Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )

 

Tourist, The (2010) 263/K5
Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck
met Johnny Depp, Angelina Jolie en Paul Bettany

Frank Tupelo is een Amerikaanse toerist, die in Europa gemoedsrust probeert te vinden. Maar dan raakt hij verstrikt in een web van samenzweringen en leugens van Elise, een Interpolagent. Elise zit echter achter een crimineel aan met wie ze in het verleden een liefdesrelatie had.

 

Takers (2010) 241/K5
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
107 minuten

geregisseerd door John Luessenhop
met Paul Walker, Hayden Christensen en Matt Dillon

'Takers' gaat over een groep bankrovers, die de ene na de andere slag slaat en steeds maar weer wegkomt met de buit. Het lijkt erop dat de mannen niet gepakt kunnen worden, totdat ze van plan zijn om hun ''allerlaatste'' slag te slaan. Detective Jack Wells (Matt Dillon) zal namelijk alles in het werk stellen om ze allemaal voor eens en altijd achter slot en grendel te krijgen.

 

Tomorrow, When the War Began (2010) 179/K5
AustraliŽ / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
104 minuten

geregisseerd door Stuart Beattie
met Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood en Phoebe Tonkin

De film is gebaseerd op de roman ĎTomorrow, When the War Beganíen gaat over een felle invasie en bezetting van AustraliŽ door een buitenlandse mogendheid. Een groepje tieners besluit te gaan kamperen in de vrije natuur. Als ze terug naar huis keren, blijkt hun land in oorlog te zijn met een vreemde mogendheid. We volgen door de ogen van Ellie Linton (Caitlin Stasey) hoe het groepje een guerillaoorlog uitvecht met de vijand die hun stadje Wirrawee heeft ingenomen.

 

Ticking Clock (2011) 174/K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Ernie Barbarash
met Cuba Gooding Jr., Neal McDonough en Austin Abrams

Lewis Hicks (Cuba Gooding Jr.) is een misdaadverslaggever die gespecialiseerd is in de meest brute moorden. Wanneer hij het verminkte lichaam van zijn nieuwe vriendin vindt en per toeval op een dagboek stuit waarin de toekomstige slachtoffers van de seriemoordenaar te vinden zijn, besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Hij komt er achter dat elk spoor leidt naar een 9-jarig weesjongetje dat in een opvangtehuis woont.

 

Traveler, The (2010) 162/K5
Verenigde Staten
Thriller
96 minuten

geregisseerd door Michael Oblowitz
met Val Kilmer, John Cassini en Dylan Neal

Op een donkere Kerstavond als de sheriff op het bureau aan het werk is, komt er een mysterieuze man binnen die verschillende moorden bekent. Wanneer ze vragen naar zijn naam noemt hij zichzelf Mr. Nobody. De sheriff doet de ontdekking dat Mr. Nobody een moordenaar is die op wraak uit is.

 

Town, The (2010) 151/K5
Verenigde Staten
Drama / Misdaad
125 minuten / 148 minuten (extended cut)

geregisseerd door Ben Affleck
met Ben Affleck, Rebecca Hall en Jeremy Renner

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Eťn van hen is Doug MacCray (Ben Affleck). Hij heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en er zonder kleerscheuren vanaf komen. De enige familie die Doug heeft zijn zijn criminele vrienden. Jem (Jeremy Renner) is ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug. Alles verandert echter tijdens een klus van de bende, wanneer Jem voor korte tijd een gijzelaar neemt: bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Wanneer ze ontdekken dat ze in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien.

 

Too Late to Say Goodbye (2009) 144/K5
Verenigde Staten / Canada
Drama
95 minuten

geregisseerd door Norma Bailey
met Rob Lowe, Lauren Holly en Stefanie von Pfetten

Jenn en Bobby Corbin lijken het perfecte huwelijk te hebben. Maar dan ontdekt Jenn dat Bobby een affaire heeft met een knappe collega. Ze is helemaal van de kaart, maar leert vervolgens via het internet zelf een charmante en mysterieuze man kennen. Enkele dagen later wordt het levenloze lichaam van Jenn gevonden. Op het eerste gezicht lijkt het om zelfmoord te gaan, maar haar zuster gelooft dit niet. Zij verdenkt Bobby, die zelf enkele duistere geheimen heeft. Of zou het toch de man kunnen zijn die Jenn online heeft leren kennen.

 

Tortured, The (2010) 127/K5

Verenigde Staten / Canada
Horror / Thriller

112 minuten

geregisseerd door Robert Lieberman
met Jesse Metcalfe, Erika Christensen en Bill Moseley

Wanneer het enige kind van Craig en Elise ontvoerd en vermoord wordt door een pedofiel zijn ze uit op wraak. Ze krijgen de man te pakken, maar wat zijn vervolgens de bedoelingen van het stel?

 

Trigger (2006) 109/K5
Noorwegen
Familie
78 minuten

geregisseerd door Gunnar Vikene
met Ann Kristin SÝmme, Sven Wollter en Anneke von der Lippe

Alise, 12 jaar, vertelt iedereen dat ze paarden kan verzorgen, temmen en trainen als de beste. Maar ze liegt! Eigenlijk is ze doodsbang van paarden. Tot een prachtig wit paard onverwacht haar leven 'instormt'. Ze roept de hulp in van opa, die ooit een befaamd paardentemmer was. Maar dat was lang geleden, voor hij veranderde in een knorrige, oude bullebak. Zal Alise haar angst overwinnen? En kan ze Trigger redden van zijn wrede eigenaar die het dier wil slachten?

 

To Kill a King (2003) 79/K5
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / AustraliŽ
Drama
102 minuten

geregisseerd door Mike Barker
met Tim Roth, Dougray Scott en Rupert Everett

Tegen de achtergrond van de Britse burgeroorlog in de 17de eeuw, speelt de relatie tussen generaal Fairfax, die streed met de strijdkrachten van het parlement tegen Koning Charles I, en Oliver Cromwell, de leider van het Parlement en 'Lord Protector of England'. Tijdens de oorlog zijn ze vrienden, maar na de oorlog brengen hun politiek ideologische verschillen hun vriendschap in gevaar.

 

Tekken (2010) K5/70
Japan / Verenigde Staten
Actie / Fantasy
92 minuten

geregisseerd door Dwight H. Little
met Luke Goss, Cary-Hiroyuki Tagawa en Chiaki Kuriyama

Jin Kazama is een vechter die zich aanmeldt voor het Iron Fist Tournament. Hij wil zich wreken op de man die in zijn ogen verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder. Deze man, Heihachi Mishima is tevens de organisator van het toernooi. Om in de buurt van Mishima te kunnen komen om hem te doden, moet hij het toernooi zien te winnen

 

Terminator Salvation (2009) K5/11
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / ItaliŽ
Science-Fiction / Actie
115 minuten / 118 minuten (director's cut)

geregisseerd door McG
met Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

 

Tooth Fairy (2010)

K4/475

Verenigde Staten / Canada
Komedie / Fantasy
101 minuten

geregisseerd door Michael Lembeck
met Dwayne Johnson, Julie Andrews en Ashley Judd

De film gaat over Derek 'The Tooth Fairy' Thompson, een erg agressieve speler bij ijshockey. Hij heeft deze bijnaam gekregen omdat hij vaak de tanden van zijn tegenspelers eruit slaat. Als hij de dromen van een jongetje kapot maakt, is zijn straf dat hij, voor een week, een echte tandenfee moet spelen, met tutu, vleugels en een toverstokje. Eerst klungelt hij vooral veel in het huis van mensen, maar na een tijdje raakt hij eraan gewend en wordt hij herinnerd aan zijn eigen vergeten dromen.

 

Trade (2007)

K4/464

Duitsland / Verenigde Staten
Misdaad / Drama
119 minuten

geregisseerd door Marco Kreuzpaintner
met Kevin Kline, Cesar Ramos en Alicja Bachleda-Curus

Een jonge Poolse vrouw die haar geluk wil zoeken in de Verenigde Staten, wordt in Mexico door mensenhandelaars ontvoerd. Dezelfde bende kidnapt ook een 13-jarig Mexicaans meisje en beiden worden ze naar de Verenigde Staten gevoerd om daar als seksslavin verkocht te worden. De broer van het meisje achtervolgt hen en ontmoet onderweg een Amerikaanse politieagent die zijn verdwenen dochter probeert terug te vinden.

 

Tenderness (2009)

K4/456

Verenigde Staten
Drama
101 minuten

geregisseerd door John Polson
met Russell Crowe, Laura Dern en Jon Foster

Detective Cristofuoro (Russell Crowe) krijgt te maken met een verschrikkelijke familiemoord. Hij start het onderzoek en belandt bij het enige overgebleven gezinslid, genaamd Eric Poole (Jon Foster). Als blijkt dat deze zijn familie heeft omgebracht, gaat Cristofuoro op zoek naar de reden achter zijn gruwelijke daad.

 

Terug naar de Kust (2009)

K4/405

Nederland
Thriller
110 minuten

geregisseerd door Will Koopman
met Linda de Mol, Ariane Schluter en Huub Stapel

De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

 

Tell-Tale (2009)

K4/399

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Thriller / Science-Fiction
92 minuten

geregisseerd door Michael Cuesta
met Josh Lucas, Lena Headey en Brian Cox

Gebaseerd op het klassieke verhaal van Edgar Allan Poe volgt 'Tell-Tale' Terry, een alleenstaande vader die onlangs een nieuw getransplanteerd hart heeft ontvangen. Hij ontdekt dat zijn leven groot gevaar loopt en moet op zoek naar de moordenaar van zijn donor, voordat hij op dezelfde manier eindigt als de vorige eigenaar van zijn hart.

 

Time Traveler's Wife, The (2009)

K4/389

Verenigde Staten
Romantiek / Drama
107 minuten

geregisseerd door Robert Schwentke
met Rachel McAdams, Eric Bana en Ron Livingston

Henry (Eric Bana) is een tijdreiziger, regelmatig verdwijnt hij in zijn huidige leven en verschijnt vervolgens ergens in het verleden van de vrouw van zijn dromen Clare (Rachel McAdams). Deze vreemde eigenschap maakt de relatie tussen Clare en Henry zeer gecompliceerd.

 

Thomas Kinkade's Home for Christmas (2008)

K4/352

Verenigde Staten / Canada
Drama / Familie
96 minuten

geregisseerd door Michael Campus
met Peter O'Toole, Jared Padalecki en Marcia Gay Harden

Gebaseerd op het schilderij 'The Christmas Cottage' van Thomas Kinkade, is dit het verhaal over een kleine gemeenschap die onder leiding van een oude mentor de familie Kinkade te hulp schiet als zij hun huis dreigen te verliezen. Dit alles op de dag voor Kerst en de inspiratie voor de jonge Thomas Kinkade om zijn meesterwerk te maken.

 

Two Tigers (2007)

K3/125

ItaliŽ
Actie
131 minuten

geregisseerd door Sandro Cecca
met Selena Khoo, Jay Natelle en Andrea OsvŠrt

Gilda, een professionele huurmoordernares, is in Sjanghai om een Libanese politicus te doden. Onder een valse identiteit heeft ze haar intrek genomen in een chique appartementengebouw. Haar buurvrouw is Lin, een oogverblindende Chinese callgirl. De twee vrouwen raken bevriend, zonder aanvankelijk weet te hebben van elkaars beroep. Maar wanneer ze beiden in grote problemen raken, besluiten ze elkaar te helpen. 

 

Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )