Vorige Pagina: ( V ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( X )

 

War and Peace (1956) K5/47
Verenigde Staten / Italië
Romantiek / Oorlog
208 minuten

geregisseerd door
King Vidor
met Audrey Hepburn, Henry Fonda en Mel Ferrer

Adaptatie van het beroemde verhaal van Tolstoj. Een gedetailleerde weergave van de sociale en persoonlijke gebeurtenissen ten tijde van Napoleon's invasie van Rusland in 1812. Er wordt vooral gefocust op een Russische familie en de manier waarop de gebeurtenissen worden ervaren door de 16-jarige dochter Natasha.

 

Wolfman, The (2010) K5/24
Verenigde Staten
Horror / Thriller
102 minuten / 119 minuten (Director's Cut)

geregisseerd door Joe Johnston
met Anthony Hopkins, Benicio Del Toro en Emily Blunt

Als zijn broer plotseling verdwijnt, keert Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) terug naar het huis van zijn vader John (Anthony Hopkins), dankzij Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer. Lawrence besluit te helpen om zijn broer te vinden. Maar als hij oog in oog komt te staan met de verantwoordelijke, een weerwolf, wordt hij gebeten en dus ook getroffen door deze gruwelijke vloek. Daarom het duurt niet lang voor Lawrence langzaam begint te transformeren...

 

When in Rome (2010) K5/23
Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Mark Steven Johnson
met Kristen Bell, Josh Duhamel en Will Arnett

Beth Harper (Kristen Bell), is een jonge, succesvolle makelaar, maar compleet ongelukkig in de liefde. Wanneer Beth vanuit New York naar Rome reist, om haar zus te bezoeken lijkt hier behoorlijk verandering in te komen. Ze steelt munten uit een zogenaamde 'Romeinse liefdesfontein', wat als gevolg heeft dat ze vanaf dat moment hevig achtervolgd wordt door mannen die haar geliefde willen zijn.

 

Walk in the Clouds, A (1995) K5/12
Verenigde Staten / Mexico
Drama / Oorlog
102 minuten

geregisseerd door Alfonso Arau
met Keanu Reeves, Aitana Sánchez-Gijón en Anthony Quinn

Vlak na de Tweede Wereldoorlog keert de jonge soldaat Paul Sutton terug naar Amerika en ontdekt dat zijn huwelijk op z'n eind is. Hij aanvaardt een baan als verkoper van chocolade en ontmoet de zwangere Victoria die onlangs door haar minnaar is verlaten. Paul doet zich voor als haar echtgenoot, zodat zij onbevreesd kan terugkeren naar de wijngaard van haar ouderwetse vader. Terwijl Victoria moed verzamelt om haar vader te vertellen dat zij eigenlijk een ongehuwde moeder is, worden Paul en zij verliefd op elkaar

 

Wrong Turn at Tahoe (2009)

K4/314

Verenigde Staten
Thriller / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Franck Khalfoun
met Harvey Keitel, Cuba Gooding Jr. en Miguel Ferrer

Joshua (Cuba Gooding Jr.), die geld int voor een meedogenloze maffiabaas (Miguel Ferrer), leeft in een wereld vol met bruut geweld en mooie vrouwen. Maar waneer hij zich in het midden van een machtsstrijd bevindt met de meest dominante drugsbaron in het milieu (Harvey Keitel), beseft hij dat elke stap de verkeerde kan zijn.

 

Wrong Side of Town (2010)

K4/415

Verenigde Staten
Actie
88 minuten

geregisseerd door David DeFalco
met Rob Van Dam, Ja Rule en Omarion

Bobby Kalinowski (Van Dam) is een voormalig marinier die geniet van een vreedzaam leven als landschapsarchitect in Los Angeles, met zijn familie. De familie wordt uitgenodigt door hun nieuwe buren voor een nachtje naar een beroemde club in hun stad. Al snel verandert de avond in een complete chaos wanneer de familie Kalinowski een conflict krijgt met Ethan Bordas, één van de clubeigenaars,. Hierbij vermoordt Bobby per ongeluk Ethan wanneer hij zijn vrouw verdedigd. Ethan's broer Seth is nu uit op wraak.

 

Whiteout (2009)

K4/395

Verenigde Staten
Actie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Dominic Sena
met Kate Beckinsale, Gabriel Macht en Columbus Short

U.S. Marshal Carrie Stetko is als enige gelegerd in Antarctica. Ze moet daar een moord oplossen, op het continent waar het over drie dagen donker zal worden. Ze ontmoet een U.N. afgezant, die ook de moord onderzoekt.

 

World's Greatest Dad (2009)

K4/330

Verenigde Staten
Komedie / Drama
99 minuten

geregisseerd door Bob Goldthwait
met Robin Williams, Daryl Sabara en Tom Kenny

Het verhaal volgt Lance (Williams), een docent literatuur aan een hoge school, die droomde een beroemd schrijver te worden maar nog nooit een boek heeft gepubliceerd. Zijn enige zoon Kyle kan met bijna niemand goed opschieten inclusief pa. Dan gebeurt er een bizar ongeval...

 

Wild Stallion, The (2009)

K4/262

Verenigde Staten
Drama / Familie
86 minuten

geregisseerd door Craig Clyde
met Miranda Cosgrove, Robert Wagner en Fred Ward

The Wild Stallion gaat over een meisje, Hannah genaamd (Miranda Cosgrove) die besluit om foto's te gaan maken van paarden, voor haar schoolproject. Nadat ze een ranch bezocht heeft en verliefd geworden is op de paarden, krijgt Hannah te maken met illegale handel in mustangs.

 

Wolvesbayne (2009)

K4/252

Verenigde Staten
Fantasy
92 minuten


geregisseerd door Griff Furst
met Jeremy London, Christy Carlson Romano en Yancy Butler

Russel Bayne is gebeten door een weerwolf. Al snel komt hij terecht in een bovennatuurlijke oorlog tussen vampieren en weerwolven, maar ook mensenjagers. De vampierwereld heeft echter ook nog een oorlog met een andere clan. Ze proberen de godin van de vampiers, Lilith, terug te krijgen. Zij heeft namelijk de kracht om de mensenwereld te vernietigen.

 

 

Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)

K4/226

Verenigde Staten
Horror / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Declan O'Brien
met Janet Montgomery, Chucky Venice en Todd Jensen

Fonda en haar vrienden gaan voor een paar dagen het bos in. Haar vrienden worden vermoord door een misvormde kannibaal, die in dit bos woont, genaamd Three Finger. Natuurlijk eet hij hen vervolgens op. Fonda zit nu in haar eentje in het bos, maar niet voor lang. Ondertussen worden er een aantal gevaarlijke gevangen getransporteerd door Nate Warden, een gevangenisbewaarder. Dit is zijn laatste dag, hij wordt na deze klus advocaat. Tijdens het transport rijden ze door het bos heen en wordt de truck aangevallen door Three Finger. Hierdoor ontsnappen er een aantal gevangenen. Wanneer de groep rondzwerft door het bos, vinden ze een verlaten truck volgeladen met zakken vol geld. Maar dan komt Three Finger, die iedereen vermoordt die naar hem op zoek gaat.

 

Wrong Turn (2003)

K3/373

Verenigde Staten / Duitsland
Horror / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Rob Schmidt
met Eliza Dushku, Jeremy Sisto en Emmanuelle Chriqui

Onderweg naar een sollicitatiegesprek krijgt Chris Finn in de bossen van West-Virginia een botsing met de auto van een paar tieners. Als ze dan besluiten op zoek te gaan naar hulp, komen ze plotseling tot de ontdekking dat ze achtervolgd worden door een paar gruwelijk mismaakte kannibalen ... 

 

White Oleander (2002)

K4/224

Verenigde Staten / Duitsland
Drama
109 minuten

geregisseerd door Peter Kosminsky
met Alison Lohman, Michelle Pfeiffer en Renée Zellweger

Astrid Magnussen is een 12-jarig meisje uit Californië. Haar moeder, Ingrid, is een vrijzinnige dichter. Wanneer Barry Kolker in het leven van Ingrid komt, wordt ze verliefd op hem. Maar als hij haar hart breekt, vermoordt ze hem en verdwijnt ze voor de rest van haar leven achter de tralies. Astrid komt van het ene in het andere weesgezin terecht.

 

Wake of Death (2004)

K4/128

Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Avontuur
86 minuten

geregisseerd door Philippe Martinez
met Jean-Claude Van Damme, Valerie Tian en Tony Schiena

Ben Archer is een ex-politieagent die de gruwelijke moord op zijn vrouw wil wreken door in zijn eentje de strijd aan te gaan met een machtige Chinese bende. Tijdens zijn wraakoefening ontfermt Ben zich over een klein meisje dat de geadopteerde dochter van de Chinese bendeleider blijkt te zijn.

 
Watchmen (2009)

K4/106

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Canada
Fantasy / Thriller
163 minuten / 188 minuten (director's cut)

geregisseerd door Zack Snyder
met Billy Crudup, Jackie Earle Haley en Patrick Wilson

In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer een gemaskerde held genaamd The Comedian in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord, start een oud-collega, genaamd Rorschach, een onderzoek. Langzaam maar zeker brengt dit een duister complot aan het licht.

 

Wargames: The Dead Code (2008)

K4/76

Verenigde Staten
Drama / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Stuart Gillard
met Matt Lanter, Chuck Shamata en Maxim Roy

Het leven van computerhacker Will Farner wordt ondersteboven gegooid nadat hij in een online terroristen-aanval spel het opneemt tegen overheidssupercomputer Ripley. Ripley werd ontworpen om potentiële terroristen op te sporen. Voor Will breekt de hel los wanneer blijkt dat de overheid achter hem aanzit voor terrorisme.

 

Wit Licht (2008)

K4/69

Nederland
Thriller / Drama
120 minuten

geregisseerd door Jean van de Velde
met Marco Borsato, Thekla Reuten en Abby Mukiibi Nkaaga

Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat. Verlies en onmacht, hoop en woede, angst en overtuiging staan vanaf dat moment centraal in het leven van Eduard Zuiderwijk.

 

Winged Creatures (2008)

K3/53

Verenigde Staten
Drama / Misdaad
100 minuten

geregisseerd door Rowan Woods
met Guy Pearce, Kate Beckinsale en Jennifer Hudson

Nadat er een schietpartij plaats heeft gevonden in Los Angeles zijn de overlevenden op mysterieuze wijze aan elkaar verbonden. Hun levens zijn drastisch veranderd en alleen in elkaars gezelschap vinden ze rust. Voor de familie en vrienden is het moeilijk om aan te zien hoe weinig ze voor deze slachtoffers kunnen betekenen. Iedereen bevindt zich plots in een heel ander leven. Een film die duidelijk maakt hoe betrekkelijk en kwetsbaar het leven van mensen is.

 

What's the Worst That Could Happen? (2001) K3/83
Verenigde Staten
Komedie
97 minuten

geregisseerd door Sam Weisman
met Martin Lawrence, Danny DeVito en John Leguizamo

De dief Kevin Caffery probeert in te breken in het huis van de rijke zakenman Max Fairbanks. Fairbanks weet 'm echter te betrappen, en steelt Caffery's geliefde ring die hij van zijn vriendin gekregen heeft. Caffery wil wraak, en probeert met de hulp van zijn partners om de ring terug te krijgen.

 

What Just Happened (2008)

K4/11

Verenigde Staten
Drama / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Barry Levinson
met Robert De Niro, Catherine Keener en Robin Wright Penn

Een filmproducer in Hollywood (Robert de Niro) probeert zich te manoeuvreren langs de valkuilen van de filmindustrie. Hij moet binnen twee weken zowel zijn nieuwste film maken, de vorige film zien te monteren tot een acceptabel niveau voor het Cannes filmfestival en allerlei problemen met zijn ex-vrouw oplossen.

 

Vorige Pagina: ( V ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( X )