Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )

 
Terminator Genisys (2015) 141/K7
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
126 minuten

geregisseerd door Alan Taylor
met Jai Courtney, Emilia Clarke en Arnold Schwarzenegger

Het is 2029, en de 'Future War' woedt in alle hevigheid tussen een groep van menselijke rebellen en het slechte A.I.-netwerk Skynet. John Connor is de leider van de opstand en Kyle Reese is zijn trouwe soldaat, opgegroeid in de ruÔnes van het post-apocalyptische CaliforniŽ. Connor zendt Reese terug naar 1984 om Connors moeder, Sarah, te redden van de Terminator die haar moet vermoorden zodat ze John niet krijgt. Eenmaal in 1984 aangekomen blijkt de wereld er toch heel anders uit te zien dan Reese had verwacht. Zo wordt Sarah sinds haar negende levensjaar opgevoed door de Terminator die haar oorspronkelijk moest uitschakelen...

 

Turbo Kid (2015) 135/K7
Nieuw-Zeeland / Canada
Actie / Avontuur
95 minuten

geregisseerd door FranÁois Simard, Anouk Whissell en Yoann-Karl Whissell
met Munro Chambers, Laurence Leboeuf en Michael Ironside

Een jonge, eenzame reiziger is geobsedeerd door stripboeken. Zijn leven verandert drastisch wanneer hij een mysterieus meisje genaamd Apple ontmoet. Zeus, de sadistische en zelfbenoemde leider van 'De Woestenij', terroriseert hen. De jongen trekt eropuit om het land van het kwaad te verlossen en het meisje van zijn dromen te redden.

 

Tomorrowland (2015) 98/K7
Verenigde Staten / Spanje
Familie / Sciencefiction
130 minuten

geregisseerd door Brad Bird
met Britt Robertson, George Clooney en Raffey Cassidy

Samengebonden door een gedeeld lot, vertrekken een slimme optimistische tiener barstend van wetenschappelijke nieuwsgierigheid, en een voormalig kindgenie geteisterd door desillusie, op een gevaarlijke reis. Hun doel is om de geheimen van een enigmatische plek ergens in tijd en ruimte te vinden, die in hun gedeelde geheugen onder de naam ĎTomorrowlandí bestaat.

 

Testament of Youth (2014) 61/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama
129 minuten

geregisseerd door James Kent
met Alicia Vikander, Kit Harington en Hayley Atwell

De onstuitbare Vera overwint de vooroordelen van haar familie en woonplaats om een beurs te bemachtigen voor de Universiteit van Oxford. Ze wordt verliefd op Roland Leighton, de briljante vriend van haar broer, wanneer ze beiden naar de universiteit gaan om hun literaire dromen na te streven. Maar de Eerste Wereldoorlog dreigt uit te breken en de jongens vertrekken naar het front.

 

Third Person (2013) 59/K7
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland / BelgiŽ
Drama / Romantiek
137 minuten

geregisseerd door Paul Haggis
met Liam Neeson, Mila Kunis en Olivia Wilde

De film heeft drie verhaallijnen in drie verschillende steden die allemaal met elkaar zijn verbonden. Parijs: Michael, een schrijver die onlangs zijn vrouw heeft verlaten, krijgt bezoek van zijn geliefde Anna. Vanwege een vreselijk geheim is Anna niet in staat zich te binden met Michael, wat resulteert in een ingewikkelde knipperlichtrelatie. New York: Julia is onlangs beschuldigd van poging tot moord op haar zoon. Haar zoon woont hierdoor nu bij zijn vader maar Julia stelt alles in het werk om de voogdij terug te krijgen. Rome: Sean, een Amerikaanse zakenman op weg naar ItaliŽ, wordt verliefd op de Italiaanse Monica. Hij raakt hierdoor betrokken bij de zaak van Monica's dochter, die ontvoerd is door een Italiaanse crimineel en wordt vastgehouden voor losgeld.

 

Taken 3 (2014) 20/K7
Frankrijk
Actie / Misdaad
108 minuten

geregisseerd door Olivier Megaton
met Liam Neeson, Forest Whitaker en Maggie Grace
De wereld van ex-CIA agent Bryan Mills stort in wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord, die in zijn huis wordt gepleegd. Hij wordt op de hielen gezeten door een snuggere rechercheur, maar Mills wendt zijn speciale vaardigheden aan om de echte moordenaar op te sporen en zijn unieke vorm van rechtvaardigheid te voltrekken.

 

The Lovers (2015) 384/K6

BelgiŽ / India / AustraliŽ
Actie / Avontuur

99 minuten

geregisseerd door Roland Joffť
met Josh Hartnett, Olga Kurylenko en Bipasha Basu
Great Barrier Reef, 2020. Na een poging zijn vrouw te redden uit het wrak van een koloniaal Brits koopvaardij schip ligt de stoere en knappe archeoloog Jay Fennel hersendood in een ziekenhuis in Boston. Fennels droomachtige coma brengt hem terug in de tijd naar 1778 in Puna in India. De Britse Oost-IndiŽ Compagnie verovert de paleizen in het land. Ondertussen staat de jonge kapitein James Stewart, die een opvallende gelijkenis vertoont met Fennel, op het punt aan een gevaarlijke missie te beginnen. Op zijn missie komt hij in aanraking met moord, bedrog, verraad en wraak en valt hij voor de vrouwelijke Indiase strijder Tulaja, wat een onmogelijke liefde lijkt. Het enige wat de tijd kan overstijgen en een leven kan redden is de kracht van een ring.

 

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) 316/K6
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
101 minuten

geregisseerd door Jonathan Liebesman
met Megan Fox, Alan Ritchson en Will Arnett

De stad heeft helden nodig. Duisternis hangt boven New York City als Shredder en zijn kwade Foot Clan een ijzeren greep hebben op alles van de politie tot aan politici. De toekomst is grimmig tot vier broers vanuit de riolen hun lot ontdekken als Teenage Mutant Ninja Turtles. De Turtles moeten werken met onverschrokken reporter April en haar bijdehante cameraman Vern Fenwick om de stad te redden en Shredder's duivelse plan zien te ontrafelen.

 

Transformers: Age of Extinction (2014)

298/K6

Verenigde Staten / China
Actie / Avontuur
166 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Mark Wahlberg, Nicola Peltz en Stanley Tucci

Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt

 

Tekken.2.Kazuyas.Revenge.2014

276/K6

Verenigde Staten
Actie/ Fantasy
90 minuten

geregisseerd door Wych Kaosayananda
metKane Kosugi, Cary-Hiroyuki Tagawa, Rade Serbedzija

Een aan geheugenverlies lijdende jonge man probeert te ontdekken wat zijn ware identiteit is.
Hij is ontvoerd door een ondergrondse misdaad organisatie en omgezet in een meedogenloze moordenaar.

 

 

Transcendence (2014) 252/K6
Verenigd Koninkrijk / China / Verenigde Staten
Thriller / Sciencefiction
119 minuten

geregisseerd door Wally Pfister
met Johnny Depp, Rebecca Hall en Paul Bettany

Dr. Will Caster (Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij werkt aan een bewuste machine die de collectieve informatie van alles wat tot nu toe gekend is combineert met het volledige spectrum aan menselijke gevoelens. Zijn controversiŽle experimenten maken van hem het doelwit bij uitstek van anti-technologie extremisten. Wanneer ze Will proberen te vermoorden zorgen ze er onbedoeld voor dat hij in zijn opzet slaagt Ė deel te nemen aan zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Hall) en beste vriend Max (Bettany), beide collega-onderzoekers, is de vraag niet of het wel kanÖmaar of het wel mag. Hun ergste vrees wordt werkelijkheid wanneer Wills honger naar kennis evolueert naar een schijnbaar grenzeloos verlangen naar macht. En het wordt al snel duidelijk dat hij misschien niet te stoppen is...

 

Tapped Out (2014) 244/K6
Canada
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Allan Ungar
met Michael Biehn, Martin Kove en Krzysztof Soszynski

Een tiener wordt voor een taakstraf naar een vervallen karateschool gestuurd. Om wraak te nemen op de moordenaars van zijn ouders wil hij meedoen aan een MMA-toernooi, om zo de moordenaar onder ogen te komen. Karate-instructeur Reggie (Michael Biehn) neemt de taak op zich om hem klaar ter stomen voor het gevecht.

 

Tracks (2013) 236/K6
AustraliŽ
Drama / Avontuur
112 minuten

geregisseerd door John Curran
met Mia Wasikowska, Adam Driver en Emma Booth

Dit is het waargebeurde verhaal van de schrijfster Robyn Davidson. In 1977 vertrok ze met een aantal kamelen voor een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

 

Truth The (2012) 209/K6
Canada
Actie / Thriller
106 minuten

geregisseerd door Damian Lee
met Andy Garcia, Eva Longoria en Forest Whitaker

Het verhaal gaat over een ex-CIA agent (Garcia) die zijn spannend leven opgeeft om de presentator van een politiek praatprogramma te worden. Hij vergaart heel wat aandacht en wordt gevraagd om de waarheid over het bloedbad in een Zuid-Amerikaans dorpje aan het licht te brengen. Dit is namelijk aangericht door een grote multinational die er alles aan doet om deze misdaad in de doofpot te stoppen.

 

Trade of Innocents (2012) 158/K6
Verenigde Staten / Thailand
Drama / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Christopher Bessette
met Mira Sorvino, Dermot Mulroney en John Billingsley

Alex (Dermot Mulroney) en Claire (Mira Sorvino) Becker zijn een getrouwd Amerikaans stel dat rouwt om het verlies van hun dochter. Ze besluiten in Cambodja de strijd aan te gaan tegen de mensenhandel. Ze groeien uit tot de enige hoop en vertrouwenspersonen van een jong meisje dat ze proberen te redden uit de klauwen van een sadistische en onmenselijke mensenhandelaar die meisjes levert aan bordelen in de achterbuurten.

 

Thor: The Dark World (2013) 152/K6
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
112 minuten

geregisseerd door Alan Taylor
met Chris Hemsworth, Natalie Portman en Tom Hiddleston

Na de gebeurtenissen in The Avengers strijdt Thor om de orde te herstellen in de kosmos. Maar een oud ras van Duistere Elven onder leiding van de wraaklustige Malekith wil het universum in duisternis onderdompelen. Wanneer zelfs Odin en Asgard niet opgewassen zijn tegen deze vijand, zal Thor zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd moeten aangaan, die hem opnieuw zal herenigen met Jane Foster en hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.

 

Temple Grandin (2010) 137/K6
Verenigde Staten
Drama
107 minuten

geregisseerd door Mick Jackson
met Claire Danes, David Strathairn en Catherine O'Hara

Waargebeurd verhaal over Temple Grandin, een vooraanstaand Amerikaans zoŲlooge met een exceptioneel levensverhaal. Ze groeide op als kind met bijzondere karaktereigenschappen, wat later gediagnosticeerd werd als autisme. We zien hoe haar leven wordt gevormd door de periodes op de boerderij van haar tante, waar ze de liefde voor dieren ontwikkelde. En tevens hoe haar onderwijzer op school haar talenten ontdekte en wist te ontwikkelen. Ondanks vele tegenslagen en een leven vol gepest worden en nooit normaal sociaal functioneren, werd Temple een gerespecteerd academica en inspiratiebron voor velen.

 

The 7 wonders of wild China 121/122/K6

Genre: Docu

speelduur 222:00 minuten


Dvd, 2 disks,

China, een van de oudste beschavingen ter wereld, is rijk aan wereldwonderen die met niets te vergelijken zijn. Gedurende de turbulente geschiedenis van China van het Chinese keizerrijk tijdens de Qin-dynastie tot het uitroepen van de volksrepubliek in 1911  zijn enkele van de meest bijzonder monumenten uit de menselijke geschiedenis gebouwd. Door een combinatie van vooruitstrevende visie en vergevorderd vakmanschap bouwden de Chinese architecten en bouwkundigen wonderlijke werken.

 

Trance (2013) 104/K6
Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Drama
101 minuten

geregisseerd door Danny Boyle
met James McAvoy, Rosario Dawson en Vincent Cassel

Veilingmeester Simon werkt samen met de bende van onderwereldbaas Franck en plant de gewaagde diefstal van een meesterwerk van Goya tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter dubbel spel speelt en de bende oplicht, neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. In de nasleep van de diefstal blijft Simon halsstarrig - en misschien ook wel slim - volhouden dat dit gewelddadige trauma zijn geheugen parten speelt en dat hij niet meer weet waar hij het meesterwerk verborgen heeft. Omdat ze Simon niet kunnen dwingen de locatie van het schilderij prijs te geven, beroepen Franck en zijn bende zich met tegenzin op de diensten van een charismatische hypnotherapeute in de hoop hem op die manier aan het praten te krijgen.

 

Tomorrow You're Gone (2012) 95/K6
Verenigde Staten
Thriller
93 minuten

geregisseerd door David Jacobson
met Stephen Dorff, Michelle Monaghan en Willem Dafoe

Charlie Rankin is net vrij uit de gevangenis, maar nog niet buiten gevaar. Hij staat in het krijt bij de man die zijn leven redde in de gevangenis, en moet een moord plegen om zijn schuld te vereffenen. Dan ontmoet hij onverwachts Florence, een mysterieuze en mooie verloren ziel die het goede in Charlie ziet. Wanneer de klus uiteindelijk slecht afloopt zit hij al snel tot over zijn oren in de problemen.

 

Vorige Pagina: ( S )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Volgen Pagina: ( U )