Vorige Pagina: ( T ) 1 2 3 Volgen Pagina: ( V )

 
Unlocked (2017) 173/K9
Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Noomi Rapace, Orlando Bloom en Toni Collette

Het verhaal gaat over een CIA-agente (Noomi Rapace), die zonder het te weten informatie verschaft aan terroristen. Vervolgens moet ze in een race tegen de klok een chemische aanval op Londen zien te voorkomen.

 

United KingdomA(2016) 64 /K9
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
111 minuten

geregisseerd door Amma Asante
met David Oyelowo, Rosamund Pike en Tom Felton

Eind jaren 40. Prins Seretse Khama, de troonopvolger in Botswana, wordt verliefd op een jonge, blanke vrouw, Ruth Williams genaamd. Hij besluit om met haar te trouwen. Hun interraciale liefdesrelatie wordt echter als schandalig ervaren, waardoor Seretse en zijn bruid voor jaren verbannen worden uit hun land en in ballingschap in Londen moeten verblijven.

 

Underworld: Blood Wars (2016) 313/K8
Verenigde Staten
Actie / Horror
91 minuten

geregisseerd door Anna Foerster
met Kate Beckinsale, Theo James en Charles Dance

'Underworld: Blood Wars' volgt vampierenstrijdster Selene die aanvallen moet zien te weren van zowel de clan van Lycan als de factie die haar verraden heeft. Met haar bondgenoten David en zijn vader Thomas moet ze de eeuwige oorlog tussen Lycan en vampieren zien te stoppen. Zelfs als dat betekent dat ze hiervoor het ultieme offer moet brengen.
 

 

Ushi Must Marry (2013) 337/K7
Nederland
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Paul Ruven
met Wendy van Dijk, Hiromi Tojo en Patrick Dempsey

Ushi móet trouwen, vanwege de Japanse traditie. Sterker nog; omdat ze nog steeds niet getrouwd is, dreigt ze te worden uitgehuwelijkt. Daar is Ushi niet blij mee, want de uitgehuwelijkde is namelijk niet bepaald haar type; het is een enorme sumoworstelaar... Ushi reist de wereld rond om binnen twee weken een man te vinden, want anders wordt ze daadwerkelijk door haar moeder uitgehuwelijkt. Lukt het Ushi om met de ideale man te trouwen?

 

Unfinished Business (2015) 333/K7
Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Ken Scott
met Vince Vaughn, Tom Wilkinson en Dave Franco

Een hardwerkende, kleine ondernemer (Vince Vaughn) en zijn twee medewerkers (Tom Wilkinson en Dave Franco) reizen af naar Europa om de meest belangrijke deal uit hun leven te sluiten. Maar wat begon als een routine zakenreis loopt volledig uit de hand. Ze belanden onder andere op een massaal sex fetish evenement en een wereldwijde economische top.

 

Unknown Caller (2014) 62/K7
Verenigde Staten
Thriller
103 minuten

geregisseerd door Amariah Olson en Obin Olson
met Louise Griffiths, David Chisum en Assaf Cohen

Een man valt telefonisch een familie lastig op zeer indringende wijze. Hij gijzelt het gezin en terroriseert hen met hun eigen alarmsysteem in combinatie met een bom. De psychopaat eist dat ze de volgende vraag beantwoorden: wie ben ik?

 

U-neun Nam-ja (2014) 15/K7
Zuid-Korea
Actie / Drama
116 minuten

geregisseerd door Jeong-beom Lee
met Dong-gun Jang, Min-hee Kim en Brian Tee
Gon is een kille huurmoordenaar, opgevoed door de maffia. Hij is een meester in het uitschakelen van zijn doelwit, totdat hij op een dag een grote fout begaat. Hij vermoordt een onschuldig meisje. Een intens schuldgevoel blijft Gon achtervolgen en de situatie wordt nog moeilijker als zijn baas hem de opdracht geeft de moeder van het overleden meisje om te leggen.

 

Unbroken (2014) 11/K7
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
137 minuten

geregisseerd door Angelina Jolie
met Jack O'Connell, Domhnall Gleeson en Takamasa Ishihara
Het waargebeurde verhaal over Louis Zamperini, een hardloper tijdens de Spelen van 1936, wiens vliegtuig neerstort op zee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zamperini en twee bemanningsleden dreven 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

 

Unconquered (1947) 110/K6
Verenigde Staten
Drama / Avontuur
147 minuten

geregisseerd door Cecil B. DeMille
met Gary Cooper, Paulette Goddard en Boris Karloff

Schermutselingen tussen de pioniers en de Indianen in Amerika rond 1760. Abigail wordt als slavin naar Amerika gebracht, waar de gemene Martin Garth zijn oog op haar laat vallen.

 

Upside Down (2012) 515 /K5
Canada / Frankrijk
Drama / Fantasy
107 minuten

geregisseerd door Juan Diego Solanas
met Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Jayne Heitmeyer

Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eve (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint zijn onconventionele zoektocht.

 
Universal Soldier: Day of Reckoning (2012) 510 /K5
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
114 minuten

geregisseerd door John Hyams
met Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme en Scott Adkins

'Universal Soldier: Day Of Reckoning' volgt overlevende 'Unisols' Luc Deveraux en Andrew Scott, die moeten vechten tegen anarchie en een nieuwe orde, geregeerd door Unisols zonder overheidstoezicht. Ze roeien de zwakkeren uit en testen voortdurend de sterkste krijgers in wrede gevechten op leven en dood. Luc heeft zich opgewerkt als leider van de Unisol 'Church Of Eventualism', een zelfhulporganisatie die hulp biedt aan eigenzinnige Unisols die de overheid in het geheim heeft ingezet als 'slapende' agenten, die op ieder gewenst moment ingezet kunnen worden.

 

Underworld: Awakening (2012) 461 /K5
Verenigde Staten
Actie / Fantasy
88 minuten

geregisseerd door Måns Mårlind en Björn Stein
met Kate Beckinsale, Charles Dance en India Eisley

Selene (Beckinsale), de vampierenstrijdster, is net uit een twaalfjarige cryogene slaap ontwaakt. De wereld is in die periode drastisch veranderd: de mens heeft het bestaan van vampieren en weerwolven ontdekt, en voert een meedogenloze oorlog om beide onsterfelijke soorten uit te roeien.

Unknown (2011) 279/K5
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Frankrijk / Canada / Japan / Verenigde Staten
Mystery / Thriller
113 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Liam Neeson, Diane Kruger en January Jones

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ontwaakt na een auto-ongeluk in Berlijn om te ontdekken dat zijn vrouw hem niet meer herkent en dat een andere man zijn identiteit heeft overgenomen. Genegeerd door ongelovige autoriteiten en opgejaagd door mysterieuze huurmoordenaars is Martin moe en alleen. Met hulp uit onverwachte hoek begint hij een avontuur, waarbij hij gaat twijfelen aan zijn geestelijke gesteldheid en zijn echte identiteit. Hoe ver zal hij gaan om de waarheid te achterhalen?

 

Unstoppable (2010)  190/K5
Verenigde Staten
Actie / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson

Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliën raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten

 

Under the Mountain (2009) K5/46
Nieuw-Zeeland
Avontuur / Fantasy
91 minuten

geregisseerd door Jonathan King
met Sam Neill, Matt Gillanders en Allan Smith

Een tweeling met telepathische krachten wordt opgemerkt door de vriendelijke en vooral buitenaardse meneer Jones. Ooit op de aarde beland in een duo, maar nu nog maar enkel en alleen door de hand van de moddermonsters. Slijmerige buitenaardse wezens met weinig goeds in de zin, die zich ophouden onder een vulkaan en plannen broeden voor heerschappij op aarde. Of dat nog niet afdoende ellende is, hangen ze in de tussentijd in hun menselijke gedaante ook nog eens de chagrijnige buren uit...

 

Unthinkable (2010) K5/21
Verenigde Staten
Thriller
97 minuten

geregisseerd door Gregor Jordan
met Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

 

Universal Soldier: Regeneration (2009)

K4/394

Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
98 minuten

geregisseerd door John Hyams
met Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren en Andrei Arlovski

Terroristen dreigen met bommen Chernobyl's nucleaire reactor op te blazen, wat duizenden levens zou kunnen kosten. Om dit tegen te houden wordt er een team soldaten op af gestuurd, maar die staan voor een grote verrassing: een nieuwe, dodelijkere UniSol in de vorm Andrei Arlovski. De enige die de terroristen nu nog kan tegenhouden is Luc Deveraux (Jean-Claude van Damme), een Universal Soldier van het eerste uur. Deze moordmachine gaat het goed af, totdat hij tegenover een verrassing komt te staan. Het blijkt dat er in het geheim nog een UniSol bij is gehaald en deze keer is het een bekende van Deveraux, namelijk Andrew Scott (Dolph Lundgren). Nu zal Luc alles op alles moeten zetten om niet alleen twee van de dodelijkste soldaten ooit te stoppen, maar ook nog de bommen te ontmantelen!

 

Ugly Truth, The (2009)

K4/243

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
101 minuten

geregisseerd door Robert Luketic
met Gerard Butler, Katherine Heigl en Cheryl Hines

Een TV-producente (Heigl) wordt tegen haar zin, door Mike Chadway (Butler), onderworpen aan een serie van onmogelijke tests. Hij probeert op die manier zijn theorie over relaties en liefde te bevestigen

 

Undertow (2004)

K4/48

Verenigde Staten
Drama
107 minuten

geregisseerd door David Gordon Green
met Jamie Bell, Josh Lucas en Dermot Mulroney

Tiener Chris woont samen met zijn vader John en ziekelijke broertje Tim op een afgelegen boerderij in het zuiden van de VS. Ze krijgen onverwachts bezoek van oom Deel, de gluiperige broer van John, die net uit de gevangenis komt en niet zonder reden op bezoek komt. Na dat een tragedie zich voordoet zijn de twee broers hun leven niet meer zeker en slaan ze op de vlucht.

 

Uninvited, The (2009) K4/35
Verenigde Staten
Drama / Horror
87 minuten

geregisseerd door Charles Guard en Thomas Guard
met Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks

Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.

 

Vorige Pagina: ( T ) 1 2 3 Volgen Pagina: ( V )