Vorige Pagina: ( V ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( X )

 

Witness (1985) 189/K7
Verenigde Staten
Thriller / Romantiek
112 minuten

geregisseerd door Peter Weir
met Harrison Ford, Kelly McGillis en Lukas Haas

Samuel Lap is een jongetje uit de Amish-groepering die getuige is van een moord wanneer hij met zijn moeder Rachel reist. De politieman John Book gaat undercover in de Amish-samenleving wanneer de moordenaars het op de jongen gemunt hebben. Book moet zich helemaal inleven in deze voor hem onbekende levensstijl en hij ontwikkelt gevoelens voor Rachel.

 

War Pigs (2015) 101/K7
Verenigde Staten
Actie / Oorlog
94 minuten

geregisseerd door Ryan Little
met Mickey Rourke, Dolph Lundgren en Luke Goss

Kapitein Jack Wosick wordt belast met de taak om een legereenheid, bestaande uit een stel buitenbeentjes bekend onder de naam "War Pigs', voor een geheime missie achter door nazi's bezet gebied te krijgen. Met de hulp van Kapitein Hans Picault, een Duitse anti-nazi die dient bij het Franse vreemdelingenlegioen, moet Jack zijn nieuwe ploeg trainen, leiden en respect zien af te dwingen. Hun missie: vernietig elke nazi, in welke hoedanigheid dan ook.

 

We Still Kill the Old Way (2014) 80/K7
Verenigd Koninkrijk
Misdaad
94 minuten

geregisseerd door Sacha Bennett
met Alison Doody, Steven Berkoff en James Cosmo

Wanneer Charlie Archer, een gepensioneerde schurk uit East End, een jong meisje probeert te helpen dat wordt aangevallen, wordt hij vermoord door een straatbende. Hierop besluit zijn broer Ritchie Archer vanuit Spanje terug te keren naar Londen om het voorval te onderzoeken. Als het politieonderzoek op niets uit loopt besluit Richie het recht in eigen hand te nemen.

 

Wild Horses (2015) 72/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
100 minuten

geregisseerd door Robert Duvall
met Robert Duvall, James Franco en Josh Hartnett

Texas Ranger Samantha Payne heropent een 15-jaar oude vermissingszaak en vindt aanwijzingen dat de jongen waarschijnlijk vermoord is op de ranch van de rijke Scott Briggs. Wanneer Scotts zoon terugkeert naar huis, weet Samantha zeker dat de familie bij de zaak betrokken is. Ze deinst nergens voor terug en brengt zo haar eigen leven in gevaar.

 

Well The (2014) 50/K7
Verenigde Staten
Actie / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Thomas S. Hammock
met Haley Lu Richardson, Booboo Stewart en Max Charles

Het is al jaren geleden dat het voor het laatst regende. In een wereld die is veranderd in een dorre wildernis vecht de jonge Kendal (Haley Lu Richardson) in de vallei van Oregon om te overleven, terwijl gewapende bendes door de regio trekken. Als een hebzuchtige waterbaron de schaarse ondergrondse bronnen opeist, moet Kendal besluiten of ze gaat vluchten of gaat vechten voor de paar mensen die ze nog liefheeft.

 

Wolves (2014) 36/K7
Frankrijk / Canada
Horror
91 minuten

geregisseerd door David Hayter
met Jason Momoa, Lucas Till en Kaitlyn Leeb

De 18-jarige Cayden Richards heeft het allemaal. Hij is aanvoerder van het middelbare school footballteam, haalt goede cijfers en heeft een prachtige vriendin. Maar als hij op een nacht wakker wordt zijn zijn ouders op brute wijze vermoord en is hij geschokt als hij beseft dat hij veranderd is in een wilde wolf. In paniek slaat hij op de vlucht. Zijn zoektocht leidt hem naar het geïsoleerde stadje Lupine Ridge, waar twee groepen weerwolven op voet van oorlog staan met elkaar.

 

Walk among the Tombstones, A (2014) 27/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
113 minuten

geregisseerd door Scott Frank
met Liam Neeson, Dan Stevens en David Harbour

Matt Scudder (Liam Neeson), een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscrimineel van de stad escaleert in een gruwelijke moord overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Werkend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een voordeel op de politie maar begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein.

 

Woman in Black 2: Angel of Death The (2014) 24/K7
Verenigd Koninkrijk / Canada
Drama / Horror
98 minuten

geregisseerd door Tom Harper
met Helen McCrory, Jeremy Irvine en Oaklee Pendergast
Vier decennia zijn verstreken sinds Arthur Kipps naar Eel Marsh House afreisde. Nu 40 jaar later komt een groep kinderen die geëvacueerd zijn uit de Tweede Wereldoorlog in Londen aan, wat er voor zorgt dat de meest duistere inwoners van het huis ontwaken.

 

Water Diviner The (2014) 03/K7
Australië / Turkije / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
110 minuten

geregisseerd door Russell Crowe
met Russell Crowe, Olga Kurylenko en Jai Courtney
Een vader reist in 1919, vlak na de Eerste Wereldoorlog, af naar Turkije. Daar hoopt hij erachter te komen wat er gebeurd is met zijn zonen die zijn verdwenen na de slag om Gallipoli, de mislukte geallieerde invasie van Australië en Nieuw-Zeeland die gericht was op Turkije.

 

Wild Card (2015) 385/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
92 minuten

geregisseerd door Simon West
met Jason Statham, Stanley Tucci en Sofía Vergara
Nick Wild (Jason Statham), wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die 'veiligheid' moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.
 

 

Windtalkers (2002) 373/K6
Verenigde Staten
Actie / Oorlog
134 minuten / 153 minuten (director's cut)

geregisseerd door John Woo
met Nicolas Cage, Adam Beach en Christian Slater
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de taal van de Navajo-Indianen gebruikt om top-secret boodschappen te coderen, aangezien de Japanners deze niet konden breken. Ze proberen hier iets aan te doen door Navajo-soldaten te kidnappen. Een marinier wordt aangesteld als bodyguard. Hij krijgt als taak om, als de Navajo-soldaat gevangen genomen dreigt te worden, hem dan maar te vermoorden.

 

Wild (2014) 365/K6
Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Jean-Marc Vallée
met Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann en Laura Dern

Met een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder achter de rug heeft Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.

 

West End (2014 345K6
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
84 minuten

geregisseerd door Joe Basile
met Neal Bledsoe, Joe Nieves en Peter Onorati

Vic is jaren geleden zijn misdadige familie en vrienden ontvlucht. Zijn vader en oom John leiden één van de grootste misdaad syndicaten in het land. Wanneer zijn vader vermoord wordt keert Vic terug voor de begrafenis. Het weerzien brengt veel oud zeer met zich mee. Zijn oom wil hem weer inlijven in de misdaadfamilie. Zijn moeder probeert hun verbroken relatie te lijmen. Z’n ex Lauren is nu getrouwd met z’n vroegere beste vriend, de gewelddadige Buddy. Buddy martelt en vermoordt de vijanden van oom John. Wat geen van hen weet is dat Vic sinds zijn vertrek werkt voor de FBI. Hij heeft opdracht gekregen z’n eigen familie ten val te brengen, met alle bloedige gevolgen van dien...

 

Wildflower (1991) 326/K6
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
120 minuten

geregisseerd door Diane Keaton
met Beau Bridges, Reese Witherspoon en Patricia Arquette

De film vertelt het verhaal van twee tieners uit een plattelandsdorpje ergens in de Verenigde Staten die in de jaren dertig vriendschap sluiten met een 'door de duivel aangeraakt´ meisje (dat in werkelijkheid lijdt aan epilepsie).

 

The Way Way Back (2013) 241/K6
Verenigde Staten
Komedie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Nat Faxon en Jim Rash
met Liam James, Steve Carell en Sam Rockwell

De tiener Duncan (Liam James) gaat met zijn moeder, zijn veeleisende stiefvader en diens dochter naar een vakantiehuisje aan het strand om de zomer door te brengen. Iedereen vermaakt zich al snel, alleen Duncan verveelt zich stierlijk en past totaal niet tussen de tienermeisjes en de vaak aangeschoten volwassenen. Dan komt hij plotseling terecht bij een groot waterpretpark, waar hij kennismaakt met de welbespraakte manager Owen (Sam Rockwell), waarmee hij gedurende de zomervakantie een bijzondere vriendschap opbouwt.

 

Winter's Tale (2014) 224/K6
Verenigde Staten
Fantasy / Romantiek
118 minuten

geregisseerd door Akiva Goldsman
met Colin Farrell, Jessica Brown Findlay en Russell Crowe

Wanneer crimineel Peter Lake de villa van een jonge rijke vrouw insluipt wordt hij betrapt door de beeldschone Beverly. De twee raken langzaam aan de praat en worden verliefd maar dragen beide een groot geheim met zich mee. Tegelijkertijd is Peter op de vlucht voor de gevaarlijke topcrimineel Pearly Soams en lijkt hij over een vreemde gave te beschikken.

 

Wolf of Wall Street The (2013) 223/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
180 minuten

geregisseerd door Martin Scorsese
met Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie

Eind jaren ´80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

 

Wolf Creek 2 (2013) 200/K6
Australië
Horror / Thriller
107 minuten

geregisseerd door Greg McLean
met John Jarratt, Ryan Corr en Shannon Ashlyn

Om het echte Australische leven op te zoeken verlaten de kampeerders Rutger en Katarina de toeristische route. Ze liften naar de ontzagwekkende Wolf Creek krater. Een plek die tevens het jachtveld is van de psychopathische jager Mick Taylor. Na een aanval in het holst van de nacht, achtervolgt de krankzinnige bosjesman zijn prooi en drijft zijn slachtoffers tot waanzin. Wanneer Mick zich vastbijt in een prooi, laat hij hem niet meer los.

 

Wolverine The (2013) 120/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
126 minuten

geregisseerd door James Mangold
met Hugh Jackman, Brian Tee en Will Yun Lee

In “The Wolverine” bevindt Logan, de eeuwige krijger en buitenstaander, zich in Japan. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het 'adamantium' van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.

 

White House Down (2013) 87/K6
Verenigde Staten
Actie / Drama
131 minuten

geregisseerd door Roland Emmerich
met Channing Tatum, Jamie Foxx en Maggie Gyllenhaal

Het Witte Huis in de Verenigde Staten wordt overvallen en bezet door een gevaarlijke paramilitaire groep. Een agent van de geheime dienst, John Cale (Channing Tatum), krijgt de belangrijke en zware taak om het leven van de Amerikaanse president te redden.

 

Vorige Pagina: ( V ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( X )