Vorige Pagina: ( U ) 1 2 Volgen Pagina: ( W )

  
Valhalla Rising (2009) 222/K5
Denemarken / Verenigd Koninkrijk
Drama / Avontuur
100 minuten

geregisseerd door Nicolas Winding Refn
met Mads Mikkelsen, Gary Lewis en Ewan Stewart

De stomme slaaf One-Eye wordt gedwongen te vechten tegen andere slaven zodat zijn meester geld kan winnen met het afsluiten van weddenschappen. Wanneer een nieuwe meester zich aandient, weet One-Eye zich te bevrijden. Gevolgd door zijn jonge verzorger Are laat hij zijn oude bestaan achter zich. Niet lang na zijn ontsnapping komen One-Eye en Are een groep vroeg-Christelijke Vikingen tegen. Ze worden ingelijfd om samen met hen het Beloofde Land en de Heilige Stad te bevrijden. Na een zeetocht die eeuwig lijkt te duren bereiken de kruisvaarders eindelijk land. Tijdens verkenningstochten wordt de groep aangevallen door een onzichtbare vijand. Zijn ze wel aangekomen in het Beloofde Land of zijn ze in de Hel beland?

 

Vampires Suck (2010) 139/K5
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Jason Friedberg en Aaron Seltzer
met Jenn Proske, Mike Mayhall en Anneliese van der Pol

De jonge Becca (Jenn Proske) komt tussen twee jongens, die totaal gek op haar zijn, te zitten. Er volgt een hoop ellende voor Becca als de twee jongens alles doen om haar te veroveren. Haar vrienden hebben ondertussen ook hun problemen op het gebied van de romantiek. Alles lijkt te worden besloten tijdens het grote eindbal van haar school.

 

Valentine's Day (2010) K5/26
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
125 minuten

geregisseerd door Garry Marshall
met Bradley Cooper, Jessica Alba en Julia Roberts

Verschillende verhalen worden verteld ten tijde van Valentijnsdag. De personen zijn allen afkomstig uit Los Angeles en kampen één voor één met liefdesproblemen. De druk die Valentijnsdag op hun uitoefent, blijkt voor de één gunstig, voor de ander nadelig. Onder de personen vallen een marineofficier (Julia Roberts) die voor haar geliefde een vlucht neemt van Irak naar Los Angeles, een homoseksuele man (Bradley Cooper) die verliefd is op een footballspeler (Eric Dane) die niet uit durft te komen voor zijn geaardheid, een bloemist (Ashton Kutcher) die na een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin (Jessica Alba) ontdekt dat hij verliefd is op een andere vrouw (Jennifer Garner), een getrouwde man (Patrick Dempsey) die een affaire heeft met deze andere vrouw, een oudere vrouw (Shirley MacLaine) die aan haar man (Hector Elizondo) toegeeft dat ze in het verleden een minnaar heeft gehad, een assistente (Anne Hathaway) van 's werelds grootste talentenjager die verliefd wordt op een collega (Topher Grace), een publicist (Jessica Biel) die geen date kan vinden en een tiener (Emma Roberts) die overweegt om voor het eerst naar bed te gaan met haar vriend (Carter Jenkins).

 

Valkyrie (2008) K5/10
Verenigde Staten / Duitsland
Thriller / Oorlog
120 minuten

geregisseerd door Bryan Singer
met Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

 

Vanity Fair (2004)

K4392

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Romantiek
137 minuten

geregisseerd door Mira Nair
met Reese Witherspoon, Gabriel Byrne en Jonathan Rhys-Meyers

Becky Sharp is een mooie jonge vrouw en ze woont in Londen in de tijd dat de Engelsen oorlog voeren tegen Napoleon. Becky komt uit een arm gezin maar klimt op tot de hogere klassen.

 

Vikings, The (1958)

K3/49

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
114 minuten

geregisseerd door Richard Fleischer
met Kirk Douglas, Ernest Borgnine en Tony Curtis

Ragnar (Ernest Borgnine) leidt met grote regelmaat bloeddorstige Vikingen naar de Engelse kust. Hij verwekt een kind bij de koningin. Eric (Tony Curtis) is de zoon die hieruit voortkomt, hij komt oog in oog te staan met Einar (Kirk Douglas) de opvolger van Ragnar.

Virgin Territory (2007)

K3/51

Verenigde Staten
Drama
97 minuten

geregisseerd door David Leland
met Mischa Barton, Hayden Christensen en Christopher Egan

Italie 1348: Een groep jonge Florentines (waaronder Pampinea) zoekt een toevluchtsoord op het Italiaanse platteland. Wanneer ze dat gevonden hebben komt Pampinea (Barton) in aanraking met een leuke jongen (Christensen). Kunnen ze bij elkaar blijven terwijl de stad wordt verwoest door de Zwarte Dood, de pest...?

 

Vantage Point (2008)

K3/72

Verenigde Staten
Thriller / Drama
90 minuten

geregisseerd door Pete Travis
met Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

 

Vercingétorix (2001)

K3/48

Frankrijk / Canada
Avontuur / Drama
120 minuten

geregisseerd door Jacques Dorfmann
met Christopher Lambert, Klaus Maria Brandauer en Max von Sydow

Stamhoofd Vercingétorix moet het samen met andere stammen opnemen tegen Julius Caesar. De opstand eindigt in de slag om Alesia, waar 50.000 van Caesar's troepen 2 Keltische legers verslaan.

 

V for Vendetta (2005)

K3/45

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Drama
110 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met Vin Diesel, Larenz Tate en Atiana Coons-Parker

De film volgt de verrichtingen van de anti-drugsdivisie van de Amerikaanse douane in het zuiden van Californië. Beambten Sean Vetter en Demetrius Hicks worden The Gunslingers genoemd vanwege hun 'urban' uitstraling. Ze komen in conflict met de drugsbaron Memo Gamboa. Wanneer hij gearresteerd wordt vult Diablo het machtsvacuüm in. Vetter en Hicks moeten hun straatervaring gebruiken om te infiltreren in zijn organisatie.

 

Van Helsing (2004)

K3/46

Verenigde Staten / Tsjechië
Actie / Horror
132 minuten

geregisseerd door Stephen Sommers
met Hugh Jackman, Kate Beckinsale en Richard Roxburgh

Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.  

 

Van Wilder: Freshman Year (2009)

K4/110

Verenigde Staten
Komedie

121 minuten

geregisseerd door Harvey Glazer
met Jonathan Bennett, Kristin Cavallari en Jerry Shea

Van Wilder (Bennett) is onderweg naar de universiteit en is van plan daar ook alles op z'n kop te zetten, op de ''Van Wilder''-manier. Maar wat hij niet weet is dat hij één van de conservatiefste universiteiten heeft uitgekozen. Het enige wat hij kan doen is harder werken dan ooit om te bewijzen dat als het om feesten gaat niemand in zijn weg kan staan.

 

 

Van Wilder (2002)

K3/302

Verenigde Staten
Komedie
92 minuten

geregisseerd door Walt Becker
met Ryan Reynolds, Tara Reid en Tim Matheson

Van Wilder is een zevendejaars student, maar z'n studie is nog steeds niet veel opgeschoten: hij heeft het veel te veel naar z'n zin om de campus. Wanneer hij hoort dat zijn vader niet langer zijn studie wil betalen moet hij zelf op zoek naar geld. Zal het hem lukken er een achtste jaar aan vast te plakken, of wordt het eindelijk eens tijd om z'n diploma te halen?

 

Van Wilder 2: The Rise of Taj (2006)

K3/303

Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Mort Nathan
met Kal Penn, Glen Barry en Lauren Cohan

Taj (Kal Penn) trekt naar de prestigieuze Oxford Universiteit in Engeland om zijn studie te vervolgen. Gedurende het studiejaar ziet hij het als zijn taak om het strakke studentenbolwerk te leren hoe ze eens goed uit hun dak kunnen gaan op een feestje.

 

Venice Underground (2005)

K3/304

Verenigde Staten
Thriller
93 minuten

geregisseerd door Eric DelaBarre
met Randall Batinkoff, Mark Boone Junior en Edward Furlong

Een groep leerling agenten van de narcoticabrigade wordt geselecteerd door de DEA om een bende drugsdealers op te pakken in de buurt van Venice Beach. Als een bende-oorlog leidt tot de dood van één van de leden van de narcoticabrigade, heeft de rest van de unit 48 uur om de zaak op te lossen, anders worden ze geschorst.

 

Venom (2005)

K3/47

Verenigde Staten
Thriller / Horror
85 minuten

geregisseerd door Jim Gillespie
met Agnes Bruckner, Jonathan Jackson en Rick Cramer

Een groep tieners wordt achterna gezeten door iets duisters in de moerassen van Louisiana, hun enige doel is uit handen te blijven van dit kwaad en te overleven...

 

Volle Maan (2002)

K4/493

Nederland
Drama / Romantiek
100 minuten

geregisseerd door Johan Nijenhuis
met Daan Schuurmans, Cas Jansen en Ellen ten Damme

De film vertelt het verhaal van zeven schoolverlaters die op een kruispunt in hun leven staan. Na het eindexamen gaan ze tijdens een zeiltocht op zoek naar een geheime Full Moon Party. Stuk voor stuk nemen ze belangrijke beslissingen, die hun leven zullen veranderen.  

 

Volver (2006)

K3/52

Spanje
Drama / Komedie
121 minuten

geregisseerd door Pedro Almodóvar
met Penélope Cruz, Carmen Maura en Lola Dueñas

Als de partner van Raimunda op merkwaardige wijze overlijdt, neemt haar leven een drastische wending. Ze probeert dit geheim te houden voor haar omgeving, maar dat levert alleen maar verwarring en misverstanden op. Toch probeert Raimunda uit alle macht haar gewone leven vol te houden. Haar verleden laat haar echter niet met rust, bovendien gaat het gerucht de ronde dat haar overleden moeder aan verscheidene mensen verschenen is. Een verhaal van drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, hun leugens en hun grenzeloze levendigheid.  

 

Voyage of the Unicorn (2001)

K3/53

Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
170 minuten

geregisseerd door Philip Spink
met Beau Bridges, Chantal Conlin en Heather McEwen

De zusjes Aisling hebben het moeilijk met de dood van hun moeder, die kinderboeken illustreerde. Hun vader, een geschiedkundige, probeert de stemming optimaal te houden in zijn moederloze gezin. Op een dag verschijnen er trollen die de familie Aisling willen uitroeien. Maar waarom?

 

Virgin of Juarez, The (2006)

K3/50

Verenigde Staten
Thriller / Drama
86 minuten

geregisseerd door Kevin James Dobson
met Minnie Driver, Ana Claudia Talancón en Esai Morales

In het grensstadje Ciudad Juarez worden honderden jonge, onschuldige vrouwen vermoord. Reporter Karina Danes onderzoekt deze serie moorden. Ze ontmoet een van de weinige overlevenden van deze gruwelijke wandaden, Mariela. Zij is een vrouw met een hemelse en charismatische uitstraling, die tijdens haar herstelperiode onder andere visioenen van de maagd Maria ziet. Algauw wordt Mariela voor velen een symbool van hoop. Als ze naar het oosten van Los Angeles verhuist, verandert ze zelfs in een Jeanne d’Arc-achtige figuur voor een neochristelijke bende van latino’s. Karina volgt het ongelooflijke verhaal van de transformatie van een jonge vrouw op de voet. Uiteindelijk blijkt haar betrokkenheid zelfs te groot, als de bende uiteenspat in drama en geweld.

 

Vorige Pagina: ( U ) 1 2 Volgen Pagina: ( W )