwse verhaal van een koppel, wiens liefde voor elkaar de vrede tussen Engeland en Ierland in gevaar brengt. Hij is namelijk een nobele ridder en zij de Koningin van Engeland... en getrouwd.

 

Troy (2004) K2/595
Verenigde Staten / Malta / Groot Brittannië
Actie / Drama
156 minuten

geregisseerd door Wolfgang Petersen
met Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom

Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Er vindt een bloedig slagveld plaats rond Troje. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hektor, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.

 

Tsotsi (2005) K2/596
Zuid-Afrika / Groot Brittannië
Misdaad / Drama
94 minuten

geregisseerd door Gavin Hood
met Presley Chweneyagae, Terry Pheto en Rapulana Seiphemo

Op de straten van Johannesburg leeft de 19-jarige Tsotsi. Tsotsi betekent "gangster" in straattaal, maar zijn echte naam en de herinneringen aan zijn verleden drukt Tsotsi weg. Hij is erg impulsief en gewelddadig en veel mensen zijn bang van hem. Samen met een aantal anderen leeft Tsotsi van de straatmisdaad. Als op een avond één van zijn bendeleden Tsotsi blijft vragen naar zijn verleden slaat hij hem in elkaar. Hij slaat op de vlucht en berooft een vrouw van haar auto. In de auto blijkt een baby van drie maanden te zitten. De baby brengt een zorgzame kant in Tsotsi naar boven.

 

Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )