Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )

 

This Christmas (2007) K3/315
Verenigde Staten
Drama
117 minuten

geregisseerd door Preston A. Whitmore II
met Delroy Lindo, Idris Elba en Regina King

De familie Whitfield komt dit jaar voor het eerst sinds tijden weer samen met kerst, sterker nog ze gaan zelfs allen op vakantie. Op de kerst vakantie moet er eens en voor altijd een einde aan het geroddel en het gekibbel komen.

 

Things We Lost in the Fire (2007) K2/569
Verenigde Staten / Groot Brittannië
Drama
119 minuten

geregisseerd door Susanne Bier
met Halle Berry, Benicio Del Toro en David Duchovny

Na een afschuwelijke tragedie proberen twee mensen hun leven opnieuw vorm te geven. Wanneer Audrey Burke (Halle Berry) haar echtgenoot in een daad van willekeurig geweld verliest, smeedt zij een onwaarschijnlijke verhouding met Jerry Sunborne (Benicio Del Toro), de beste jeugdvriend van haar overleden echtgenoot. Jerry is een dramatische heroïnegebruiker - alles wat in zijn leven ooit belangrijk was heeft hij door zijn verslaving vernietigd. Als Audrey ontdekt dat Jerry de enige persoon is die haar kan helpen haar verlies te overleven, vindt Jerry de kracht om zijn eigen problemen te overwinnen.

 

Timber Falls (2007) K2/573
Verenigde Staten
Horror / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Tony Giglio
met Josh Randall, Brianna Brown en Nick Searcy

Een jong stel besluit om te gaan kamperen in de bergen. Maar wat een leuk uitje had moeten worden, verandert al snel in een gruwelijke nachtmerrie als het duo de lokale bewoners ontmoet. Ze ontdekken namelijk al snel dat deze gestoorde bewoners stuk voor stuk bij een afschuwelijke sekte horen. En deze zijn voor hun nieuwe ritueel op zoek naar een pasgeboren kind.

 

Trojan Horse, The (2008) K2/592/593
Canada
Drama
172 minuten

geregisseerd door Charles Binamé
met Tom Skerritt, Greta Scacchi en Stephen McHattie

Journaliste Helen Madigan onderzoekt de moord op een computerspecialist die een computerprogramma heeft geschreven waarmee verkiezingen kunnen worden gemanipuleerd. Al snel wordt ook zij achternagezeten door moordenaars, die lijken te werken voor een alliantie van geheime diensten. Vreemd genoeg blijkt het computerprogramma de naam te bevatten van Tom McLaughlin, die de laatste premier van Canada was voordat dit land opging in de Verenigde Staten. De president van de Verenigde Staten is van plan om Saoedi-Arabië binnen te vallen vanwege de olie en McLaughlin, een voorstander van de vrede, doet een gooi naar het Amerikaanse presidentsschap. Omdat Helen bang is dat de CIA de aankomende verkiezingen wil manipuleren, besluit ze McLaughlin op te zoeken en hem te waarschuwen. Maar al snel beseft ze dat niet de Amerikaanse overheid, maar juist hij, achter het computerprogramma zit. En dat hij van plan is om het Witte Huis over te nemen met behulp van een aantal Europese geheime diensten.

 

Tales from the Neverending Story (2001) K1/947
Duitsland / Canada
Fantasy / Familie
375 minuten

geregisseerd door Giles Walker en Adam Weissman
met Mark Rendall, Tyler Hynes en Victoria Sanchez

Wanneer de moeder van Bastian door een mysterieus ongeval in het ziekenhuis terecht komt, is de jonge Bastian totaal van slag. Aangewezen op zijn vader, die al jaren geleden zijn moeder heeft verlaten, gaat de jongeman verslagen op zoek naar afleiding. Hij komt terecht in een geheimzinnige curiositeitenwinkel. Hier ontmoet hij een oudere man die hem het boek “The Tales of the Neverending Story” schenkt. Door een duistere kracht wordt Bastian volledig door het boek opgeslokt en kan hij niet stoppen met lezen….

 
Treasure Raiders (2007) K2/589
Rusland / Verenigde Staten
Actie / Avontuur

geregisseerd door Brent Huff
met David Carradine, Alexander Nevsky en Sherilyn Fenn

Michael, een Amerikaanse professor Geschiedenis aan de Universiteit van Moskou, financiert zijn passie voor schattenjagen middels wedstrijden straatracen. Zijn racevijand Wolf, een russisch zwaargewicht, wordt zijn bondgenoot als ze beiden op zoek gaan naar de schat van de Orde der Tempeliers. Echter zij zijn niet alleen in deze zoektocht.

 

Taking of Pelham 1 2 3, The (2009) K4/208
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Thriller
106 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, John Travolta en Luis Guzmán

Een groep terroristen onder leiding van Ryder (John Travolta) kaapt de New Yorkse metro 'Pelham 1 2 3' en eist een enorme som losgeld, namelijk 10 miljoen dollar. Ryder wil dit bedrag binnen een uur in zijn bezit hebben, anders zal er elke minuut na de deadline een passagier sterven. Toezichthouder Walter Garber (Denzel Washington) probeert met zijn kennis over de metro de criminelen om de tuin te leiden, maar heeft zelf geen idee welke vluchtroute zij in gedachten hebben.

 

Time for Dancing, A (2000) K
Verenigde Staten
Drama
90 minuten

geregisseerd door Peter Gilbert
met Larisa Oleynik, Shiri Appleby en Peter Coyote

Sam heeft een hechte band met haar beste vriendin Jules. Zij is een uitermate talentvolle en ambitieuze danseres, wiens grootste wens het is aangenomen te worden op een prestigieuze dansacademie. Wanneer bij Jules kanker geconstateerd wordt, moeten de twee tienervriendinnen zich over hun toekomst herbezinnen. Jules wordt steeds zieker en zwakker, terwijl Sam sterker wordt en steeds meer zelfvertrouwen krijgt.

 

Tomb, The (2007) K2/582
Verenigde Staten
Horror
81 minuten

geregisseerd door Ulli Lommel
met Victoria Ullmann, Christian Behm en Gerard Griesbaum

De “Puppetmaster” gijzelt een groep mensen en heeft maar één doel: het leven van deze mensen tot een hel maken, met als eindresultaat de dood. Eén voor één worden de gegijzelden met een ernstige pijn wakker, terwijl sommigen licht of ernstig gewond zijn. De "Puppetmaster" speelt een ziekelijk spel met hen, waarbij de laatst overlevende de winnaar zal zijn.

 

To the Ends of the Earth (2005) K2/580/581
Groot Brittannië
Drama
270 minuten

geregisseerd door David Attwood
met Benedict Cumberbatch, Sam Neill en Jared Harris

Edmunt Talbot, een jonge aristocraat, reist naar Australië om daar een bestuurlijke functie te gaan vervullen. Hij gaat aan boord van een houten oorlogsschip dat bevolkt wordt door officieren, matrozen en passagiers. Het bevel wordt gevoerd door de ronduit vijandige kapitein Anderson. Het is een zware en gevaarlijke overtocht, en al heel gauw lopen de spanningen op het overbevolkte schip hoog op. Anderson moet niets hebben van de aristocratische Edmund. De conflicten op het schip en de ontmoeting met de mensen als de radicale vrijdenker Mr. Prettiman zorgen ervoor dat Edmunds kijk op de wereld voorgoed wordt veranderd.

 

TMNT (2007) K3/228
Hongkong / Verenigde Staten
Animatie / Actie
90 minuten

geregisseerd door Kevin Munroe
met de stemmen van Mako, Sarah Michelle Gellar en Mikey Kelley

Wanneer New York City wordt bedreigd, is de hulp van de Turtles meer dan welkom. Maar Raphael, Donatello en Michelangelo weten niet meer wat zij moeten doen. Het is nu aan Leonardo en zen-meester Splinter om hen weer op het juiste pad te krijgen en de Ninja Turtles in ere te herstellen.

 

There's Something about Mary (1998) K3/314
Verenigde Staten
Komedie
119 minuten

geregisseerd door Bobby Farrelly en Peter Farrelly
met Cameron Diaz, Matt Dillon en Ben Stiller

Ted was op de middelbare school een grote nerd, die het toch voor elkaar kreeg om met Mary, een populair meisje, naar het eindbal te gaan. De date is nooit doorgegaan aangezien Ted een pijnlijk ongelukje kreeg. Dertien jaar later realiseert Ted zich dat hij nog steeds verliefd is op Mary, en huurt hij een privé-detective in om haar op te zoeken.

 

Time Bomb (2006) K2/574
Canada / Verenigde Staten
Drama / Thriller
83 minuten

geregisseerd door Stephen Gyllenhaal
met Angela Bassett, David Arquette en Fajer Al-Kaisi

Het Binnenlandse Veiligheidsdienst krijgen te horen dat er binnenkort bij een groot sport evenement in Washington, D.C. een bom zal ontploffen. Veiligheidsagent Michael Bookman en zijn team krijgen de opdracht om dit te verijdelen...

 

Titanic (1997) K3/317
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
194 minuten

geregisseerd door James Cameron
met Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt gedwongen om met Cal Hockley te trouwen. Tijdens een eerste tocht op de Titanic, een gigantisch cruise-schip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ze worden verliefd.

 

True Women (1997) K3/321
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
170 minuten

geregisseerd door Karen Arthur
met Dana Delany, Annabeth Gish en Angelina Jolie

Georgia en Euphimia zijn goeie vriendinnen. Euphemia's vader is net gestorven en ze moet naar Texas toe om bij haar oudere zus Sara te gaan wonen, die zelf al moeder is. Ze maakt de oorlog tegen de Mexicanen mee en ziet hoe Sara alle vrouwen in veiligheid brengt, terwijl de mannen de vijand bevechten. Na de oorlog trekt ze naar de stad Georgia waar ze opgroeit met het vechten tegen vooroordelen en andere sociaal-politieke zaken.

 

Taking Lives (2004) K3/12
Verenigde Staten / Canada
Misdaad / Thriller
103 minuten / 109 minuten (unrated version)

geregisseerd door D.J. Caruso
met Angelina Jolie, Ethan Hawke en Kiefer Sutherland

Illeana Scott is een FBI profiler die de reguliere methodes naast zich neerlegt en puur op haar instinct vertrouwt. Wanneer Montreal overspoeld wordt door een golf van moorden en de rechercheurs met de handen in het haar zitten wordt er beroep op haar expertise gedaan. Scott ontdekt dat de kameleon moordenaar de levens en identiteiten van zijn slachtoffers overneemt. Haar onorthodoxe methodes zorgen ervoor dat ze vervreemdt raakt van haar collega`s die het niet hebben op haar speciale gave. Maar als de koele Illeana onverwacht verwikkeld raakt in een romance, gaat ook zij twijfelen aan haar intuïtie. In een haar onbekende grote stad en op zichzelf aangewezen, wordt het gevaarlijke onderzoek steeds persoonlijker en is niemand te vertrouwen.

 

Turistas (2006) K2/597
Verenigde Staten
Horror / Mystery
89 minuten

geregisseerd door John Stockwell
met Josh Duhamel, Melissa George en Olivia Wilde

Drie backpackers reizen feestend door Brazilië. Wanneer ze door een busongeluk op een afgelegen plek stranden, moeten ze te voet verder door de Braziliaanse jungle. Dan ontdekken ze een bar waar ontvoering, drugs en moord aan de orde van de dag zijn.

 

Two Fast two Furious (2003) K2/598
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Thriller
107 minuten

geregisseerd door John Singleton
met Paul Walker, Tyrese Gibson en Cole Hauser

Brian O'Connor, een agent die in ongenade is gevallen, betaalt een zware prijs voor zijn snelheidsverslaving. Voor zover zijn bazen denken, heeft het heethoofd één van de grootste undercoveroperaties ooit verknald. Na het verliezen van zijn badge, krijgt O'Connor nu nog één allerlaatste kans. De politie in Miami heeft dringend zijn hulp nodig om Carter Verone, een flashy zakenman die zijn import- en exportbedrijf gebruikt om geld wit te wassen, op te pakken. O’Connor aanvaardt het voorstel, op voorwaarde dat hij op pad mag met zijn jeugdvriend Roman Pearce, die net als hij bezeten is van snelle wagens.

 

Two for the Money (2005) K2/599
Verenigde Staten
Drama / Thriller
122 minuten

geregisseerd door D.J. Caruso
met Matthew McConaughey, Al Pacino en Rene Russo

Voormalig American football-speler Brandon Lang heeft een fijne neus voor het voorspellen van uitslagen van allerlei sportwedstrijden. Wanneer de sluwe zakenman en oplichter Walter Abrams de jongeman in het vizier krijgt, neemt hij hem onder zijn hoede. Walter leert Brandon zijn illegale praktijken, maakt hem snel rijk en introduceert hem in het jetset-leven. De twee krijgen zowaar een vader-zoon relatie, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Brandon zijn 'magic touch' begint te verliezen. Nu is hij opeens verantwoordelijk voor miljoenenverliezen en gaat Walter het zijn protégé heel moeilijk maken. Zo ontstaat een persoonlijke strijd tussen twee oplichters die naast veel geld nog iets veel belangrijkers te verliezen hebben: hun trots en ego.

 

Truman Show, The (1998) K3/322
Verenigde Staten
Drama / Komedie
103 minuten

geregisseerd door Peter Weir
met Jim Carrey, Ed Harris en Laura Linney

Truman Burbank leidt een perfect leventje: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is: hij ontdekt dat hij het middelpunt is van het succesvolle TV-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn. 

 

Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )