Vorige Pagina: ( V ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( X )

 

Warcraft (2016) 147/K8
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
123 minuten

geregisseerd door Duncan Jones
met Toby Kebbell, Travis Fimmel en Dominic Cooper

Epische verfilming van het gelijknamige computerspel. De focus van de film richt zich op de eerste ontmoeting tussen mensen en orcs, waarbij de hoofdrol voor Lothar en Durotan is weggelegd. De orcs zijn, net als in het spel, net zo menselijk in hun gedrag en gevoelens als de mensen.

 

Whiskey Tango Foxtrot (2016) 132/K8
Verenigde Staten
Komedie / Oorlog
112 minuten

geregisseerd door Glenn Ficarra en John Requa
met Tina Fey, Margot Robbie en Billy Bob Thornton

Kim Barker (Tina Fey) is een vrouwelijke journalist die voor een opdracht richting het oorlogsgebied Kabul vertrekt. Daar komt ze terecht in een wereld waar adrenaline en feesten in de cultuur verankerd zijn. Als een vis op het droge zal Kim de uitdaging moeten aangaan om een leven op te bouwen tussen de oorlogsgebieden.

 

VVitch: A New-England Folktale The (2015) 54/K8
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada / BraziliŽ
Drama / Horror
92 minuten
geregisseerd door Robert Eggers
met Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson en Kate Dickie

New England, 1630. William en Katherine leiden samen met hun vijf kinderen een toegewijd christelijk leven. Hun huis is gelegen aan de rand van een ondoordringbare wildernis. Wanneer hun pasgeboren zoon op mysterieuze wijze verdwijnt en de oogst ook nog eens mislukt, lopen de spanningen binnen het gezin zeer hoog op.

 

Walk in the Woods A (2015) 42/K8
Verenigde Staten
Komedie / Avontuur
104 minuten

geregisseerd door Ken Kwapis
met Robert Redford, Nick Nolte en Emma Thompson

Na reizen over de hele wereld vindt schrijver Bill Bryson (Robert Redford) het tijd voor een trip door thuisland Amerika. Hij kiest de Appalachian Trail; een van de langste wandelpaden ter wereld van 3500 km door de Amerikaanse wildernis. De enige die hij zo gek krijgt om mee te gaan is brombeer Katz (Nick Nolte), een jeugdvriend waarmee hij alle contact verloren is. Billís vrouw (Emma Thompson) vindt het maar niks dat de twee ongetrainde mannen de zware tocht gaan ondernemen. Haar zorgen blijken niet geheel onterecht. De twee krijgen het aan de stok met elkaar, de natuur en een parade aan opmerkelijke reisgenoten.

 

Woodlawn (2015) 420/K7
Verenigde Staten
Drama
125 minuten

geregisseerd door Andrew Erwin en Jon Erwin
met C. Thomas Howell, Nic Bishop en Caleb Castille

De Verenigde Staten, 1973. Een spiritueel ontwaken bereikt het hart van bijna elke speler van het footballteam van Woodlawn High School. Ook dat van coach Tandy Gerelds. Hun toewijding en eenheid is sterker dan het racisme dat op school heerst. Het leidt tot een zenuwslopende en uiterst belangrijke wedstrijd in Birmingham, Alabama. Het betekent tevens de opkomst van de eerste Afro-Amerikaanse superster: Tony Nathan.

 

Wrecker (2015) 417/K7
Canada
Thriller
83 minuten

geregisseerd door Michael Bafaro
met Anna Hutchison, Andrea Whitburn en Jennifer Koenig

Emily en Lesley zijn elkaars beste vriendinnen. Ze besluiten met de auto op pad te gaan om een muziekfestival in de woestijn te bezoeken. Emily 'leent' hiervoor de Mustang GT van haar vriend. Maar dan raken ze verwikkeld in een dodelijk kat- en muisspel met een psychopathische vrachtwagenbestuurder.

 

Wannabe The (2015) 398/K7
Verenigde Staten
Drama / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Nick Sandow
met Vincent Piazza, Patricia Arquette en Michael Imperioli

Thomas is geobsedeerd door de mafiacultuur en wanhopig om daar deel van uit te maken. Hij probeert om een rechtszaak van John Gotti te 'fixen'. Hiermee tracht hij in beeld te komen van de maffiabaas en zich zo omhoog te werken. Dit pakt toch net iets anders uit.

 

War Room (2015) 397/K7
Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Alex Kendrick
met Priscilla Evans Shirer, T.C. Stallings en Karen Abercrombie

Tony en Elizabeth Jordan zijn een stel die schijnbaar alles hebben. Een leuke baan, een prachtige dochter en een droomhuis. Maar schijn bedriegt. In werkelijkheid is hun huwelijk uitgegroeid tot een drama waarvan hun dochter de dupe is. Onder begeleiding van juffrouw Clara, een oude, wijze vrouw, ontdekt Elizabeth dat ze kan vechten voor haar gezin in plaats van tegen hen. De kracht van het gebed en en Elizabeth's energieke geloof transformeert haar leven. De vraag is of Tony met haar mee wil vechten.

 

Where Hope Grows (2014) 396/K7
Verenigde Staten
Drama
95 minuten

geregisseerd door Chris Dowling
met Kristoffer Polaha, William Zabka en David DeSanctis

De carriŤre van een professionele honkballer komt tot een einde dankzij persoonlijke problemen. Wanneer hij kennis maakt met een bijzondere jongen die in de plaatselijke supermarkt werkt, krijgt zijn leven een nieuwe wending. Het lijkt wel of de jongen met het Downsyndroom hem eindelijk wakker schudt.

 

Woman in Black The (2012) 395/K7
Verenigd Koninkrijk / Canada / Zweden
Thriller / Horror
95 minuten

geregisseerd door James Watkins
met Daniel Radcliffe, CiarŠn Hinds en Janet McTeer

De jonge advocaat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) krijgt de opdracht naar een afgelegen dorpje af te reizen om het papierwerk van een onlangs gestorven cliŽnt te regelen. Terwijl hij alleen in het afgelegen huis aan het werk is ontdekt hij een aantal tragische geheimen. Hij voelt zich steeds minder op zijn gemak wanneer hij telkens een in zwart geklede mysterieuze vrouw blijft zien. De lokale bevolking wil hem niet helpen om er achter te komen wie de vrouw is, en voor hij het weet is hij verwikkeld in een race tegen de klok, als hij haar ware bedoelingen ontdekt.

 

World's Fastest Indian The (2005) 394/K7
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Zwitserland / Japan
Roadmovie / Drama
127 minuten

geregisseerd door Roger Donaldson
met Anthony Hopkins, Bruce Greenwood en Diane Ladd

De excentrieke Nieuw Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Niets of niemand kan Burt Munro ervan weerhouden om zijn dromen te verwezenlijken. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week.

 

Wedding Ringer The (2015) 321/K7
Verenigde Staten
Komedie
101 minuten

geregisseerd door Jeremy Garelick
met Kevin Hart, Josh Gad en Affion Crockett

Jimmy biedt zijn diensten aan om als getuige op te treden tijdens bruiloften voor mannen die om wat voor reden dan ook niemand hebben om hen bij te staan tijdens hun huwelijk. Doug, een aanstaande bruidegom, zit in zo'n situatie. Tot overmaat van ramp verzint hij niet alleen de namen van zijn getuigen maar ook van negen bruidsjonkers. Wanneer alles mis dreigt te lopen roept hij de hulp in van Jimmy.

 

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011) 270/K7
Verenigde Staten / Duitsland
Horror / Actie
93 minuten

geregisseerd door Declan O'Brien
met Terra Vnesa, Dean Armstrong en Tenika Davis

Een groep vrienden besluit tijdens hun wintervakantie met een sneeuwscooter rond te trekken. Ze nemen een verkeerde afslag en komen terecht in een storm. Ze zoeken hun toevlucht in een verlaten sanatorium. Door de storm kunnen de vrienden niet naar buiten en ze zijn blij dat ze ergens kunnen verblijven. Maar wat ze niet weten is dat het sanatorium een vreselijk verleden heeft en dat een aantal voormalige patiŽnten er nog steeds woont. Een dodelijk kat-en-muisspel begint.

 

Walk The (2015) 255/K7
Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Robert Zemeckis
met Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley en Charlotte Le Bon

'The Walk' vertelt het verhaal van de Franse koorddanser Philippe Petit (Joseph Gordon Levitt). Philippe maakt zich in 1974 klaar voor zijn meest indrukwekkende stunt ooit: de waaghals is van plan om op ruim 400 meter hoogte tussen de torens van het World Trade Center door te lopen.. over een dun koord.

 

We Are What We Are (2013) 248/K7
Verenigde Staten
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Jim Mickle
met Ambyr Childers, Bill Sage en Julia Garner

Het verhaal gaat over een gezin met een oncontroleerbare drang naar vlees. Frank, de vader, runt de falende zaak van het gezin en als tijdverdrijf verzamelt hij oude horloges in een oude schuur. Emma, de moeder, is een devote godsdienstige vrouw die de zware taak heeft om voor de kinderen te zorgen in een klein dorpje dat getroffen is door de economische crisis. En dan zijn er nog de kinderen: kleine Rory heeft behoorlijk wat verbeelding en levert een voortdurende strijd met monsters in de kelder. Rose en Iris, de mooie blonde tienerdochters, worden gekenmerkt door hun puurheid, tot ze beseffen dat ze de familietraditie van het Lamsfeest moeten verderzetten: een gruwelijk ritueel dat ze geŽrfd hebben van hun voorouders, de eerste kolonisten...

 

Woman in Gold (2015) 210/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama
109 minuten

geregisseerd door Simon Curtis
met Helen Mirren, Ryan Reynolds en Daniel BrŁhl

Maria Altmann, een Joodse vluchteling, gaat met behulp van een jonge advocaat een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid om vijf schilderijen van kunstenaar Gustav Klimt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden deze gestolen zijn uit het huis van haar familie, waaronder een schilderij met de titel 'The Golden Lady'.

 

Wind and the Lion The (1975) 204K7
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
119 minuten

geregisseerd door John Milius
met Sean Connery, Candice Bergen en John Huston

In 1904 is Marokko de bron van conflicten tussen Duitsland, Frankrijk en het Britse Rijk, die allen proberen een invloedssfeer in het land te bemachtigen. Tijdens een overval door een groep Marokkaanse rovers worden de Amerikaanse vrouw Eden Pedecaris en haar kinderen, William en Jennifer, ontvoerd en Sir Joshua Smith, een Britse vriend van haar, vermoord. De leider van de rovers, Mulay Achmed Mohammed el-Raisuli, vraagt schandalig veel losgeld met de bedoeling een internationaal incident uit te lokken, de Sultan in verlegenheid te brengen en een burgeroorlog op poten te zetten. Al snel voelt hij echter iets voor haar en krijgen ze wat met elkaar.

 

World Made Straight The (2015) 198/K7
Verenigde Staten
Drama
119 minuten

geregisseerd door David Burris
met Jeremy Irvine, Minka Kelly en Noah Wyle

In een plaatselijke Appalachian-gemeenschap worstelt een opstandige jongeman met het geweld dat hem bindt aan zijn verleden. De gemeenschap wordt achtervolgd door de erfenis van een bloedbad dat veroorzaakt werd in de burgeroorlog. Een strijd die de nodige sporen heeft nagelaten, zelfs heden ten dage.

 

World War Z (2013) 56/K6
Verenigde Staten / Malta
Actie / Drama
116 minuten

geregisseerd door Marc Forster
met Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz

Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies

 

Welcome to the Punch (2013) 20/K6
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
99 minuten

geregisseerd door Eran Creevy
met James McAvoy, Mark Strong en Andrea Riseborough

De voormalige crimineel Jacob Sternwood (Mark Strong) wordt gedwongen terug te keren naar Londen vanuit zijn schuilplaats in IJsland wanneer zijn zoon betrokken is bij een overval die misgelopen is. Dit geeft de verbeten rechercheur Max Lewinsky (James McAvoy) een laatste kans om de man waar hij altijd achteraan heeft gezeten op te pakken.

 

Vorige Pagina: ( V ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( X )