Vorige Pagina: ( Y ) 1 Volgen Pagina: ( 0/9 )

 
Zookeeper's Wife The (2017) 176/K9
Verenigde Staten
Drama
126 minuten

geregisseerd door Niki Caro
met Jessica Chastain, Johan Heldenbergh en Daniel BrŁhl

'The Zookeeper's Wife' vertelt het waargebeurde verhaal van de Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski van de dierentuin van Warschau. In 1939, wanneer de nazi's het land zijn binnengevallen, worden Antonina en Jan gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoŲloog Lutz Heck. In het geheim besluiten de Zabinski's samen te werken met het verzet om honderden mensenlevens te redden, waarbij Antonina haar leven en dat van de kinderen op het spel zet.

 

Zashchitniki (2017) 23 /K9
Rusland
Actie / Avontuur
100 minuten

geregisseerd door Sarik Andreasyan
met Valeriya Shkirando, Anton Pampushnyy en Alina Lanina

Tijdens de Koude Oorlog stelt de Sovjet-Russische organisatie 'Patriot' een heldenteam samen om een machtige schurk te bevechten. Deze rukt op naar Moskou en heeft daarbij de machinerie van de hulpeloze troepenmacht uitgeschakeld. De helden, Guardians genoemd, vertegenwoordigen elk een nationaliteit binnen de Sovjet-Unie en moeten hun geschillen opzij zetten om het kwaad te stoppen.

 

Zero Tolerance (2014) 209/K7
Thailand
Actie
90 minuten

geregisseerd door Wych Kaosayananda
met Scott Adkins, Dustin Nguyen en Gary Daniels

Bangkok, Thailand. Langs de Chao Praya rivier wordt het lichaam van een naakte, geknevelde vrouw gevonden. Een hooggeplaatste rechercheur van de Thaise politie komt poolshoogte nemen en is geschokt als hij ontdekt dat het slachtoffer de dochter is van een van zijn oudste vrienden, Johnny. Hun vriendschap is jaren geleden ontstaan bij de CIA. Johnny is echter iemand die er alles aan zal doen om de verantwoordelijke van deze moord te straffen.

 

Zodiac: Signs of the Apocalypse (2014) 356/K6

Canada
Sciencefiction

130 minuten

geregisseerd door W.D. Hogan
met Christopher Lloyd, Joel Gretsch en Reilly Dolman

De opgraving van een primitief astrologisch artefact ontketent een reeks explosieve meteorenstormen over de hele wereld. Maar dit is nog maar het begin: Tsunami's, onweer, lavastromen en gigantische waterhozen barsten wereldwijd uit. Elke ramp komt overeen met een specifiek teken van de dierenriem. Zal een mysterieuze overheidsinstelling een schokkend planetair geheim kunnen verbergen, of zal een groep misdadige wetenschappers een oude Armageddon machine activeren?

 

Zulu (2013) 205/K6
Frankrijk / Zuid-Afrika
Misdaad / Drama
110 minuten

geregisseerd door JťrŰme Salle
met Orlando Bloom, Forest Whitaker en Tanya van Graan

Kaapstad, 2010. Een verminkt lijk wordt ontdekt in de botanische tuinen. Ali Neuman, chef van de politie, onderzoekt de mysterieuze omstandigheden waaronder de dochter van de vroegere rugbykampioen Stewart Weitz vermoord is en doet een ontstellende ontdekking. Een drug waarvan de samenstelling onbekend is lijkt de oorzaak van de moord te zijnÖ

 

Zombie Hunter (2013) 97/K6
Verenigde Staten
Actie / Horror
93 minuten

geregisseerd door K. King
met Martin Copping, Danny Trejo en Clare Niederpruem

In een post-apocalyptische woestenij, gecreŽerd door de mysterieuze drugs 'Natas', rijdt een man in een aftandse Chevrolet Camaro. Zijn kofferbak is gevuld met drank en wapens. Hij is op jacht naar vleeseters. De man doodt alle zombies die zijn pad kruisen, maar is tevens op de vlucht voor zijn verleden. Dan ontmoet hij nog meer overlevenden en sluit zich bij hen aan. Het gevaar is echter nog niet geweken. Nog lang niet.

 

Zero Dark Thirty (2012) 559/K5
Verenigde Staten
Drama / Thriller
157 minuten

geregisseerd door Kathryn Bigelow
met Jessica Chastain, Jason Clarke en Mark Strong

'Zero Dark Thirty' vertelt het verhaal van de Amerikaanse zoektocht en uiteindelijk doding van Al Qaida's terroristenleider Osama Bin Laden door het Navy Seal Team Six. Op basis van een uitgebreid onderzoek, waarbij toegang tot vermeende geheime informatie is verkregen, volgen we de klopjacht op Bin Laden waarbij de nadruk wordt gelegd op de tijd in de aanloop naar zijn dood in Pakistan.

 

Zookeeper (2011) 369/K5
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
104 minuten

geregisseerd door Frank Coraci
met Kevin James, de stemmen van Sylvester Stallone en Adam Sandler

'The Zookeeper' vertelt het verhaal over de goedaardige dierenverzorger Griffin Keyes (Kevin James), die ervan overtuigd is dat hij ontslag zal moeten nemen om zijn droomvrouw te vinden. De beesten uit de dierentuin vinden dit maar niks, raken in paniek en besluiten om Griffin te adviseren, in de hoop dat hij het meisje van zijn dromen (Leslie Bibb) verovert en toch voor de dierentuin kan blijven werken.

 

Zoop in India (2006)

358/K3

Nederlandn
Avontuur / Familie
103 minuten

geregisseerd door Johan Nijenhuis
met Vivienne van den Assem, Patrick Martens en Monique van der Werff

Nu de Zoopers heelhuids uit Afrika zijn teruggekeerd, wordt het tijd voor een avontuur op een nieuw continent. In Zoop in India gaan de rangers op zoek naar een kudde verdwenen olifanten. De tocht blijkt niet zonder gevaren.

 

Zodiac (2007)

387/K3

Verenigde Staten
Thriller / Misdaad
158 minuten

geregisseerd door David Fincher
met Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die in de jaren '70 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status.

 

Zodiac Killer, The (2005)

388/K3

Verenigde Staten
Horror
83 minuten

geregisseerd door Charles Adelman en Ulli Lommel
met Vladimir Maksic, Ulli Lommel en David Hess

Het verhaal over de Zodiac Killer wordt een obsessie voor een jongeman, Michael die er helemaal gek van wordt. Na het lezen van het boek, over de moordenaar die willekeurig mensen vermoord en geen spoor achter laat, begint Michael ook mensen te vermoorden. Mel Navokov en Simon Vale slaan de handen in een om hem te stoppen.

 

Zathura: A Space Adventure (2005)

386/K3

Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
113 minuten

geregisseerd door Jon Favreau
met Tim Robbins, Josh Hutcherson en Jonah Bobo

Het verhaal gaat over twee broers die het spel Zathura in de kelder van hun vaders huis vinden. Door het spel wordt het huis in de ruimte getransporteerd en de broers gaan op weg naar Zathura om het spel te beŽindigen, maar er loert gevaar om elke hoek.

 
Zwartboek (2006)

177/K4

Nederland / BelgiŽ / Groot BrittanniŽ / Duitsland
Thriller / Oorlog
145 minuten

geregisseerd door Paul Verhoeven
met Carice van Houten, Sebastian Koch en Thom Hoffman

In het laatste jaar van WOII wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revue-ster Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht. 

 

Vorige Pagina: ( Y ) 1 Volgen Pagina: ( 0/9 )