Vorige Pagina: ( U ) 1 2 3 Volgen Pagina: ( W )

  
Viceroy's House (2017) 42/K10
Verenigd Koninkrijk / India
Drama
106 minuten

geregisseerd door Gurinder Chadha
met Gillian Anderson, Michael Gambon en Hugh Bonneville

Viceroy's House in Delhi was het huis van de Britse heersers van India. Na 300 jaar komt er aan die regel een einde. Gedurende zes maanden in 1947 neemt Lord Mountbatten, kleinzoon van koningin Victoria, de post waar van de laatste onderkoning, die belast is met het teruggeven van India aan zijn volk. Het verhaal van de film ontvouwt zich binnen deze grote woning. Boven woont Mountbatten samen met zijn vrouw en dochter; beneden leven hun 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden. Als de politieke elite - Nehru, Jinnah en Gandhi - naar Viceroy's House komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. Het is een beslissing waarvan de gevolgen weerklinken tot op de dag van vandaag.

 

Vatican Tapes The (2015) 589/K3
Verenigde Staten
Horror / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Mark Neveldine
met Michael Peña, Djimon Hounsou en Olivia Taylor Dudley

'The Vatican Tapes' volgt de 27-jarige Angela Holmes, die zich per ongeluk in haar vinger snijdt en bij de eerste hulp eindigt. Een infectie zorgt voor toenemend vreemd gedrag, en haar aanwezigheid veroorzaakt de dood van meerdere vrienden van haar. Priesters onderzoeken Holmes en geloven dat een demon haar bezeten heeft. Maar als het Vaticaan moet helpen bij het uitbannen van de demon, blijkt het een veel ouder en machtiger satanische kracht te betreffen dan gedacht.

 

Viking Legacy (2016) 37 /K9
Verenigd Koninkrijk
Fantasy
83 minuten

geregisseerd door Tom Barker en Victor Mawer
met Hollie Burrows, James William Cooke en Liam Dascombe

In een ver verleden bestonden er zeven heilige papieren rollen die macht en welvaart zouden brengen aan degene die ze bezat. De voorspelling vertelde dat een kind, geboren met puur koninklijk bloed op een dag gebruik zou maken van deze krachten en over alle landen zou heersen. Mannen in heel Europa streden om de rollen te bemachtigen en een oorlog kwam steeds dichterbij. Om vrede te bewaren verzamelde een Keltische koning, de vader van een kind van puur bloed, alle zeven rollen en gaf ze in bewaring bij de Christelijke Raad. Het verhaal over wat de koning had gedaan ging snel de ronde en het duurde niet lang voordat hij in koele bloeden vermoord werd. De dochter van de koning wordt samen met de rollen in veiligheid gebracht tot de dag dat de profetie uitkomt.

 

Visit The (2015)  263 /K8
Verenigde Staten
Horror / Thriller
94 minuten

geregisseerd door M. Night Shyamalan
met Kathryn Hahn, Peter McRobbie en Ed Oxenbould

Een broer en zus worden voor een weekje naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania gestuurd. Zodra de kinderen ontdekken dat het oudere echtpaar betrokken is bij iets zeer verontrustends zien ze de kans om ooit weer thuis te komen met de dag slinken.

 

Vigilante Diaries (2016) 61/K8
Verenigde Staten
Actie
108 minuten

geregisseerd door Christian Sesma
met Jason Mewes, Quinton 'Rampage' Jackson en Paul Sloan

Een team van voormalige black-ops agenten zijn nu misdaadbestrijders die onder leiding staan van een anti-held genaamd "The Vigilante". De reddings- en wraakmissies brengen hen van de grote villa's en de onderwereld in Los Angeles naar verre oorden als Irak, Armenië, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Hierbij ontmoeten ze een kleurrijke verzameling aan personages waaronder filmmaker Mike Hanover, een trio van Aziatische femme fatales, meedogenloze Armeense gangsters en een stel undercover superspionnen die de wereld in een chaos wil veranderen.

 

Veil The (2016) 393/K7
Verenigde Staten
Horror
93 minuten

geregisseerd door Phil Joanou
met Jessica Alba, Lily Rabe en Thomas jane

Dertig jaar geleden hebben de leden van een religieuze cultgroep massaal zelfmoord gepleegd. De enige overlevende was de toen 5-jarige Maggie Price. Nu ze volwassen is, besluit ze samen met een stel documentairemakers terug te keren naar de locatie in een poging haar innerlijke demonen de baas te worden. Dit blijkt een grote vergissing.

 

Victor Frankenstein (2015) 297/K7
Verenigde Staten
Drama / Horror
109 minuten

geregisseerd door Paul McGuigan
met James McAvoy, Daniel Radcliffe en Jessica Brown Findlay

Wanneer Dr. Victor Frankenstein (James McAvoy) en zijn trouwe assistent Igor (Daniel Radcliffe) te ver gaan in hun nobele poging om de mensheid te helpen, verandert de obsessie van Victor in waanzin. Dan laat hij zijn laatste creatie los - een monsterlijk figuur dat onvoorstelbare terreur zaait bij iedereen die zijn pad kruist.

 

Virgin Queen The (2005) 273/274/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama
240 minuten

geregisseerd door Coky Giedroyc
met Anne-Marie Duff, Emilia Fox en Tom Hardy

"The Virgin Queen" vertelt het verhaal over het leven van de Britse Koningin Elizabeth I. Over de angstige dagen dat haar zuster "Bloody Mary" haar wil laten vermoorden, maar ook over haar overwinning op de Spaanse Armada. Ook haar liefde voor sir Robert Dudley komt aan bod. Tenslotte haar oude dag en haar laatste, raadselachtige verhouding met haar jonge protégé, de Graaf van Essex.

 

Voices The (2014) 226/K7
Verenigde Staten / Duitsland
Komedie / Misdaad
103 minuten

geregisseerd door Marjane Satrapi
met Ryan Reynolds, Gemma Arterton en Anna Kendrick

Jerry Hickfang (Ryan Reynolds) is een teruggetrokken jongeman die werkzaam is bij een fabriek die gespecialiseerd is in badkamer accessoires. Zijn eenzame bestaan wordt grotendeels gedomineerd door zijn twee huisdieren, Mr. Whiskers (een kat) en Bosco (een hond), die in staat zijn om te ‘communiceren’ met Jerry. Het probleem is echter dat Jerry’s huisdieren hem vaak proberen te overtuigen om verschrikkelijke dingen te doen. Enkel nadat hij Katie (Gemma Arterton) leert kennen, lijkt er wat normaliteit in zijn leven te komen. Een tragisch ongeluk brengt Jerry’s leven echter compleet uit balans, en de enige bij wie hij voor hulp terecht kan, zijn zijn eigen pratende huisdieren.

 

Vacation (2015) 194/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
99 minuten

geregisseerd door John Francis Daley en Jonathan M. Goldstein
met Ed Helms, Christina Applegate en Chevy Chase

Rusty Griswold (Ed Helms) besluit zijn gezin mee te nemen op een road trip naar 'Walley World', het coolste pretpark in Amerika. Het doel van de reis is de familie dichter bij elkaar brengen en het herbeleven van een jeugdvakantie, maar dingen gaan niet zoals gepland.

 

Vendetta (2015) 63/K7
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Jen Soska en Sylvia Soska
met Dean Cain, Kyra Zagorsky en Michael Eklund

Politieagent Mason wordt over zijn innerlijke grenzen gedreven en laat zich door niemand stoppen. Wanneer zijn vrouw wordt vermoord door een crimineel die hij gevangenisstraf bezorgde, laat hij zich arresteren om wraak te kunnen nemen. In de gevangenis stuit hij op een serieuze misdaadorganisatie. De criminelen zijn bereid te sterven om deze te beschermen.

 

Vice (2015) 355/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
96 minuten

geregisseerd door Brian A Miller
met Thomas Jane, Bruce Willis en Ambyr Childers

Op een luxe resort in een dystopische toekomst worden rijke en beroemde gasten in de watten gelegd door kunstmatig gemanipuleerde medewerkers. Wanneer door een storing een staflid haar eerder weggevaagde herinneringen herbeleefd besluit ze wraak te nemen op degenen die haar hebben geschaad.

 

Vampire Academy (2014) 229/K6
Verenigde Staten
Fantasy
104 minuten

geregisseerd door Mark Waters
met Olga Kurylenko, Sarah Hyland en Zoey Deutch

Rose Hathaway is een Dhampir: half mens, half vampier en beschermer van de Moroi, vredelievende sterfelijke vampieren die discreet in onze wereld leven. Haar taak is om de Moroi te beschermen tegen de bloeddorstige onsterfelijke vampieren, Strigoi genaamd. Dit is haar verhaal.

 

Vendetta (2013) 199/K6
Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
106 minuten

geregisseerd door Stephen Reynolds
met Danny Dyer, Vincent Regan en Roxanne McKee

Jimmy Vickers (Danny Dyer), de verhoorrechercheur van een speciale eenheid, spoort de bende op die zijn ouders heeft afgeslacht. Met de politie en zijn oude eenheid op de hielen moet hij er voor zien te zorgen net zo lang uit hun handen te blijven totdat hij zijn gruwelijke missie voltooid heeft.

 

Vehicle 19 (2013) 88/K6
Verenigde Staten
Thriller
85 minuten

geregisseerd door Mukunda Michael Dewil
met Paul Walker, Kate Tilley en Gys de Villiers

Een onlangs voorwaardelijk vrijgelaten man krijgt per ongeluk de verkeerde auto mee bij een verhuurbedrijf. In de auto ontdekt hij belangrijk bewijsmateriaal van een rechtszaak betreffende een corruptieschandaal. Nadat hij er ingeluisd wordt door een corrupte agent (Paul Walker) moet hij een hele politiemacht zien te omzeilen in een stad die hij niet kent. Zal hij het bewijsmateriaal op tijd bij de aanklager kunnen krijgen en zo zijn eigen naam zuiveren?

 

Vikingdom (2013) 85/K6
Maleisië / Verenigde Staten
Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Yusry Abd Halim
met Dominic Purcell, Craig Fairbrass en Natassia Malthe

In het tijdperk van de Vikingen moet de krijger Eirick (Dominic Purcell) om zien te gaan met zijn gewelddadige verleden. Met behulp van zijn zwaard moet hij alles riskeren en het opnemen tegen een halfgod in een strijd om oneindige macht.

 

Vow,The(2012) 478 /K5
Verenigde Staten / Brazilië / Frankrijk / Australië / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Drama / Romantiek
104 minuten

geregisseerd door Michael Sucsy
met Rachel McAdams, Channing Tatum en Sam Neill

Een vrouw raakt na een auto-ongeval in een coma. Als ze terug bij bewustzijn komt is ze haar geheugen en alle herinneringen van de voorbije vijf jaar kwijt. Ze heeft er ook geen flauw benul van wie haar man is. Deze laatste zal opnieuw haar hart voor zich moeten winnen.

 

Veteran, The (2011) 326/K5
Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Matthew Hope
met Toby Kebbell, Brian Cox en Tony Curran

Soldaat Robert Miller keert terug uit Afghanistan, maar kan maar niet reïntegreren in de samenleving. Hij vindt een baan als undercoveragent en schaduwt hierbij vermoedelijke terroristen. Dan raakt hij geobsedeerd door een jonge Engelse-Aziatische vrouw en wil hij haar redden uit de klauwen van een groep fanatiekelingen. Wanneer zijn plan om de fanatiekelingen te vermoorden wordt gesaboteerd door de veiligheidsdienst is hij woedend. Wanneer hij het heft in eigen hand neemt begint hij aan een wrede zoektocht naar rechtvaardigheid met verwoestende gevolgen.

 

Vanquisher, The (2009) 304/K5
Thailand
Actie
90 minuten

geregisseerd door Manop Udomdej
met Sopita Sribanchuen, Kessarin Ektawatkul en Pete Thongchua

Na het voltooien van een geheime missie in het zuiden van Thailand, ziet CIA-agent Gunja zich gedwongen om te vechten tegen agenten die de opdracht hebben gekregen om haar koste wat kost uit de weg te ruimen. Ze overleeft en houdt zich vervolgens twee jaar schuil. Dan komt ze weer te voorschijn in Bangkok om haar oude vijanden te confronteren en een samenzwering, waarbij een bom in de stad tot ontploffing zal worden gebracht, te stoppen.

 

Vinyan (2008) 291/K5
Frankrijk / België / Verenigd Koninkrijk / Australië
Drama / Horror
96 minuten

geregisseerd door Fabrice Du Welz
met Rufus Sewell, Emmanuelle Béart en Julie Dreyfus

Janet en Paul zijn hun zoontje kwijtgeraakt tijdens de tsunami. Zes maanden later denkt Janet hem te zien op een video. Paul is aarzelend, maar besluit uiteindelijk samen met Janet op zoek te gaan. Met een koffer vol met geld kopen ze de hulp van de crimineel Thaksin Gao. Hij begeleidt ze en zo begint de zoektocht die via de gevaarlijke Thaise en Burmese wateren naar de jungle leidt. Paul vertrouwt Thaksin Gao echter steeds minder en weet niet meer wat hij met zijn vrouw aanmoet, die steeds meer aan haar emoties ten onder lijkt te gaan.

 

Vorige Pagina: ( U ) 1 2 3 Volgen Pagina: ( W )